Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙΡΩΝ


Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΣΕ...«ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ»! 



Η αρχιεπίσκοπος Σουηδίας!!!


Η εκκλησία της Σουηδίας καλεί τους κληρικούς της να χρησιμοποιούν μια ουδέτερη γλώσσα ως προς το φύλο, όταν αναφέρονται στην υπέρτατη θεότητα, αποφεύγοντας χρήση των όρων «Ο Κύριος», «Ο Θεός», αλλά μια λιγότερο συγκεκριμένη έκφραση – στα σουηδικά- της λέξης «Θεός», που να μην προσδίδει την έννοια κάποιου φύλου!!!

Αντίστοιχες αλλαγές γίνονται στον κατάλογο των ιερέων, ο οποίος περιέχει συστάσεις για τις υπηρεσίες λατρείας.

Η απόφαση για το «ουδέτερο» του Θεού, έγινε μετά από συνάντηση του ειδικού εκκλησιαστικού σώματος το οποίο περιλαμβάνει 251 άτομα και θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Μαΐου 2018 στη γιορτή της Αγίας Τριάδας.

Η...επικεφαλής της Εκκλησίας, Άντι Γάκελεν(!!!), εξηγεί ότι από θεολογική άποψη, ο Θεός «είναι πέρα από τους ορισμούς των φύλων μας, αφού δεν είναι άνθρωπος».

Ωστόσο, η μεταρρύθμιση έχει ήδη επικριθεί σοβαρά στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι ο Χρίστερ Παχλμλάντ, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Σουηδικού Πανεπιστημίου του Λουντ, δήλωσε στην εφημερίδα της Δανίας «Kristeligt Dagblad» ότι μια τέτοια κίνηση «υπονομεύει το δόγμα της Αγίας Τριάδας αλλά και την κοινωνία με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες … Δεν είναι έξυπνο για την Εκκλησία της Σουηδίας να γίνει γνωστή ως η εκκλησία που δεν σέβεται την κοινή θεολογική κληρονομιά».

Στην Εκκλησία της Σουηδίας, της κύριας θρησκευτικής οργάνωσης της σκανδιναβικής χώρας, βρίσκεται επικεφαλής μία γυναίκα!!!

Από το 2007, οι κληρικοί άρχισαν να ευλογούν τους ομοφυλοφιλικούς γάμους και το 2009 για πρώτη φορά στον κόσμο, ο ναός αυτός ανέδειξε μια ανοικτά λεσβία στη τάξη του Επισκόπου!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου