Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ!

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΩΡΑ!

ΒΙΝΤΕΟ: "ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ΙΔΙΩΤΙΚΗ"





Ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας ΟΧΙ με μεγάλη πλειοψηφία, πήρε μια απόφαση αγώνα για τα δίκαιά του, να μην υποταχθεί δηλαδή στους δανειστές και την τρόικα. 

Κάθε ταπεινωτική συμφωνία που θα υπογραφεί από την κυβέρνηση θα συνιστά παραχάραξη αυτής της απόφασης. 

"Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει τα σχέδια που υπέβαλε τους τελευταίους μήνες και να ζητήσει να υπάρξει μια συμφωνία στην βάση των κύριων σημείων του προεκλογικού της προγράμματος
 (άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών,  σταμάτημα ιδιωτικοποιήσεων,  κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μείωση έμμεσης φορολογίας και αύξηση της φορολογίας του πλούτου). 


Οφείλει να απαιτήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Οφείλει να ζητήσει ένα μη δανειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα, χωρίς το οποίο κανείς προοδευτικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να υπάρξει.  

Για να γίνουν αυτά και να μην οδηγηθούμε σε απόλυτη ασφυξία από τους δανειστές τις επόμενες ημέρες, χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση τρεις βασικές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα :  

Να εγκαταλείψουμε την λογική μιας συμφωνίας μέσω βασικών υποχωρήσεων και παραχωρήσεων προς τους δανειστές, όπως αυτή η λογική πρυτάνευσε τους τελευταίους μήνες . 


 Οι 47 σελίδες και το σχέδιο Γιουνκέρ δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση. Να ζητήσουμε μια συμφωνία στην βάση των παραπάνω  πολιτικών και προγραμματικών στόχων μας  και διαφορετικά να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Να αναστείλουμε/σταματήσουμε την πληρωμή των επόμενων δόσεων του Ιουλίου προς το ΔΝΤ και την ΕΕ. Να βγούμε από την λογική του «εθνικού μετώπου» ή της «εθνικής ενότητας’ χωρίς ταξικό υπόβαθρο, που μας οδηγεί σε άτακτη υποχώρηση. 


Να ελεγχθούν άμεσα οι τράπεζες τόσο κεφαλαιακά όσο και διοικητικά από το Δημόσιο  και να τοποθετηθούν νέες διοικήσεις άμεσα ελεγχόμενες από το Δημόσιο. Να αλλάξει άμεσα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με κυβερνητική παρέμβαση. 

Να διερευνηθούν πηγές ρευστότητας των τραπεζών και εκτός ΕΚΤ μέσω διακρατικών συμφωνιών.

Να εγκαινιασθεί μια διαδικασία κάλυψης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με εθνικά μέσα προσωρινής φύσεως και να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες η προετοιμασία της χώρας σε όλους τους τομείς για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. 

Να μην φοβηθούμε την ρήξη με τους δανειστές αλλά να πάρουμε όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητο προστάδιο προς αυτήν την κατεύθυνση".



(ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ* ΣΤΟΝ ISKRA ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ"

* ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΖ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012.
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:"ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ΙΔΙΩΤΙΚΗ"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου