Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΘΕΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ";  





Αναγνώστης του ιστολογίου μας, που δεν θέλει να κοινοποιηθεί το όνομά του, μας έστειλε αποσπάσματα από τα λόγια του σύγχρονου αγίου μας Παϊσίου, που επιρρωνύει το άρθρο- επιστολή του Γιώργου Βολουδάκη προς τους ιεράρχες.   


"Εδώ ο Χριστός σταυρώθηκε, για να αναστηθούμε εμείς, και εμείς να αδιαφορούμε! 

Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθει σε ρήξη µε το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά µε όλους, γιατί τους βοηθάνε στα ιδρύματα κ.λπ., οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιος θα μιλήσει; 

Είπα σε κάποιον ηγούμενο: «Αν σας πουν ότι θα σάς κόψουν τα επιδόματα, να πείτε: "Θα κόψουμε και εμείς την φιλοξενία", για να προβληματισθούν».

 Οι καθηγητές της Θεολογίας κ.λπ. δεν φωνάζουν, γιατί λένε: «Είμαστε υπάλληλοι· θα χάσουμε τον μισθό µας, και μετά πώς θα ζήσουμε;». 

Τα μοναστήρια εν τω μεταξύ τα έπιασαν µε τις συντάξεις. Γιατί εγώ δεν θέλω να πάρω ούτε αυτήν την ταπεινή σύνταξη του Ο. Γ. Α.; Ακόµη και ασφαλισµένο σε µια ασφάλεια του Ο. Γ. Α. να τον έχουν τον μοναχό, και αυτό δεν είναι τίμιο. 

Να τον έχουν ασφαλισμένο ως άπορο, ναι· αυτό τον τιμά. Αλλά να Τον έχουν ασφαλισµένο στον Ο. Γ. Α. , γιατί; Ο µοναχός άφησε µεγάλες συντάξεις, έφυγε από τον κόσμο και ήρθε στο µοναστήρι, και να πάρει πάλι σύνταξη! 

Και να φθάνουµε για την σύνταξη να προδώσουµε τον Χριστό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου