Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ"


ΧΩΡΙΣ "ΚΡΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

ΒΙΝΤΕΟ: "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ"





Γράφει ο Ανδρεας Αθηναιος


Η "θέση" του Νεοφιλελευθερισμού ότι για να υπάρχει "Ελεύθερη Οικονομία" το Κράτος πρέπει να "εξαφανισθεί" (η να μείνει σε ρόλο θέσπισης κανονισμών) είναι τουλάχιστον αυταπόδεικτα λανθασμένη, προφανώς Πρωταπριλιάτικο Αστείο, και μετά βεβαιότητος Σοφιστεία με εμφανή δόλο, που δεν είναι άλλος από αυτό που βιώνει η σύγχρονη Γεωπολιτική και Κοινωνικοοικονομική Δυναμική.

Η Δημιουργία περιφερειακών η παγκοσμίων μονοπωλείων, που "αποβάλουν" με σκόπιμους μηχανισμούς, με πράξη η παράλειψη, τους πόλους αν όχι και όλους τους μετέχοντες στην Αγορά, καταργώντας έτσι αυτό που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ υποστηρίζουν. Tην Ελεύθερη Ανταγνωνιστική Αγορά η οποία ως οι πρωτοετείς φοιτητές των (σοβαρών) οικονομικών επιστημών γνωρίζουν, απαιτεί "πολλοίς προσφέροντες" και "πολλούς ζητούντες". 


Ο σκοπός είναι εμφανής: είναι η συγκέντρωση της "εξουσίας" σε λίγα κέντρα αποφάσεων, με ενδιάμεσο μέσο, την λεηλασία του δημιουργηθέντος Εθνικού και του Ιδιωτικού Πλούτου και περιουσίας.

Οι Σοφιστές πάντα αναπτύσσουν "πειστική" επιχειρηματολογία, για τους Λαούς,ώστε οι Λαοί να εγκρίνουν την απαξίωσή τους και να στηρίξουν την λεηλασία όχι μόνο του αποτελεσματος του Έργου των, αλλά κυρίως την άλλωση της ΅Ελευθερίας τους να δημιουργούν, και την πλήρη εκμηδένιση της οντολογικής τους Υπόστασης. 

Τα Επιχειρήματα των Κέντρων αποφάσεων για να στηρίξουν ως ορθό αυτό που συμβαίνει, μόνο άτομα με άγνοια μπορούν να ενστερνισθουν. Άτομα που έχουν "γνώση", η δεν έχουν ελεύθερη σκέψη και βούληση, η έχουν δόλο, η έμαθαν να πηγαίνουν με τον συρμό για ίδιο όφελος, η έχουν ηθική, ψυχική και νοητική υστέρηση. Αυτό δηλαδή που λέει με μια λέξη ο λαός : "Βλάκας". Που μπορεί να έχει πολλά διδακτορικά, αλλά να μην μπορει -να μην εχει το σθενος- να φωναξει στο "παραμύθι". Ο "ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ".





Ο Φλιν και ο Φλαν του Παραμυθιού του Άντερσεν (οι απατεώνες  ράφτες) δεν είναι παρά οι Σοφιστές, που έπεισαν τους Έλληνες ότι είναι καταστροφή να μην είναι στη Σένγκεν και στο Ευρώ. Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν από το παραμύθι, πως κάποιοι 
μηχανισμοί χειραγωγούν ένα Λαό (..ο "Αφεντης  Λαός" =  Άρχοντας=Βασιλιάς) ...στον εξευτελισμό του.

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
B.A., B.Sc., M.A., M.C.P. Ph.d., Post Doc.
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου