Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ





«Στο κενό μας προχωρά η Τουρκία, τόσο άνετα»
Δ. Σαββόπουλος

από το «Γαλατικό Χωριό»

Εδώ και 20 περίπου μέρες είμαστε μάρτυρες μιας νέας τουρκικής εισβολής στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ακόμα κι αν η παραβίαση γίνεται ουσιαστικά εις βάρος του γεωτρύπανου ιταλικής εταιρείας, είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι θέλουν να χαράξουν –το ελάχιστο– γκρίζες ζώνες στην ΑΟΖ της Κύπρου όπως και στο Αιγαίο με τις συνεχείς προκλήσεις γύρω από τα Ίμια. 


Και τούτο αποδεικνύουν οι εξάρσεις και τα παραληρήματα ενός δικτάτορα που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν Ευρωπαίο και «διαφορετικό από τον Ετζεβίτ και τον Εβρέν».

Για ακόμα μια φορά τέλειωσαν τα ψέματα. Η Τουρκία και το καθεστώς της στα κατεχόμενα δεν έχουν καμιά διάθεση να βοηθήσουν για να λυθεί το Κυπριακό ούτε με τον τρόπο των κατώτερων των περιστάσεων ηγεσιών μας.

 Και αν το κάνουν, θα βεβαιωθούν ότι θα αποκτήσουν τη νομιμοποίηση να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του νέου κράτους, στα ενεργειακά, στις εξωτερικές σχέσεις και σε όλα αυτά που θα αποφασίσουν στο παλάτι της Άγκυρας, την ώρα που 200.000 πρόσφυγες καρτερούν υπομονετικά την απονομή δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Για ακόμα μια φορά, ο Ταγίπ Ερντογάν –σε άψογη συνεργασία με το ψευδοκράτος και τους εκπροσώπους της κατοχής– εξάγει τα άλλα του προβλήματα στην «εύκολη» Κύπρο. Και καθιστά αναξιόπιστους όσους επιχείρησαν να πείσουν τον λαό ότι ο τουρκικός ιμπεριαλισμός είναι παραμύθι του προηγούμενου αιώνα και ότι με έναν δυνατό νεοσουλτάνο θα γινόμασταν κάποτε Σιγκαπούρη της Μεσογείου. 

Να όμως που «ξανά προς τη δόξα τραβά» και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα «νίπτει τας χείρας της», κρυβόμενη πίσω από ίσες αποστάσεις και διατηρώντας ομερτά για τον νέο Χίτλερ που ασελγεί εις βάρος όλων των ελευθεριών εντός και εκτός Τουρκίας, ενώ οι ταγοί της Κύπροι επιμένουν στην όποια επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Για ακόμα μια φορά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να τελειώσει. Όχι γιατί οι πολίτες αυτού του τόπου μετατράπηκαν σε σεΐχηδες και θέλουν να προστατέψουν τα πετροδόλαρά τους, αλλά γιατί ο τουρκικός φασισμός, προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου, επιμένει να χαράζει, όπως θέλει, τα σύνορα αυτής της γωνιάς και, προς το παρόν, μόνο ο περήφανος κουρδικός λαός αντιστέκεται. 

Διότι την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν επεκτείνεται σε Κύπρο και Αιγαίο, δεν είναι δυνατόν να χαράσσουμε πολιτική στα πλαίσια χλιαρών ανακοινώσεων από ΕΕ, ΟΗΕ, ΗΠΑ και άλλους διεθνείς παίκτες, να πανηγυρίζουμε για ανακοινώσεις εθελοτυφλώντας για το αύριο. 

Ελλάδα και Κύπρος μπορούν και πρέπει να προστατέψουν μαζί την αξιοπρέπεια, το δίκαιο, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Ελληνισμού ούτως ώστε να τελειώνουμε με την Τουρκία και στο παρόν και στο μέλλον. Να τελειώνουμε με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ριζοσπαστικά να κτίσουμε μαζί ένα ελεύθερο και αξιοπρεπές μέλλον.

 Απαιτούμε, ως εκ τούτου, να κλείσουν τα κατοχικά οδοφράγματα μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις και με σκοπό να προκληθεί το αναγκαίο κόστος στο καθεστώς που καταπατά κάθε έννοια Δικαίου στη Λευκωσία, στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο, στη Μόρφου και στην Καρπασία. 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΤΩΡΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου