Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ... ΠΡΟ.ΠΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: "ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΣΠΑΓΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ"



Εδώ όλο το ζήτημα είναι η Ευρώπη, δεν είναι τα εσωτερικά μας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και λέγοντας πώς εκείνος προσωπικά «θα έσπαγε το καθεστώς της  Σένγκεν». 

«Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2, 3, 4, 5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ. Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά, για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε, θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα άνοιγα τα σύνορα, να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για αυτό» είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 FM.

«Αυτό που είδα στην Αμυγδαλέζα δεν μπορεί να μείνει» προσέθεσε, ερωτώμενος για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου κράτησης. «Ας μου πει κάποιος άλλος τι άλλο θα κάνουμε. Δεν μπορεί να μείνει» είπε.

Όπως διευκρίνισε, στους μετανάστες που θα απελευθερωθούν από το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας θα τεθούν περιοριστικοί όροι. Θα πρέπει να δηλώσουν τόπο διαμονής και να παρουσιάζονται την 1η και την 15η του μηνός στην Αστυνομία και στην παραβίαση των περιοριστικών όρων θα συλλαμβάνονται.

Για εκείνους που δεν έχουν κάπου να μείνουν η κυβέρνηση αναζητά δομές φιλοξενίας, με τη συνδρομής της Εκκλησίας και μη κυβερνητικών οργανώσεων. 

Όπως, τέλος, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός, «δεν θα βγουν 1.500 την ίδια μέρα, ούτε θα βγουν από όλα τα κέντρα την ίδια μέρα όλοι. Θα βγαίνουν σταδιακά,, αφού δεχθούν μια κοινωνική λειτουργό, μια ψυχολόγο, να δούμε τα ιατρικά τους. Σε όλη την Ελλάδα είναι 4.500, αλλά δεν νομίζω πως θα απελευθερωθούν όλοι, γιατί υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, μπορεί να εκκρεμεί κάτι ποινικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου