Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


TO STRATFOR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ TΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΡΝΕΩΝ 



(ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ)

Stratfor: «Η επόμενη δεκαετία θα έχει πολύ πόνο, δάκρυ και αίμα»


Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, το γνωστό παράρτημα της CIA, η Τουρκία θα αναδειχθεί περιφερειακή δύναμη στα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό αναφέρεται και στην πρόσφατα δημοσιευμένη «Πρόγνωση της επόμενης Δεκαετίας», σχετικά με τον παγκόσμιο  μελλοντικό χάρτη της παγκόσμιας γεωπολιτικής κατάστασης. Αυτό δημοσιεύεται σε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας dailysabah.com.

Η Τουρκία θα επεκτείνει το πεδίο επιρροής της στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, αλλά, ο ανταγωνισμός μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα , αναφέρει το φημισμένο ινστιτούτο.

Στην  αξιολόγηση της κάθε περιοχής, καθώς και στην εμφάνιση  των κύριων παγκόσμιων δυνάμεων, κατά το δοκούν των σιωνιστών αφεντικών του προβαίνει το Stratfor, υποστηρίζοντας  ότι η επόμενη δεκαετία, θα κυριαρχείται από το χάος σε όλο τον κόσμο. Οι αναλυτές της CIA προβλέπουν  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να είναι κυρίαρχος παίκτης στην επόμενη δεκαετία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμωθεί  σημαντικά, αλλά και η  Ρωσία θα χάσει την δύναμη της. Αυτούς τους ασεβείς πόθους των σιωνιστικών γερακιών αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Ινστιτούτο stratfor.com.

Επίσης προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι, η  εσωτερική κατάσταση ασφαλείας  στα έθνη-κράτη της Μέσης Ανατολής, και της Βόρειας Αφρικής, θα επιδεινωθεί επικίνδυνα. Η Τουρκία θα είναι η ικανή να επιφέρει σταθερότητα σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αποφαίνεται, ότι "η   στήριξη των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, διότι  βασίζεται σε πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους".

Η σύγκρουση των  Η.Π.Α. και του τζιχάντ, σταδιακά θα υποχωρήσει. 

Σχόλιο Οίμου-Αθήνας: 

Αυτό είναι φυσικό διότι κάθε νοήμων άνθρωπος έχει καταλάβει ότι οι ψευτοισλαμιστές χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Αυτές τους εξοπλίζουν και τους δίνουν οχήματα. Εκεί κατασκευάζονται και τα κουκλοθεατρικά τους βίντεο!
 Με αμερικάνικες φόρμες από το Γκουαντάναμο (πορτοκαλί) ντύνουν τους "ομήρους"τους. Φυσικά στην χρηματοδότηση των  ψευτοισλαμιστών, ενδιάμεσο ρόλο παίζει το αραβικό παράρτημα των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία.
(Στο εξής τα σχόλιά μας σε παρένθεση με τα αρχικά σ.σ.)

Συνεγχίζει ακάθεκτο το Stratfor να ονειρεύεται:

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός θα εξαλειφθεί. (σ.σ. τι είπαμε πρίν; τί να εξαλείψουν αυτό που δημιούργησαν;) Οι απρόκλητες  επιθέσεις θα συνεχιστούν, και κάποιες θα πετύχουν. Ωστόσο, οι δύο μεγάλοι πολέμοι στην περιοχή δεν θα  υποχωρήσουν, και θα επέλθουν   δραματικά γεγονότα , αν δεν συναφθεί συμφωνία ειρήνης έως  το 2020. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι το ιρανικό πρόβλημα  θα τεθεί υπό έλεγχο. (Όνειρα αμερικανικής νυκτός) Είτε αυτό θα είναι λόγω στρατιωτικής δράσης, είτε  απομόνωσης του Ιράν, ή λόγω πολιτικής διευθέτησης με το  τρέχον ή ένα πιθανό διάδοχο καθεστώς. Αυτό  είναι ασαφές, αλλά και άσχετο με το ευρύτερο γεωπολιτικό ζήτημα, τονίζει το αμερικανικό ινστιτούτο .

Η ποικιλία των συστημάτων και τα δημογραφικά στοιχεία, που αφορούν την  Ευρώπη,  θα θέσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό  σοβαρές πιέσεις. Υποψιαζόμαστε, λένε οι Αμερικανοί ειδικοί ότι, τα  ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα επιβιώσουν. Αμφιβάλλουμε όμως πραγματικά το εάν αυτά θα λειτουργήσουν πολύ αποτελεσματικά. Η κύρια πολιτική τάση θα είναι μακριά από πολυεθνικές λύσεις, προς έναν μεγαλύτερο εθνικισμό, ο οποίος θα οδηγήσει σε  αποκλίνουσες  οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις. Οι ελίτ που έχουν δημιουργήσει την ΕΕ, θα βρεθούν κάτω από την αυξανόμενη πίεση από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό. 
Η ένταση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και της πολιτιστικής σταθερότητας θα καθορίσουν την δημιουργία μιας νέας Ευρώπης. (σ.σ. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι από ΣΥΡΙΖΑ δέν είναι τυχαίο) Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές  εσωτερικές σχέσεις  θα είναι όλο και πιο απρόβλεπτες και ασταθείς.

Η Ρωσία που επιδιώκει να εξασφαλίσει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία , θα έχει σοβαρό πρόβλημα λόγω της    δημογραφικής παρακμής, ζήτημα το οποίο θα αποτελέσει μείζον θέμα για την αχανή αυτή χώρα το επόμενο διάστημα. 
(σ.σ. Αφού έχει υπεροπλία τι άλλο θα εύρισκαν;) 

Η Μόσχα, θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μαζικές εξαγωγές βασικών προϊόντων, για να ενισχύσει  την οικονομία της, ενώ τα δημογραφικά στοιχεία θα της το επιτρέπουν ακόμα. Η Ρωσία θα επιδιώξει επίσης να επανεντάξει όλες τις  πρώην σοβιετικές δημοκρατίες , με την μορφή κάποιας συνεκτικής οντότητας, προκειμένου να καθυστερήσει τα δημογραφικά προβλήματα της, διευρύνοντας την αγορά της, και πάνω απ “όλα απορροφώντας  εκ νέου κάποια εδαφική περιοχή . Αυτό ίσως την αναγκάσει να φανεί  πιο επιθετική και επικίνδυνη από ό,τι θα είναι μακροπρόθεσμα.
(σ.σ. Πώς τα λέει όμως... όπως θάθελε... ;Όμως δεν λέει κουβέντα για το ότι εάν θελήσει η Ρωσία να επιβάλλει το γεωπολιτικό status που την συμφέρει με την βία, το μπορεί λόγω της υπεροπλίας που διαθέτει...)

Ωστόσο, στην δεκαετία του 2010, οι ενέργειες της Ρωσίας θα προκαλέσουν σημαντική ανησυχία στους γείτονες της, τόσο από την άποψη εθνικής ασφάλειας, όσο και από  την ασκούμενη  οικονομική πολιτική της.

Τα μέλη που ενδιαφέρονται περισσότερο,  και επηρεάζονται , θα είναι τα πρώην κράτη δορυφόροι της πρώην ΕΣΣΔ , στην Κεντρική Ευρώπη. Πρωταρχικό μέλημα της Ρωσίας παραμένει η Βόρεια ευρωπαϊκή πεδιάδα, που αποτελεί την  παραδοσιακή διαδρομή για μια πιθανή εισβολή στην Ρωσία. Αυτή η εστίαση θα μεγεθύνει τα προβλήματα στην Ευρώπη, τα οποία θα γίνουν  πιο απρόβλεπτα και πιο επικίνδυνα. Οι ρωσικές πιέσεις στην  Κεντρική Ευρώπη δεν θα έχουν  την μορφή  μιας συντριπτικής στρατιωτικής πίεσης, αλλά θα κατευθύνονται στην «ψυχή» της Κεντρικής Ευρώπης, μέσω εξαιρετικά συντονισμένων απειλών. Πιστεύουμε ότι αυτή η σταθερή και αυξανόμενη πίεση, θα τονώσει την Κεντρική ευρωπαϊκή οικονομική, κοινωνική και στρατιωτική ανάπτυξη.

Η οικονομία της Κίνας, όπως και οι οικονομίες της Ιαπωνίας και των άλλων χωρών της Ανατολικής Ασίας, θα μειώσουν  το σημερινό υπερμέγεθες ποσοστό της αύξησης τους , δραματικά, προκειμένου να ρυθμίσουν  την ανάπτυξη με το ποσοστό απόδοσης του κεφαλαίου, και να φέρουν το χρηματοπιστωτικό τους  σύστημα σε ισορροπία. Για να το κάνουν  αυτό, θα πρέπει να ασχοληθούν πρώτα  με τις συνακόλουθες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις, που θα δημιουργηθούν μέσα στις χώρες τους.
(σ.σ. Τί να πούν για την Κίνα που της χρωστάνε 3 τρις; Λένε και καμιά μ@...@ για να ολοκληρώσουν την έκθεση)

Η επόμενη  δεκαετία θα αποτελεί μια περίοδο με πολύ πόνο, χάος , και αίμα λόγω των συγκρούσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα σε όλον τον πλανήτη . Οι κρίσεις που περιμένουμε στην επόμενη δεκαετία είναι πολύ μακριά και από τα χειρότερα όνειρα μας , και αυτά δεν θα είναι χειρότερα από αυτά που θα δούμε στο επόμενο αιώνα , τονίζει η έκθεση. Υπάρχει πάντα η προσδοκία ότι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως πραγματικότητα θα καθορίσει  το μέλλον μας.
(σ.σ. Αυξάνοντας τον φόβο τvn  έχουν την βρωμερή προσδοκία ότι θα καθορίζουν τις τύχες του κόσμου)


Πηγή για το ρεπορτάζ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου