Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠ.ΟΙΚ. Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

3 ΒΙΝΤΕΟ



Σημειωση Οίμου-Αθήνας

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης είναι και πάλι στην επικαιρότητα με αποκαλύψεις, βάλλων και βαλλόμενος υπό πολλών. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου θεώρησε καθήκον της να υπερασπιστεί τον φίλο της. Ο λογοτέχνης και ερευνητἠς βιολόγος Γιώργος Βολουδάκης της δίνει μια ιδιότυπη απάντηση, θέτοντας ερωτήματα για τον πρώην υπουργό που όμως δεν απαντά ο ίδιος αλλά αφήνει τον αναγνώστη να απαντήσει.
Τα σχόλια δικά σας...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ...

Ο Βαρουφάκης δεν ήταν ποτέ για το μέσο όρο...Σκανδαλωδώς ευφυής, προκλητικά ριζοσπαστικός, αλλεργικός με τις συμβάσεις κάθε είδους, πολίτης του κόσμου με διεθνιστικούς όρους, συγκρουσιακός απο φύση και θέση,βαθειά μορφωμένος και με δομική καλλιέργεια, αναρχικά αντικομφορμιστής, ακομπλεξάριστος μαρξιστής, με ακραία εντιμότητα ακόμη και στα πιο μικρά - τόσο που δεν γίνεται πιστευτή ούτε καν από τους "μέσους" έντιμους- αντι-οικονομολόγος στην ουσία που δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι η οικονομική επιστήμη δεν υφίσταται ως επιστήμη παρά μόνον ως εργαλείο χειραγώγησης, ανυποχώρητος αριστερός διανοούμενος παγκόσμιας εμβέλειας, με παιδικό πείσμα και ψυχισμό 15χρονου, που δεν φιλτράρεται από καμία σκοπιμότητα και μικροστρατηγική.
Η ιστορία θα γράψει για έναν αμετανόητο αντιρρησία συνειδησης, έναν ιδιοφυή "τρελό", έναν σύγχρονο αντάρτη που του έστησαν ικρίωμα, όχι επειδή έκανε κάτι κακό αλλά επειδή μισούν να λατρεύουν το ανυπότακτο ...
'Οχι δεν είναι η αγιογραφία ενός αγαπημένου φίλου, που επειδή τον γνωρίζω και τον ζω, δικαιούμαι να ομιλώ ακόμη και αν κατηγορηθώ για υποκειμενισμό. 
Μου είναι αδιάφορο... Στο κάτω- κάτω καλύτερα να κατηγορηθώ για υποκειμενισμό, παρά για δειλία να κοινοποιήσω αυτά που γνωρίζω για την ποιότητά τους ...Και του ίδιου και της Δανάης και του πατέρα του...
Είναι η ανατομία της κατάντιας μας να παρακολουθούμε απαθείς το λιθοβολισμό του, με φανερή και κρυφή χαιρεκακία. 
Καλά μου έλεγε η γιαγιά μου να φοβάμαι πάντα τους στερημένους ανθρώπους...

Κατερίνα Ακριβοπούλου


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητή Κατερίνα, δεν γράφω εδώ για να σου χαλάσω την εικόνα ενός φίλου, ξέρω πόσο ακριβή είναι η φιλία, ούτε να σε κατηγορήσω για υποκειμενισμό, αντίθετα σε επαινώ γι αυτό που έκανες να στηρίξεις το φίλο σου στη δύσκολη ώρα.

Όμως εδώ πρόκειται για την πατρίδα. Και μερικά ερωτήματα που στέκουν αμείλικτα, η ιστορία θα ζητήσει να απαντηθούν!
Εγώ απλώς θα θέσω μερικά από αυτά, χωρίς να απαντήσω, προσπαθώντας να είμαι όσο γίνεται πιο διακριτικός και δίκαιος.

Πώς γίνεται ένας όντως ευφυής και έξυπνος άνθρωπος (αυτά τα δύο είναι διαφορετικά, το ένα είναι κληρονομικό το δεύτερο καλλιεργείται) να μην αντελήφθη ότι ο ΓΑΠ δεν είναι κατάλληλος (για να μην πω τίποτε χειρότερο) για να γίνεις συνεργάτης του;

Άλλο ερώτημα είναι γιατί ο "αναρχικά αντικομφορμιστής, ακομπλεξάριστος μαρξιστής, με ακραία εντιμότητα" (τα εισαγωγικά δηλώνουν ότι πήρα την φράση σου και τίποτε άλλο) δεν έχει αποκαλύψει ακόμη και σήμερα στον κόσμο την απάτη του παγκοσμίου τραπεζοπιστωτικού συστήματος; 

Αντίθετα είναι υπέρμαχος της ευρωζώνης και εναντίον της δραχμής δηλώνοντας ότι θα είναι καταστροφή, φτάνοντας μέχρι την απρέπεια να δηλώσει για έναν από τους αγνότερους "συντρόφους" του, από το 2008 τακτικό καθηγητή του London School of Economics and Political Science με θηριώδες για την ηλικία του βιογραφικό, τον Κώστα Λαπαβίτσα, ότι "έχει κτίσει καριέρα πάνω στο επιχείρημα του μονόδρομου της δραχμής" υπονοώντας δηλαδή ότι στο LSE τον έκαναν καθηγητή λόγω δραχμής, αν είναι δυνατόν!!!



Δείτε το τμήμα  29΄-35΄


Σε ερώτηση τηλεθεατή μάλιστα "πότε θα αποπληρωθεί το χρέος" απάντησε "Ποτέ! τα κράτη δεν αποπληρώνουν αλλά μετακυλίουν τα χρέη τους... " 




Δείτε το τμήμα  12,15΄-13,35΄

Εκεί μιλάει και για τα perpetual bonds τα οποία άλλωστε είχε προτείνει ως υπουργός και τα οποία είναι παμπάλαια νεοταξικά οικονομικά εργαλεία "εξυπηρέτησης χρέους" απόλυτα μέσα στο πνεύμα του "χρήματος ως χρέος"



Αν όλα αυτά δεν συνιστούν απόλυτη αποδοχή του συστήματος τότε τι άλλο σημαίνουν;

Άλλο αμείλικτο ερώτημα είναι ότι πώς ο "αναρχικά αντικομφορμιστής, ακομπλεξάριστος μαρξιστής, με ακραία εντιμότητα" δέχτηκε να παραμένει ο Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, να παραμένει η Τράπεζα της Ελλάδος υπό την Κατοχή της ΕΚΤ και όχι μόνο να μην καταγγέλει ότι στην ουσία η Ελλάδα κατέχεται από την ΕΚΤ (τώρα το λέει ως δεδομένο) αλλά να υπογράφει μαζί με τον Στουρνάρα το κλείσιμμο των Τραπεζών; 

Αν δεν μπορούσε να το αποτρέψει θα έπρεπε τουλάχιστον να το καταγγείλει και να παραιτηθεί τότε!

Δεν θέλω να κουράσω με άλλα ερωτήματα, αν και υπάρχουν, ούτε εσένα ή όποιον διαβάσει το κείμενο της απάντησής μου, αλλά έπρεπε να τεθούν αυτά τα ερωτήματα γιατί όπως προείπα, πρόκειται για την πατρίδα.


Φιλικά

Γιώργος Βολουδάκης


Σ.σ.:Τα κείμενα πάρθηκαν από e-mails


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου