Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ "Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

 
 
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ " ΣΚΙΑΣ" ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
 
ΒΙΝΤΕΟ
 
 


 
Eνώ ο απόηχος από το "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου" στην Ανάσταση είναι ακόμα πολύ ισχυρός και έχει θορυβήσει Μαξίμου κι υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα βίντεο από μια ταινία μικρού μήκους του γνωστού σκηνοθέτη-animator Ζουάν Κούρτης.με τίτλο «Η ημέρα της κρίσης» δημιουργεί νέα αναταραχή καθώς δείχνει την Βουλή να ανατινάζεται από έναν ... μετεωρίτη, αλλά το μήνυμα που εκπέμπει είναι σαφώς πολιτικό και πολύ ισχυρό.
Η ταινία ξεκινάει με την "ψυχή" του Άγνωστου Στρατιώτη, να φεύγει από το Μνημείο επάνω στο οποίο εδράζεται το κτίριο της Βουλής και μετά ακολουθεί η καταστροφή: Ένας μετεωρίτης, λες σταλμένος από τον Θεό, καρφώνεται επάνω στο κτίριο το οποίο αίρει τις αμαρτίες δεκαετιών και το καταστρέφει ολοσχερώς.

Ο Ζαν Κούρτης μόλις 30 ετών (γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1983, το 2000 είχε εκλεγεί έφηβος βουλευτής στην 6ʹ Σύνοδο στην Βουλή των εφήβων και αναλαμβάνει το τμήμα των "Μορφωτικών υποθέσεων".

Το 2006 κερδίζει στο Athens Video art festival με την μικρή μήκους ταινία "Ταξίδι στην σελήνη". Το 2013 γυρίζει μια animation "Η ιστορία μιας χώρας" όπου διηγήται μέσα από μια υπαινιγματική παιδική ιστορία την πολιτική πορεία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση έως σήμερα και λίγο καιρό αργότερα γυρίζει την μικρή μήκους ταινία "Η ημέρα της κρίσης" όπου η σκηνή με την οποία ανατινάζεται στο τέλος της ταινίας η Βουλή των Ελλήνων.

Και ενώ Ζ.Κούρτης δείχνει αυτό που πολλοί θα ήθελαν να αντικρύσουν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, για να καλύψει το "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου", σε συνέντευξή του διατείνεται ότι ... αυτός είχε δώσει την διαταγή εδώ και ... δύο χρόνια για να ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος στο "Χριστός Ανέστη".


Μάλλον θα έπρεπε τότε να διατάξει άμεση ΕΔΕ γιατί όχι απλώς μέχρι σήμερα κανείς δεν υπάκουσε την διαταγή, αλλά και προχθες οι Ίκαροι (αντίθετα με του Δόκιμους και τους Ευέλπιδες) τον "έγραψαν" κανονικά.

Ελπίζουμε σε κατάσταση πολέμου να υπάρχει καλύτερη εφαρμογή των διαταγών. Αν υπάρχουν διαταγές βέβαια και δεν ανακαλύπτονται εκ των υστέρων...
 
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου