Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


 


Είχε γραφτεί σε ορισμένα ιστολόγια, ότι ο άγιος γέρων Σιατίστης Αντώνιος είπε λίγο πρίν την οσιακή κοίμησή του για τον παγκόσμιο πόλεμο :

«Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί»


Αδελφός λίαν αγαπητός, που πρόσφατα ήρθε από το Αγ. Όρος αποσαφήνισε με τρόπο καταλυτικό τα λεγόμενα του μακαριστού αγ. γέροντος Αντωνίου.

 


 Ο αδελφός αυτός συνδέεται πολύ με τον παπα-Ευθύμιο και τον επισκέπτεται πάντα όταν πηγαίνει στο Άγιον Όρος. Στην τελευταία λοιπόν επίσκεψη του, ο παπα-Ευθύμιος του είπε ότι ο αγ. γ. Αντώνιοςείχε επισκευθεί κάποτε τον αγ. γέροντα Παΐσιο ο οποίος του είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι

"Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος"

Αυτό μόλις εχθές το πληροφορηθήκαμε και το κοινοποιούμε επειδή και η δική μας αίσθηση, που βασίζεται στην λογική των πραγμάτων όπως εξελίσσονται, είναι ότι η παγκόσμια τραπεζοπιστωτική εξουσία (ΠΤΕ) έχοντας καταβάλλει την Λιβύη και την απειλή του Καντάφι ο οποίος ήθελε να εκδώσει χρυσό δηνάριο, αποθρασύνθηκε και έχει βάλει πλώρη για την Συρία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εάν χτυπήσει την Συρία είναι σαν να χτυπάει την Ρωσία.

Και τα κοινοποιούμε με την υποσημείωση που πάντοτε πρέπει να μπαίνει σε όλες τις αναφορές σε προρρήσεις αγ. γερόντων, ότι τα σχέδια του Θεού μπορούν να αλλάξουν και να αποφευχθεί ακόμη και ο παγκόσμιος πόλεμος άν υπάρξει στον κόσμο μετάνοια, η οποία δυστυχώς ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει...

  

4 σχόλια:

  1. Επιθυμώ να ασπάζομαι ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ προφητείες των Αγίων μας όπως:

    "θα δειτε στον καμπο αμαξα, χωρις αλογα, να τρεχει γρηγοροτερα απο τον λαγο"
    "θα ερθει καιρος που οι ανθρωποι θα μιλουν απο ενα μακρυνο μερος σε ενα αλλο, σαν να ειναι σε πλαϊνα δωματια"
    "θα δειτε να πετανε οι ανθρωποι στον ουρανο σαν μαυροπουλια και να ριχνουν φωτια στον κοσμο"
    Του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού (1714-1779).

    Και το λέω αυτό γιατί ο Πατέρας Παϊσιος είχε πει ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. Γι αυτό έγραψε με τα χεράκια του μερικές σελίδες για τους έσχατους χρόνους.

    Όμως με πολύ χαρά θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα ότι άμα γυρίσουμε στον Θεό, Εκείνος να μας δείξει απέραντη επιείκια.

    Αλλά πρέπει:
    -Να ανοίξουμε επιτέλους την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
    -Να αρχίσουμε σιγά σιγά να πηγαίνουμε στην Εκκλησιά και να κάνουμε ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
    -Να λέμε έστω το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ το πρωί και το βράδυ.

    Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώ με καθυστέρηση γιατί κάτι είχε πάθει το προφίλ μου και δεν μπορούσα να δημοσιεύσω σχόλια με αυτό.

    Λοιπόν θα επιθυμούσα να διαβάσεις ξανά το κείμενο και να δείς ότι αυτά τα είπε ο παπα Ευθύμης πνευματικοπαίδι του γέροντα και συγγραφέας του βιβλίου που από ταπείνωση έβαλε το όνομα του γέροντα Ισαάκ Αμντάλα (του Λιβανέζου). Δεν νομίζω ο παπα-Ευθύμης να βάζει λόγια στο στόμα του αγ. γέροντος ενώ δεν τα έχει πεί...

    Καλά Χριστούγεννα με Χριστό στην καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευλογήτε αδέρφια.Εχθές με αξίωσε η Παναγία μας και επισκεύτικα τον πατερ Ευθύμιο στην καψάλα.δε θέλω να αναφερθώ περισσότερο για την εμπειρία μου, απλά θέλω να πω ότι είναι παράκληση και εντόλη του γέροντα,να δημοσιευθεί, οτι ποτέ δεν είπε τα περί παγκοσμίου πολέμου και Συρίας. Να με συχωράτε για την έπαρση στα γραφόμενα μου, αλλά είναι με ευλογία του γέροντα. η Παναγία ο Αγιος Φανούριος και Αγιοι μας, να πρεσβεύουν για όλους μας αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ "Κανένα" γνωρίζοντας ότι ο π.Ευθύμιος δυσαρεστείται με την ακοή του ονόματός του, έκανα διευκρίνηση σήμερα επ΄ευκαιρία της παραπομπής στην παρούσα ανάρτηση και σε προτρέπω να την διαβάσεις.

    ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

    http://oimos-athina.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3574.html

    Ο Θεός να σε ευλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή