Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΤΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"


Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ε.Π.Ε."




Η δωσίλογη κυβέρνηση ισοπεδώνει την ελληνική οικονομία με μέτρα ταφόπλακες τα οποία ήδη συμφωνεί με την τερατόικα των δανειστών, μόνο και μόνο για να θησαυρίζει η σιωνιστική εταιρία 
"Γερμανία Α.Ε.". Έχει κάθε λόγο λοιπόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η παρέα του να «παίζουν» με την Ελλάδα και να επιτείνουν την κρίση στη χώρα μας για να κερδίζει η χώρα του από τα χαμηλά επιτόκια και τις καταθέσεις που βρίσκουν κατάλυμα στις γερμανικές τράπεζες. 

Από το 2010 που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ. Κι αυτό το λέει το ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Οικονομικής έρευνας Leibniz, που τονίζει ότι τα κέρδη για το Βερολίνο προέρχονται από τα χαμηλά επιτόκια σε ποσά που η κυβέρνηση δανείστηκε εν μέσω της «φυγής προς την ασφάλεια» των επενδυτών. 

Σύμφωνα με τη μελέτη κάθε φορά που οι οικονομικές αγορές έπαιρναν αρνητικά νέα για την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, τα επιτόκια των ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης έπεφταν και κάθε φορά που υπήρχαν καλά νέα, ανέβαιναν με αποτέλεσμα να εισρέουν στην γερμανική οικονομία ποσά που φθάνουν τα 100 δισ. ευρώ και το 3% του ΑΕΠ της Γερμανίας.

«Ακόμη κι αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει ούτε σεντ, το γερμανικό "δημόσιο" πορτοφόλι έχει ωφεληθεί οικονομικά από την κρίση», τόνισε το Ινστιτούτο. Αυτό εξηγεί γιατί ο Σόιμπλε και η Μέρκελ παίζουν με την Ελλάδα και είναι μία ζέστη και μία κρύο, αφού σε κάθε περίπτωση είναι ωφελημένη η Γερμανία. 

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, όπως θέλει το Βερολίνο, αλλά ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα τότε η ανασφάλεια στην Ελλάδα θα διατηρηθεί και πολλά ακόμη δισ. επενδυτών θα καταλήξουν στις γερμανικές τράπεζες. Αν πάλι δεν υπάρξει συμφωνία, με την απειλή του Grexit ο Σόιμπλε θα ρίξει ξανά τα επιτόκια και θα φέρει πάλι χρήματα στη χώρα του.

Το παιχνίδι της Γερμανίας έχει να κάνει και με το ευρώ, αφού σαν καθαρά γερμανικό νόμισμα που είναι, όσο περισσότερο πέφτει τόσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στις εξαγωγές της σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες χάνουν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ουάσιγκτον θέλει τη σταθερότητα στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη. 

Με τους χειρισμούς τους τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και αυτή του Τσίπρα που εξελέγη για να βάλει επιτέλους ένα τέλος στα μνημόνια και μας έριξε στο χειρότερο μνημόνιο, ρίχνει νερό στο μύλο του Σόιμπλε, ο οποίος κατάφερε να τα έχει μονά ζυγά δικά του. 

Αλλά και όσοι νομίζουν πώς αν υπογραφεί η συμφωνία, τότε μπαίνει στο περιθώριο ο Σόιμπλε και η παρέα του, πλανώνται πλάνην οικτράν . Εκείνο που καταφέρνει η ψευτοαριστερή κυβέρνηση είναι απλά να διαλύει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία με μέτρα που είναι ταφόπλακες της ήδη νεκρής οικονομίας, όπως ο ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ο ΦΠΑ στα σχολεία και στα φροντιστήρια (γιατί μας θέλουν γκαρσόνια της Ευρώπης), οι μειώσεις, έμμεσες ή άμεσες στους μισθούς και στις συντάξεις, η φορολογία στα ακίνητα και πολλά άλλα. 

Για τα «κόκκινα» δάνεια» πληροφορίες αναφέρουν ότι  επί τάπητος τίθενται και οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, οι δανειστές-τοκογλύφοι θέλουν να μπούν στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας ότι υπάρχει από περιουσιακό στοιχείο προκειμένου να το ελέγχουν μέσω της διοίκησης του, ενώ θέλουν και την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» για να ελέγξουν τα αποθέματα λιγνίτη. 

Στην «κλίνη του Προκρούστη» έχουν μπει οι πρόωρες συντάξεις, ενώ στο φορολογικό μέτωπο, η αύξηση της επιβάρυνσης των αγροτών αναμένεται να ξεκινήσει από τον φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, ο οποίος θα αυξηθεί από τα 0,066 στα 0,33 ευρώ το λίτρο. 


Κι όλα αυτά βέβαια καθιστούν αδύνατον να εφαρμοστεί η συμφωνία, διότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων είναι πλέον ανύπαρκτη, οι επιχειρήσεις ειδικά μετά την εφαρμογή των capital controls κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία φτάνει  σε ύψη ρεκόρ και γενικώς η οικονομία της χώρας διαλύεται...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου