Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ






Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

Κ. Αλέξη Τσίπρα

Ψήφισμα
   
 Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».

 
 Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει».

   Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.

Επειδή κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,

Επειδή η χρήση του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων θα αποτελέσει τεκμήριο για ενίσχυση ψευδο-αλυτρωτικών διαθέσεων περί δημιουργίας ενιαίας αυτόνομης «Μακεδονίας»

Επειδή η ύπαρξη κρατικής οντότητας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της θα «βαπτίσει» αυτομάτως ως «μακεδονική» ΚΑΙ τη Γλώσσα (που είναι σλαβική) ΚΑΙ την εθνικότητα των κατοίκων της

Επειδή ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Μακεδονίας διατρανώνει με κάθε τρόπο την αγωνία του για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και την πεποίθηση ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων θα επιφέρει πολλά προβλήματα

Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,

Ζ Η Τ Α Μ Ε

   Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. 

Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.










3 σχόλια:

  1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ,ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή