Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑΡΚΟCIA, ΑΣΥΔΟCIA ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΑΦΑCIA...


ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ CIA  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 




ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Βιρτζίνια | Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στις 6/2/17 το βράδυ στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πυροδοτώντας μια φωτιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά ένα παράρτημα του κτηρίου οδήγησε στην ανακάλυψη ενός ύποπτου εργαστηρίου ναρκωτικών .


Η έκρηξη έλαβε χώρα περίπου 23:30  στις 6/2/17 το βράδυ. Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε μίλια μακρυά γύρω από το συγκρότημα και δημιούργησε σύννεφα μαύρου καπνού στον αέρα.

Οι πυροσβέστες και τα συνεργεία διάσωσης του Λάνγκλεϊ έφτασαν ταχύτατα στο χώρο, όπου ρίχτηκαν στην μάχη με την φωτιά για περίπου έξι ώρες μέχρι να σβήσουν τελικά τις φλόγες.

Ενώ επιθεωρούσε το κτίριο για να το ασφαλίσει, η ομάδα διαπίστωσε ότι υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χημικών και  φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση που χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστούν μεθυλαμφεταμίνη και φαιντανύλη.

Οι πυροσβέστες μετέφεραν τις πληροφορίες στο Γραφείο του  Σερίφη της Κομητείας του Fairfax (FCSO), ο οποίος  έστειλε δεκάδες βουλευτές και ερευνητές στο χώρο.

Μετά τη διεξαγωγή έρευνας στην δυτική πτέρυγα του Κέντρου Πληροφοριών "Τζορτζ Μπους", βρέθηκαν πάνω από 2 τόνοι καθαρής ψευδοεφεδρίνης, όπως επίσης μεγάλες ποσότητες ακετόνης, κρυστάλλων ιωδίου, οξύ μπαταρίας, στερεού καθαριστικού, φωτιστικού πετρελαίου και αντιψυκτικού. 

"Οι διάφορες χημικές ουσίες που βρέθηκαν στο χώρο χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μεθαμφεταμίνης ή φαιντανύλης, και βρήκαμε επίσης πολλά φάρμακα,"είπε ο εκπρόσωπος τηFCSO, Jared Matters. "Ανακαλύψαμε επίσης μεγάλες ποσότητες αυτών των δύο φαρμάκων σε μία κοντινή αποθήκη που είχε γλιτώσει από τη φωτιά." 

Το Γραφείο Fairfax County Sheriff επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για να καθορίσει εάν υπήρχε εκεί παράνομο εργαστήριο ναρκωτικών και αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από παράνομη δραστηριότητα. 


Πάνω από 5 τόνοι ναρκωτικών και 45 τόνοι χημικών ουσιών κατασχέθηκαν στο κτίριο το οποίο ορισμένοι βουλευτές έχουν περιγράψει ως «βιομηχανικής κλίμακας εργαστήριο ναρκωτικών".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η CIA κατηγορείται για   κατασκευή και διακίνηση παράνομων ναρκωτικών.
Ενώ η CIA υποστήριζε έναν Μυστικό Πολέμου στο Λάος το 1961-1975 , κατηγορήθηκε για τη διακίνηση οπίου. 

Η CIA έκανε τις δικές της εσωτερικές έρευνες στο προσωπικό και  στους πελάτες στο Λάος σχετικά με το εμπόριο ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι μικρές ποσότητες οπίου είχαν διακινηθεί παράνομα με αεροσκάφη τους. 

Αρκετές τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης σχετικά με την εικαζόμενη χρήση του Municipal Airport Mena Intermountain ως σημείο άφιξης και διακίνησης για μεγάλης κλίμακας ποσότητα κοκαΐνης της CIA στις αρχές του 1980. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, κατά την οποία τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν βρέθηκαν σε επίσημη εγκατάσταση της CIA  και το περιστατικό θα μπορούσε να έχει κάποιες πολύ σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό που είναι ήδη σε αντίθεση με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο.

Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε η CIA, δεν έχουν επισήμως ακόμη αντιδράσει, αλλά πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι ο Donald Trump πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτή την έρευνα ως πρόσχημα για τη μείωση της χρηματοδότησης του οργανισμού.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου