Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ JFK ΞΕΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ


OLIVER STONE: ΤΟ POKEMON GO ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ !




Σύμφωνα με τον γνωστό σκηνοθέτη Oliver Stone, το Pokemon Go είναι ένα ακόμη στάδιο προς τον ολοκληρωτισμό και τον «καπιταλισμό της επιτήρησης».

Αποτελεί ένα εργαλείο συγκέντρωσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σχετικά με τους χρήστες του και ένα βήμα προς την «κοινωνία των ρομπότ».


Ο σκηνοθέτης των ταινιών Platoon, Wall Street και JFK παρευρέθηκε στο φετινό Comic-Con, μια διοργάνωση αφιερωμένη στα κόμικς και την μαζική κουλτούρα που γίνεται κάθε χρόνο στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, για να συζητήσει για την νέα ταινία του, Snowden. 

Με αφορμή το θέμα της ταινίας, το πάνελ στο οποίο συμμετείχε συζήτησε για την NSA, την online προστασία των προσωπικών δεδομένων και την κυβέρνηση επιτήρησης. Μια ερώτηση από το κοινό έδωσε την ευκαιρία στον Όλιβερ Στόουν να επιτεθεί κατά του τελευταίου φαινομένου, που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις: του Pokemon Go.


leadpoke


«Είναι ένα νέο επίπεδο εισβολής», δήλωσε ο Stone για το παιχνίδι. «Κανείς δεν έχει ξαναδεί στην παγκόσμια ιστορία κάτι σαν το Google, ποτέ. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση όλων των εποχών και έχουν επενδύσει τεράστια ποσά σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση, που είναι η συγκέντρωση δεδομένων. 
Συλλέγουν πληροφορίες από κάθε άτομο συνεχώς και παντού για το τι αγοράζει, τι του αρέσει και, πάνω απ' όλα, για την συμπεριφορά του».





«Pokemon Go σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι παντού. Είναι αυτό που κάποιοι αποκαλούν καπιταλισμό επιτήρησης. Είναι το νεότερο στάδιο», είπε. "Θα δείτε μια νέα μορφή, ειλικρινά, μια κοινωνία ρομπότ, όπου θα ξέρουν πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται και θα κάνουν τη μακέτα που  ταιριάζει με τον τρόπο που σας συμπεριφέρονται και σας ταΐζολυν. Είναι αυτό που αποκαλούν ολοκληρωτισμό». 


Λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού, οι παρατηρητές ανησυχούν για το τεράστιο ποσό των δικαιωμάτων που ζητήθηκε από Pokemon Go κατά την εγκατάσταση. Το παιχνίδι μάλιστα ζήτησε πλήρη πρόσβαση στο Google στους λογαριασμοούς χρήστη στο iOS. Παρά το γεγονός ότι για την ανάπτυξη παιχνιδιών Niantic υποστηρίζει ότι έχει καθοριστεί αυτό το θέμα, η εφαρμογή εξακολουθεί να συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η Niantic μπορεί να συλλέξει - μεταξύ άλλων - τη διεύθυνσή  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τη διεύθυνση IP, την ιστοσελίδα που χρησιμοποιούσατε πριν συνδεθείτε στο Pokémon Go, το όνομα χρήστη σας και τη θέση σας. Και αν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας Google για τη σύνδεση και  χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iOS, εκτός αν το ανακαλέσετε συγκεκριμένα, η Niantic έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το λογαριασμό σας στο Google.


 (Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι αν οι Niantic servers χακαριστούν, ο χάκερ των servers σας θα έχει δυνητικά πρόσβαση σε ολόκληρο το λογαριασμό σας στο Google. 

Και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η ακραία δημοτικότητα του παιχνιδιού το έχει κάνει ένα περιζήτητο στόχο για τους χάκερ. Δεδομένου του αριθμού των παιδιών που παίζουν το παιχνίδι , αυτό είναι μια τρομακτική σκέψη.) Μπορείτε να ελέγξετε τι είδους πρόσβαση έχει η Niantic  στο λογαριασμό σας στο Google εδώ .

Μπορεί επίσης να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Εταιρείας Pokémon με την οποία συν-αναπτύχθηκε το παιχνίδι, με «τους πάροχους υπηρεσιών από τρίτους,» και με «τρίτους» για τη διεξαγωγή «έρευνας και ανάλυσης, των δημογραφικών χαρακτηριστικών, και άλλους παρεμφερείς «σκοπούς». Επίσης, σύμφωνα με την πολιτική, μπορεί να μοιράζονται οποιαδήποτε πληροφορία που συλλέγει «νόμιμα», σε απάντηση σε μια νομική αξίωση, να προστατεύσει τα συμφέροντά της, ή να σταματήσει «παράνομη, ανήθικη δραστηριότητα ή νομική προσφυγή».


Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι μια δέσμη εφαρμογών έχει ήδη συλλέξει όλες τις πληροφορίες και ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο. Αυτό είναι σωστό. Το Pokemon Go είναι απλά ένα ακόμη βήμα προς τον σταδιακό ελέγχο υψηλής τεχνολογίας, όπου οι χρήστες δελεάζονται να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου. Με λίγα λόγια, είναι ένα ακόμη επίπεδο θερμότητας στην κατσαρόλα.

Εάν ρίξετε ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αυτός φυσικά θαπροσπαθήσει  μανιωδώς να σκαρφαλώσει έξω. Αλλά αν το τοποθετήσετε απαλά σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και έχετε τη θερμότητα χαμηλά, θα επιπλέει εκεί αρκετά ήρεμα. Καθώς το νερό θερμαίνεται σταδιακά, ο βάτραχος θα βυθιστεί σε ένα ήρεμο λήθαργο, ακριβώς όπως ένας από εμάς σε ένα ζεστό μπάνιο, και μετά από καιρό, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, θα έχει επιτρέψει αναντίρρητα ο ίδιος να βράσει μέχρι θανάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου