Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ " ΑΓ. ΣΟΦΙΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!


Μόνο η λέξη "ντροπή" ταιριάζει στην διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία"





Φαίνεται, μετά τις χθεσινές μας καταγγελίες (βλ.εδώ καιεδώ) η διοίκηση του Ν.Π "Αγία Σοφία" και οι απαρτίζοντες την "αυλή" της, δαιμονίστηκαν ακόμα περισσότερο και αποφάσισαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες κλεισίματος του μοναδικού δημόσιου και πλήρως εξοπλισμένου και άριστα επανδρωμένου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Ελλάδα, στέλνοντας τα 4 παιδάκια που ήταν στο Αγία Σοφία προς εγχείριση, στο Ωνάσειο (Σε αυτό δηλαδή το νοσοκομείο που προ καιρού αρνήθηκε να δεχθεί ένα καρδιοπαθές μουσουλμανάκι που πάλι το έστελναν απο το παίδων ,διότι καλύπτετο ασφαλιστικά απο την πρόννοια.Το παιδάκι δυστυχώς δεν ζεί πλέον.Έπεσε θύμα όχι του "εξορθολογισμού" τηςδημόσιας υγείας αλλά της μισάνθρωπης συμπεριφοράς του υπουργού και των διορισμένων αυλικών του) !

Διώχνουν 4 αθώα παιδάκια και τα στέλνουν στα "αχαρτογράφητα" νερά του Ωνάσειου, λες και δεν υπάρχουν στο "Αγία Σοφία" γιατροί!Όταν μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά ότι όχι μόνο υπάρχουν γιατροί, αλλά θεωρούνται απο την επιστημονική κοινότητα εκ αρίστων στην παιδοκαρδιοχειρουργική.




Η μικροψυχία της διοίκησης

Οργίσθηκαν επειδή αποκαλύψαμε την σαπίλα που κρύβεται πίσω απο άσπρες ποδιές και ακριβά γραφεία.

Άφρισαν απο το κακό τους επειδή δεν σιωπήσαμε και καταγγείλαμε την παγκοσμίως απίστευτη αναισθησία και σκληρότητα απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.

Και τι έκαναν;

Προσπαθούν να φιμώσουν στόματα με τον πιο αναίσχυντο τρόπο.Διώχνουν απο το νοσοκομείο 4 αθώα και ανυπεράσπιστα αγγελούδια που περίμεναν να χειρουργηθούν στο παιδοκαρδιοχειρουργικό του κέντρο και τα στέλνουν στο Ωνάσειο.

Απροκάλυπτα πλεον καταργούν το καρδιοχειρουργικό κέντρο του Αγία Σοφία! Αντί να να διορίσουν ή έστω να αποσπάσουν 2-3 γιατρούς που χρειάζεται το κέντρο για να λειτουργεί με άνεση, προτίμησαν πρώτα να κλείσουν τη ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας του παιδοκαρδιοχειρουργικού. Έτσι κατασκεύασαν την αφορμή μιας και για να αποφύγουν τα παρατράγουδα από τη μεταφορά των χειρουργημένων παιδιών σε άλλες εντατικές μονάδες, να μη χειρουργούν τελικά κανένα παιδί!!!

Ποιον εκδικούνται τελικά;

Να τονίσουμε 2 πράγματα:

1) Οι γονείς είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού και απαιτούν, όπως μας έγραψαν με συγκινητικά λόγια, να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά στο άριστα οργανωμένο , εξειδικευμένο, εξοπλισμένο και μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο στην Ελλάδα.

Σε αυτό δηλαδή το κέντρο που αν υπήρχε έστω και λίγη "τσίπα" θα το διατηρούσαν αντί να το κλείσουν με την ύπουλη μέθοδο της "σαλαμοποίησης".Σε αυτό το κέντρο που αν δεν κλείσει οριστικά θα αναγωριθεί σύντομα ως ένα απο τα καλύτερα του κόσμου, τόσο ως προς την επιστημονική επάρκεια και τις επιτυχίες , όσο και ως προς την απίστευτη για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα ανθρωπιστική προσφορά και συμεριφορά του προσωπικού του.

2)Η διοίκηση του Ν.Π "Η Αγία Σοφία" δεν είχε κάν την ανδρεία να ομολογήσει ευθέως στους αγωνιώντες γονείς των καρδιοπαθών παιδιών που περιμένουν να χειρουργηθούν ,πως η πρόθεσή της είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με εκείνη του κ.Λοβέρδου. Δεν είχε το θάρρος ο κ. Διοικητής να πεί με ειλικρίνει ότι θα βάλει οριστικά λουκέτο σε ένα κέντρο που οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έκτισαν με τον τίμιο ιδρώτα τους.Σε ένα κέντρο που είναι μετά τον Θεό η τελευταία ελπίδα εκείνων των φτωχών πατεράδων και μανάδων των οποίων το βλασταράκι τους γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια που χρήζει επέμβασης και ειδικής μετεγχειρηντικής φροντίδας.

Όταν λοιπόν ένας πολύτεκνος πατέρας ρώτησε τον ίδιο τον διοικητή:

"τι θα γίνει με τα παιδιά μας τώρα που έκλεισαν τη μονάδα; Θα πρέπει να πουλήσουμε ό,τι έχουμε για να τα πάμε στα ιδιωτικά;"

ο κ. Παπασάββας, ενώπιον όλων των γιατρών, νοσηλευτών, γονέων και συλλόγων, τον διαβεβαίωσε:

"Εδώ θα στέλνετε το παιδί σας".

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες και αποδείχθηκε πως οι "διαβεβαιώσεις" του είχαν την ίδια αξία με εκείνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Αυτός λοιπόν που ενώπιον όλων καθησύχαζε τον πολύτεκνο πατέρα,, είναι εκείνος που το στέλνει τώρα να χειρουργηθεί στο Ωνάσειο.

Δεν ντρέπεστε κ.Παπασάββα;

Όταν λέγατε στον πονεμένο πατέρα να στείλει το άρρωστο παιδί του στο Νοσοκομείο σας τι εννοούσατε;

Μήπως να περάσει απο εκεί με ένα παιδάκι που χρειάζεται επειγόντως παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση, για να σας ακούσει πως τους πετάτε σαν την τρίχα απο τη ζύμη και τους στέλνετε στο Ωνάσειο;

Ο θείος του κ. Παπασάββα δηλαδή ο γνωστός καρδιοχειρουργός , τέως υπουργός υγείας και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρεμαστινός, τι λέει για όλα αυτά;Διότι αν κρίνουμε απο τα λεγόμενά του τελευταίως για δήθεν συνεργασία με την αριστερά ,φανταζόμαστε πως δεν θα έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα τις νεοφιλελεύθερες επιδόσεις του ανηψιού του, εκτός και αν μέσα του υπερισχύει της επιστημονικής αλήθειας η παλιά του αγάπη στο Ωνάσειο.

Αν νομίζουν κάποιοι πως θα σταματήσουμε εδώ , πλανώνται πλάνην οικτρά.

Τώρα πλέον η επιχείρηση "κλείσιμο του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου του Ν.Π Αγία Σοφία",παύει να είναι υπόθεση μόνο των καϋμένων γονιών που μη μπορώντας να πάνε το παιδί τους στα εξειδικευμένα ιδιωτικά παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα του εξωτερικού, αναμένουν με αγωνία κάποιον να σώσει το παιδί τους.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι πια κάτι που απασχολεί μερικούς αλλά όλους μας.

Με όσα μέσα διαθέτουμε και κυρίως με την συμπαράσταση του κόσμου, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σπάσουμε το "λουκέτο".Εκείνο το "λουκέτο" με το οποίο θέλουν να κλειδώσουν την πόρτα της ελπίδας του κάθε μη "προνομιούχου" πατέρα και μάνας που παλεύουν σαν τα λιοντάρια να σώσουν το παιδί τους.

Ότι και να κάνετε κ. διοικητά δεν πρόκειται να σταματήσουμε.

Το χρωστάμε σε αυτούς τους αγωνιστές γονείς που αρνήθηκαν να γίνουν κλεφτες , λωποδύτες και λαμόγια και γι αυτό σήμερα περιμένουν ανθρώπινη βοήθεια μόνο απο την δημόσια περίθαλψη.

Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδάκια για τα οποία είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το χρωστάμε στον εαυτό μας που θα μας ελέγχει όχι μόνο για αυτά που κάναμε αλλά και για αυτά που δεν κάναμε.

Ήλθε η ώρα να μάθουν και στο εξωτερικό (οργανισμοί , δικαστήρια ,ιατρική κοινότητα κα) ως συμπεριφέρεται στα καρδιοπαθή παιδιά το ελληνικό κράτος και οι θεσμικοί υπηρέτες του.

Θα ζητήσουμε εγγράφως απο την ίδια την Τρόϊκα και τα σχετικά όργανα της Ε.Ε να μας απαντήσουν εάν ανάμεσα στις εντολές τους υπάρχει η εντολή: "κλείστε το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο ".

Δεν θα έχετε πλέον απέναντί σας μόνο κάποιους ταλαιπωρημένους γονείς αλλά μερικές χιλιάδες αποφασισμένους Έλληνες πολίτες που ξέρουν πως αν δεν αγωνιστούν τώρα για την σωτηρία των καρδιοπαθών παιδιών, δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία αν θα παλαίψουν για όλα τα άλλα.

Διότι αν δεν αγωνιστούμε τώρα να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα περιθάλπτει τα παιδιά της τότε καλύτερα να αφήσουμε τους ξένους να μας πεθάνουν - όπως έχουν σκοπό - αφού αυτό που θα υπάρχει δεν θα είναι η χώρα μας αλλά ένα "Κρόνιο" προτεκτοράτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου