Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΗ ΟΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΒΟΩΝΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ....

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ...



Μύδρους κατά της πολιτικής της Α.Μέρκελ και των Βρυξελλών εκτόξευσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ δηλώνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν δουλειές, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική.

Αρνήθηκε δηλαδή την πολιτική λιτότητας της Α.Μέρκελ που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό, αλλά και εκατομμύρια Ευρωπαίων στην εξαθλίωση.

"Τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα αδυνατεί να τα λύσει μόνη της, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία. Γι' αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη", υποστηρίζει ο γερμανός αντικαγκελάριος.

"Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία", έγραψε ο Γκάμπριελ σε άρθρο του που εμφανίζεται στην γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Bild.

"Μερικοί - ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία - χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν' ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι", γράφει. "Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".


Ακόμα και στο κόμμα το CDU, ζητούν από την Α.Μέρκελ να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν θα πραγματοποιηθεί μια νέα συμφωνία και αν θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

O πρόεδρος του CDU/CSU στην επιτροπή οικονομικών της Μπούντεσταγκ Χανς Μίχελμπαχ, μιλώντας επίσης στην Bild, έκανε λόγο για μια ψηφοφορία στη γερμανική βουλή προκειμένου να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Οι αλλαγές στη συμφωνία για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας είναι προφανείς. Γι' αυτό θα έπρεπε η Μπούντεσταγκ να αποφασίσει για την αποδέσμευσή της», είπε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται να αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που καταλαβαίνουν ότι με ενδεχόμενο Grexit η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε διάλυση την οποία θα χρεωθεί ευθέως η Γερμανία και ζητούν να προσφερθεί βοήθεια στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του CDU/CSU στην επιτροπή προϋπολογισμών της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Μπράκμαν δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Δεν θα επιτρέψουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Γι' αυτό πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουμε, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας».

 Είναι σαφές ότι επιχειρείται πίεση για να οδεύσουμε προς συμφωνία, καθώς η Α.Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει την οργή και στο εσωτερικό της κυβερνήσεώς της, με τον κυβερνητικό της εταίρο, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός της, εάν εξαιτίας της, και προπαντώς με ευθύνη του Β.Σόιμπλε, η Ελλάς κηρύξει στάση πληρωμών τους δανειστές εντός ευρώ και στέλνοντας την ευρωζώνη στην...Κόλαση.

Άλλωστε το ξεκαθαρίζει και η χθεσινή έκθεση της ΕΚΤ η οποία βάζει πάγο στις απαιτήσεις των "σκληρών" της ευρωζώνης, όπως ο σιωνιστής Β.Σόιμπλε .

Όπως τονίζει η ΕΚΤ, "Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα σοκ στις αγορές κρατικών ομολόγων που δεν εμφανίζουν υψηλή ρευστότητα, αφού το Χρηματοοικονομικό σύστημα στην Ευρωζώνη δεν είναι ενιαίο και η κατανομή των κεφαλαίων γίνεται ανά χώρα".


Στην Γερμανία το γνωρίζουν πλέον, το έχουν καταλάβει επαρκώς και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να σταματήσουν οι "λεονταρισμοί" του Β.Σόιμπλε καθώς είθισται να βγαίνει χαμένος αυτός που έχει δανείσει πολλά χρήματα και δεν θα τα πάρει πίσω ποτέ, και όχι αυτός που δεν πληρώνει γιατί απλά δεν έχει...

Βέβαια στην πράξη κουμάντο κάνουν ακόμα οι ανεγκέφαλοι καθώς οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι "θεσμοί" (που πρέπει να έχουν δει σίγουρα το βίντεο της ZDF όπου η "τρόικα" έχει αφήσει στον ταβερνιάρη ελεύθερο μόνο το τσίπουρο) παρουσιάστηκαν με μια 20σέλιδη έκθεση για τον μεγαλύτερο έλεγχο στην παραγωγή του...τσίπουρου!!! 


Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θελήσουν οι "ευρωπαίοι" ηγετίσκοι και τα αφεντικά τους, να λειτουργήσουν όπως πρέπει ώστε να υπάρχει ενωμένη δίκαιη και ισχυρή Ευρώπη.

Το θέμα είναι άλλο: Θα δώσουν παράταση στη διάλυσή της ή πάμε προς τα εκεί ολοταχώς; Η γνώμη μας είναι ότι 
πάμε ολοταχώς για διάλυσή της Ευρώπης.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου