Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η επιλογή μέχρι την Τετάρτη: Κατάλυση της δημοκρατίας ή δραχμή;




Γράφει ο Γιώργος Βασσάλος

Η ΕΕ έχει βάλει όρο τη ψήφιση του νέου αποικιοκρατικού μνημονίου  ως την Τετάρτη για να ανοίξουν οι τράπεζες.

Ή το ψηφίζει η βουλή και στέλνει 50 δισ. δώρο στο Σόιμπλε, δίνει στην ΕΕ δικαίωμα βέτο στους νόμους μας και ξηλώνουμε ό,τι καλό έγινε από το Φλεβάρη ή βγάζουμε δραχμη μέσα στη βδομάδα. Ή επικυρώνουμε την αποικιακή, προπαρασκευαστική του 3ου μνημονίου, συμφωνία για να ξανα-ανοίξει την κάνουλα των ευρώ η ΕΚΤ ή τυπώνουμε δικό μας νόμισμα.

Όσοι λένε «σωστό να βγούμε από το Ευρώ, αλλά δε γίνεται χωρίς προετοιμασία» κλπ. να μας πουν καθαρά ότι είναι υπέρ τού να εγκριθεί ο νέος τριετής δανειακός ζυγός για τη χώρα μας και υπέρ της κατάλυσης της δημοκρατίας αφού καλούν στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας που είναι χειρότερη από αυτή που απέρριψε ο λαός στο δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης είπε ότι το μόνο που λείπει για να τυπωθεί εθνικό νόμισμα (σε μορφή IOU) είναι μια διοικητική απόφαση.

Προσπάθησα να εξηγήσω σε χθεσινό μου άρθρο βασισμένο στις αναλύσεις διαφόρων οικονομολόγων και τραπεζικών πώς μπορούν οι πρέσες του Χολαργού να μπουν σε λειτουργία άμεσα.

Δεν είναι της ώρας να συζητάμε για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να αποτρέψουμε την επικύρωση της πραξικοπηματικής συμφωνίας και ο μόνος τρόπος είναι η δραχμή εδώ και τώρα.



1 σχόλιο:

  1. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΡΑΧΜΗ ΠΑΡΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ.ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή