Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΦΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΖΑ! 



Της Θεοδώρας Μαΐου


Διάλεξη με θέμα τη σημασία και τη μαγεία της ελληνικής γλώσσας, έδωσε ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής της ελληνικής γλώσσας, Κωνσταντίνος Γκρους, χθές Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στις 16.00μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Κολεγίου «Άγιος Γεώργιος» Θέμπαρτον.

Το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία και τελεί υπό την πνευματική Επιστασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

«Φυσικά, κατά τη διάρκεια της διάλεξης που έχει τίτλο «Γλώσσα Μιλώ Ελληνική», θα μιλήσουμε για την μαγεία και τα μυστικά της ελληνικής μας γλώσσας και θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στην εποχή των αρχαίων, του Οδυσσέα και της Πηνελόπης. 

Ξέρετε ότι οι Άγγλοι χρησιμοποιούν πάνω από 50.000 λέξεις από την αρχαία και την νεοελληνική γλώσσα» λέει ο καθηγητής, ο οποίος σπούδασε στη Γερμανία όπου και γνώρισε πολλούς ακαδημαϊκούς που είχαν πάθος με την ελληνική γλώσσα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο καθηγητής κ. Γκρους, είχε την τύχη να γνωρίσει τον κορυφαίο επιστήμονα Βένερ Χάιζενμπεργκ.

«Μόλις του είπα ότι είμαι Έλληνας μου έδωσε το χέρι για να με συγχαρεί, λέγοντάς μου ότι είμαι πολύ τυχερός που κατάγομαι από την Ελλάδα και έχω έναν τόσο μεγάλο πλούτο γνώσης αλλά, συνάμα, με συμβούλευσε να προσέχω γιατί στην πλάτη μου φέρω μεγάλο βάρος και τιμή.

«Είχε τόσο δίκιο. Η θητεία μου στην αρχαία ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση γιατί στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο. Μεγάλοι φιλόσοφοι και επιστήμονες θαύμασαν τους αρχαίους προγόνους μας και οφείλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου