Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ὉΧΙ"...


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ 

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...  


Την "προφητική" αυτή εικόνα είχαμε δημοσιεύσει στις 20 Φεβρουαρίου όταν ο Βαρουφάκης υπέγραψε την αρχική συμφωνία και έδεσε την χώρα χειροπόδαρα.


"Είμαι ο πολιτικός με τους περισσότερους σταυρούς στην χώρα και είμαι έτοιμος να επιστρέψω".

Αυτή η φράση του Βαρουφάκη προβάλλεται ως η επιστροφή του μετά τη βουτιά του στην κολυμβήθρα του "ΟΧΙ".
Σε συνενετεύξεις επί συνεντεύξεων ο Βαρουφάκης, λέει απίστευτα πράγματα όπως ότι "οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έβαλαν την κυβέρνηση στη γωνία από την πρώτη ημέρα". Σε ερώτηση μάλιστα της εφημερίδας αν θεωρεί ότι φέρει κάποια ευθύνη, απαντά: "Απολύτως όχι. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά εμείς είμαστε θύματα. Οι θεσμοί μας κακομεταχειρίστηκαν και μας αφαίρεσαν οξυγόνο μέχρι που παραδοθήκαμε".

Τώρα ότι οι τράπεζες μπήκαν σε "capital control" με την δική του υπογραφή και άρχισε να  "αφαιρείται το οξυγόνο", ο Βαρουφάκης το αποσιωπά...


Προσέξτε πως ακόμη και σήμερα που παριστάνει τον "αντιμνημονιακό" παίζει το ρόλο του συστήματος δίνοντας τελεσίδικο χαρακτήρα στην επιβολή των δανειστών:

Ο  Βαρουφάκης θεωρεί ότι "δεν υπάρχουν τώρα περιθώρια για να ζητηθεί περικοπή του χρέους" και εκτιμά πως "όποιος υποστηρίζει αυτή τη θεωρία δεν έχει κατανοήσει τι συνέβη". 

"Από το 2010 το ελληνικό κράτος είναι οικονομικά αφερέγγυο". ( Πάσα ομοιότης με τα τότε λεγόμενα του ανεκδιήγητου ΥΠΟΙΚ του ΓΑΠ Παπακωνσταντίνου ασφαλώς και δεν είναι τυχαία...) 

Ο  Βαρουφάκης παράλληλα δηλώνει με θράσος ότι παραιτήθηκε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, "γιατί η κυβέρνηση έκανε λάθος να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμά του για να ασκήσει πίεση επί των πιστωτών" λες και δεν ήταν αυτός που υπέγραψε την αρχική συμφωνία-μνημόνιο της 20ης Φεβρουαρίου, λες και δεν ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του για να κλείσουν οι τράπεζες.... Αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι "δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο επαναστάτης από τον Τσίπρα, ήταν μία δύσκολη επιλογή". Βέβαια ήταν μια επιλογή που ήταν προετοιμασμένη από τον Φλεβάρη και όλα τα άλλα είναι σαπουνόπερες...



Σε ένα κρεσέντο οπορτουνισμού θεωρεί ότι "ο ρόλος του ενισχύθηκε από τα γεγονότα" και ότι "οφείλει να παραμείνει ενεργός για τους 140.000 ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν στις εκλογές, αναδεικνύοντάς τον σε "πρώτο –κατά πάσα πιθανότητα– σε σταυρούς βουλευτή της χώρας".

 Όταν όμως ο πρώτος βουλευτής και πρώην ΥΠΟΙΚ παραδέχεται ότι: «έκλεισαν τις τράπεζές μας γιατί είχαμε το ... "θράσος" να θέσουμε το τελεσίγραφο που μας έθεσαν στο λαό με το δημοψήφισμα» παραδέχεται ευθέως ότι δεν κυβερνάνε αυτοί αλλά οι τραπεζίτες!!!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΜΙΛΑΜΕ;


Αυτό όμως που είναι πραγματικά εξωφρενικό είναι η προσπάθεια του Βαρουφάκη να οικειοποιηθεί το μεγάλο λαϊκό ρεύμα του "ΟΧΙ" (προφανώς για να το ξεφουσκώσει) λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι πρέπει να  προετοιμάσουν και την μετάβαση σε παράλληλο νόμισμα για παν ενδεχόμενον!!!
Αυτό πρώτον σημαίνει έξοδο (έστω και προσωρινή) από την ευρωζώνη, έξοδο ολέθρια καθώς το παράλληλο νόμισμα θα παρέμενε συνδεδεμένο στο ευρώ και θα σερνόταν πίσω του μέχρι να γίνει κουρελόχαρτο.

Την έξοδο όμως ο ίδιος την θεωρούσε καταστροφή και μάλιστα την συντεταγμένη και με προστατευτικά μέτρα μετάβαση σε εθνικό νόμισμα που πρέσβευε ο Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας χυδαία και απαξιωτικά για τον από το 2008 τακτικό καθηγητή του

LSE (London School of Economics and Political Science) ενός από τα διασημότερα, παγκοσμίως, κέντρα διδασκαλίας και επεξεργασίας της οικονομικής και πολιτικής επιστήμης, "ότι έχει χτίσει την καριέρα του πάνω στην δραχμή".
Αυτός βέβαια ούτε το 1/5 του βιογραφικού του Λαπαβίτσα δεν έχει.

Απολαύστε τον διάσημο λόγω εκκεντρικότητας αλλά επικίνδυνο για τα συμφέροντα του λαού Βαρουφάκη να τα λέει στον Χατζηνικολάου μόλις πριν 4 μήνες. (Μεταξύ 29΄ και 35΄)





ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ Ή ΘΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΟΧΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου