Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ!


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!



ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΛΕΕΙ Η ΕΟΚ

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, επιτίθεται στον  μάνατζερ του καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετονκούμπο και την ομάδα του τους Μιλγουόκι Μπακς, για σκηνοθετημένο σχέδιο από πλευράς τους προκειμένου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να χάσει το Ευρωμπάσκετ και να μην παίξει με την Εθνική Ελλάδος στο τουρνουά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει. 

Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών. 

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα. 

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες. 

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της».

Τι σημαίνει άραγε η φράση «έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή»; Μήπως ότι θέλει ο Αντετονκούμπο να παίξει στο Ευρωμπάσκετ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και τον πίεσαν για το αντίθετο; 

Η FIBA τον προστατεύει απόλυτα σε ότι αφορά το συμβόλαιό του, αλλά το ΝΒΑ διέπεται και από άλλες παραμέτρους και είναι δυνατόν μέσω της ομάδας των Μπακς οι αμερικανοί να του κάνουν την ζωή πολύ δύσκολη... 

"Πόλεμος" μεταξύ της ελληνικής ομοσπονδίας και των Μπακς

Παράλληλα τη δική του διάσταση στο θέμα της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ έδωσε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης 

«Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ - 

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ για το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας φόργουορντ δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που να είναι αρκετό να τον αφήσει εκτός Ευρωμπάσκετ.

Ο γενικός γραμματές της ΕΟΚ υποστήριξε ότι οι εξετάσεις που είχαν γίνει στον Αντετοκούνμπο στην Αθήνα ήταν καθαρές, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα έχουν ήδη σταλεί στη FIBA.

Όσα δήλωσε ο κ. Τσαγκρώνης για την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Άσχημη είδηση η απουσία του Γιάννη, αλλά δεν ήταν και τόσο ξαφνική μπορώ να πω. Από πλευράς ΕΟΚ έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στους Μπακς να μας πουν πως δεν τηρήσαμε όσα συμφωνήσαμε. Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό και την έχουμε στείλει στη FIBA.

Αυτά που ισχυρίζονται οι Μπακς δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει. 

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη διοργάνωση, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα ανακοινώσουμε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι την Εθνική ομάδα.

Μέχρι σήμερα κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δώσαμε κάθε διευκόλυνση στον παίκτη. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η Εθνική αυτή τη στιγμή, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου