Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η "ΕΛΠΙΔΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ " ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ";



Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ "ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ





Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και όλοι αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση πάει να κάνει κωλοτούμπα και με έναν όχι "ιστορικό" , αλλά "έντιμο" όπως τον ονομάζει συμβιβασμό, να ξαναφέρει τα μνημόνια και την τρόικα με άλλα ονόματα...

Οι πληροφορίες μιλούν για στοιχεία από το Μνημόνιο σε ποσοστό 70% το οποίο θα "εμπλουτιστεί" με προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Το όλο πακέτο θα το ονομάσουν "Νέο ελληνικό πρόγραμμα".

Ο Γιούνκερ μάλιστα δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει μια μεγάλη συμφωνία με την Ελλάδα πριν τη Δευτέρα». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου. Και προχωρώντας ένα σκαλοπάτι πιο πάνω (για εκείνους)είπε με θράσος ότι πρέπει να δούμε τι αφορά αυτό το 70% και σε τι αφορά το 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει....


Η ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε χθες στις 8.30 το βράδυ, κείμενο με το οποίο απορρίπτει τον "έντιμο συμβιβασμό", που φαίνεται να αποδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.


Είναι η πρώτη αντίδραση από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από μία καίρια συνιστώσα της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Αριστεράς. (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού, Συνασπισμός της Αριστεράς).


Πράγματι  η αντίδραση ήταν άμεση στο χώρο της 
Αριστερής Πλατφόρμας και όχι μόνο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία – συμβιβασμός.

Στην ιστοσελίδα iskra, υπό τον κεντρικό τίτλο




στο τέλος με υπότιτλο 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

αναφέρονται τα εξής:

" Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον. Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ" .


Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι εκτός από το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται παράλληλα και δυναμικά σε ευρύτερο από την αριστερά χώρο, ταυτοχρόνως οι αριστερές συνιστώσες, με εμπροσθοφυλακή την Αριστερή Πλατφόρμα, θα πιέζει τον ΣΥΡΙΖΑ προς μια κατεύθυνση ανένδοτης πορείας και εκπλήρωσης των προγραμματικών υποσχέσεών του για κατάργηση των μνημονίων,  για λογιστικό έλεγχο του χρέους και για διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου μέρους του χρέους!

Τα πρώτα καμπανάκια ήχησαν... Αν δεν τα ακούσει η κυβέρνηση και με Βαρουφάκειες κωλοτούμπες 
 σύρει την ελπίδα του λαού σε "έντιμο συμβιβασμό" με την απελπισία των τοκογλύφων του απάνθρωπου 4ου Ράιχ, τότε η απογοήτευση θα φέρει ρήγματα και οι διαρροές απ΄αυτά θα είναι καταλυτικές.

Ο λαός πρέπει να αγρυπνά και να οργανώνει την άμυνά του μέσα στο νέο λαϊκό κίνημα που ξαναζωντανεύει, ώριμο πλέον και έμπειρο, αυθόρμητα στις πλατείες και στους δρόμους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου