Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ




Οι αντιμνημονιακές μάσκες πέφτουν και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται...Η Κομισιόν κατέθεσε πριν λίγο πρόταση με βάση την οποία αποδέχεται (κορόιδο είναι να μην την αποδεχτεί)  τη λίστα αρκετών και επώδυνων μνημονιακών μέτρων που είχε καταθέσει η κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη.

Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «Σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» (βοήθεια!!! δεν θέλουμε άλλη "βοήθεια") η Κομισιόν παριστάνει πως θέλει να γεφυρωθούν οι "διαφορές" και να λυθεί το ελληνικό ζήτημα.


Σε αυτή την πρόταση καταγράφονται όλα τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία, ενώ, τα περισσότερα από αυτά που προτείνονται φαίνεται πως συνάδουν με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Οι δύο άγρια μνημονιακές προϋποθέσεις 

Πρώτη προϋπόθεση είναι να νομοθετηθούν τα νέα μέτρα, που περιγράφονται στη λίστα και είναι ύψους 5 δισ. ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 - 2016.

Δεύτερη προϋπόθεση για συνολική συμφωνία, είναι να εφαρμοστούν το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο) οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για την οικονομία που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΟΣΑ και ήδη συμφωνημένες από τους δωσίλογους που μαύρισε ο λαός στις εκλογές μεταρρυθμίσεις όπως η αλλαγή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.


Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα Βαν Ρουφάκη


-η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που θα εφαρμοστεί μετά το καλοκαίρι (το πιθανότερο από 1η Οκτωβρίου) και προβλέπει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 18% για συναλλαγές μετρητά και 15% για συναλλαγές με κάρτα και τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή 6,5%. (Ιδού το ετεροχρονισμένο ξέσκισμα του τουρισμού και των επιχειρηματιών)

-Αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, στα πρό της μείωσης επίπεδα!!!(Να και το ξέσκισμα της μεσαίας τάξης!)

-Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ ως ο πλέον αποδοτικός από άποψη εισπραξιμότητας φόρος. (Η ταφόπλακα της ΝΔ που θα γίνει και ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ!)

-Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείματος στα επικουρικά, αλλά θα επανεξεταστεί, στα πλαίσια του διαλόγου που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος 

-Θα επανεξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπό το πρίσμα της έκθεσης του ILO για τις «καλύτερες πρακτικές» στις εργασιακές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ανάγκης αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής
οικονομίας και της αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας.

-Ανεξαρτητοποιείται η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και κατοχυρώνεται θεσμικά ο ανεξάρτητος ρόλος της! (Το προτεκτοράτο εγκαθιδρύεται!)

-Δημιουργείται το δημοσιονομικό συμβούλιο, επίσης ως ανεξάρτητη αρχή.

-Λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - και στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ - δημιουργείται δίχτυ ασφαλείας για τους «μη προνομιούχους». (δηλαδή τους επαίτες στους οποίους θα ανήκει σε λίγο το 98% του ελληνικού λαού)

Επίσης στο κείμενο - κατ΄ουσίαν έκθεση αξιολόγησης και πρόπλασμα της νέας συμφωνίας - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια

Ποιοι είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι

Στο κείμενο προσδιορίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι για την τετραετία 2015 - 2018 που είναι οι εξής:

2015 Πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% του ΑΕΠ
2016 πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ
2017 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ
2018 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ
Το ΔΝΤ διατηρεί επιφυλάξεις



Η πρόταση της Κομισιόν έχει παραληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, βρίσκεται ήδη στα χέρια των  ΕΚΤ και ΔΝΤ, και τις επόμενες ημέρες αν όχι ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα συναντήσεων που απαιτούνται (σύγκλιση EwG, Eurogroup) που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Με λίγα λόγια:

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΣΥΡΙΖΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου