Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΒΟΪΣΛΑΒ


ΒΟΪΣΛΑΒ ΣΕΣΕΛΙ: «Η Ε.Ε. ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ, Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ»




Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, σε ομιλία του σε συγκέντρωση στο Βελιγράδι προέτρεψε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και να συνεργασθεί με τη Ρωσία, όπως σημειώνει, σήμερα, το Ria Novosti.

«Στρατηγικός μας εταίρος είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, είναι η χώρα που συσπείρωσε  γύρω της  τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και άλλα φιλικά κράτη», είπε ο πολιτικός.

Μιλώντας για την πορεία των σημερινών σερβικών αρχών για την ένταξη στην ΕΕ, ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι δυτικές χώρες συμμετείχαν κατά τον βομβαρδισμό του σερβικού πληθυσμού και «διέπραξαν γενοκτονία» εναντίον του, ενώ η Ρωσία πάντοτε βοήθησε και βοηθά τη Σερβία και το λαό της.

Η ομιλία του Σέσελι ήταν αφιερωμένη στην επιστροφή του, την Τετάρτη από το Δικαστήριο της Χάγης,  και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία της Δημοκρατίας του Βελιγραδίου, την οποία παρακολούθησαν  χιλιάδες Σέρβοι.

Στη συγκέντρωση πολλοί ακτιβιστές κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του Βλαντίμιρ Πούτιν και κυμάτιζαν τη ρωσική σημαία, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την υποστήριξή τους προς τη ρωσική πολιτική, γράφει ο ρωσικός «πολιτικός παρατηρητής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου