Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΟ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ» ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΗ...


 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΥΟΚ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ;  



Παιχνίδια της Άγκυρας με την αγωνία των δικών τους ανθρώπων. Απέρριψαν οι Τούρκοι δικαστές το αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.


Το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη απέρριψε προχθές το πρωί (Τρίτη 27 Μαρτίου) το αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη, για υπό όρους αποφυλάκισή τους.

Η δυσμενής εξέλιξη στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών οι οποίοι "συνελήφθησαν" από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής την 1η Μαρτίου στις Καστανιές, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο ώστε να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 28η ημέρα.

Εν τω μεταξύ το συσχετισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδό της Βάρνας!

Σε δηλώσεις του, τις οποίες έκανε σε τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας, και ενόσω το τουρκικό δικαστήριο της Αδριανούπολης αποφάσιζε την παράταση της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή».

Τους εξήγησα, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται.

Μού είπαν: «σείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες». Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη.

«Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης, πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της δικαιοσύνης» σημείωσε, και μετά ανέφερε με νόημα:

«Βέβαια, τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία έπειτα διέφυγαν στην Ελλάδα.

Βέβαια, εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα» υποστήριξε.

«Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε… Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτών» σημείωσε αιχμηρά για τους Ευρωπαίους ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το θέμα φιλοξεήθηκε χθες Τετάρτη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet με άρθρο που τιτλοφορείται: «Δεν είμαι υπεράνω της τουρκικής δικαιοσύνης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου