Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

1,2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

5,2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ




Στα 4 τρισ.ευρώ που θα διεκδικήσει η Ρωσία από την Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις, αν προσθέσουμε το χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα για όσα εγκλήματα διέπραξαν οι Ναζί στην χώρα  κατά την διάρκεια της Κατοχής και το οποίο κοστολογειται περί το 1,2 τρισ.ευρώ, το σύνολο των οφειλών σε Ελλάδα και Ρωσία φτάνει τα 5,2 τρισ.ευρώ.

Μετά τη Ρωσική Βουλή που αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας του ρωσικού κοινοβουλίου για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις έκανε σαφές με τρόπο κατηγορηματικό, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια δικαίωσης για την καταβολή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Η Γερμανία μας οφείλει:

1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Β) Αποζημίωση για την καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας η οποία επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

2.Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.

3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.

4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.

5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.

6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.

7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού  Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!

Συμπέρασμα: Τα 5,2 τρίσ. ευρώ είναι ένα καλό ποσόν για να αποκαλύψει η Ρωσία και η Ελλάδα ότι η Γερμανία δεν είναι ανεξάρτητο κράτος αφού είναι ακόμη υπό την κηδεμονία Αμερικής και Αγγλίας και δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης αλλά απλά σύμφωνο μη επιθέσεως!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις αν δεν περάσει από τους 
κηδεμόνες της Γερμανίας δηλαδή την Αμερική και την Αγγλία.

Το ποσό αυτό θα ήταν ικανό να διαλύσει ακαριαία την Γερμανία, αν εκδικαζόταν στις δύο χώρες, είναι όμως και η απλή έγερση της απαιτήσεώς του ικανή να φέρει στο παγκόσμιο φως το θέμα της υποτέλειας της Γερμανίας σε 
Αμερική και Αγγλία και της υπόστασής της όχι ως κράτος αλλ΄ ώς ανώνυμη εταιρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου