Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ»

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ





Η Γερμανία αφού απομύζησε την Ευρώπη, και όχι μόνο τον νότο, αφού φθήνηνε τεχνητά τον χρυσό παγκοσμίως για να τον αγοράσει η ίδια και αφού μεγάλωσε τα αποθέματα της σε πολύτιμο μέταλλο, είναι έτοιμη πλέον για την τελική πράξη του δράματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι επαναπάτρισε ακόμα και τα αποθέματα της σε χρυσό που φυλάσσονταν στις ΗΠΑ .

Η Γερμανία δεν έχει κανέναν πρόβλημα να συνεχίσει την ύπαρξη της ή Ε.Ε. με την σημερινή της μορφή, δηλαδή με την γενοκτονία των νότιων, την εισροή τριτοκοσμικών μεταναστών, την οικονομική αποδυνάμωση του βορά και την οικονομική επικυριαρχία του Δ΄Ράιχ.

Από την άλλη δεν έχει και κανένα πρόβλημα εάν η Ε.Ε.διαλυθεί, αρκεί να διαλυθεί με αργό τρόπο ο οποίος θα επιτρέπει στην Γερμανία να φέρεται ως ο δήθεν διασώστης. 
Όπως γράφω εδώ και χρόνια ο στόχος της Γερμανίας δεν έχει καμία σχέση με την διατήρηση της Ε.Ε.

Η Γερμανία μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την ένωση ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, είχε δύο προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Η πρώτη ήταν η επιβίωση της οικονομίας της η οποία ξαφνικά επωμίσθηκε το βάρος της ένωσης των Γερμανιών και της προσπάθειας εξομοίωσης του βιοτικού επίπεδου και της παραγωγής της καθημαγμένης ανατολικής γερμανίας με αυτή της δυτικής.

Η προσπάθεια αυτή αποτέλεσε ένα μοναδικό οικονομικό θαύμα που προκάλεσε ακόμα και το ενδιαφέρον των νοτιοκορεατών οι οποίοι μελέτησαν και παρακολούθησαν από κοντά την Γερμανία να ενώνεται προετοιμαζόμενοι για ενδεχόμενη ένωση βόρειας-νότιας Κορέας. 

Βέβαια η εξήγηση της επιτυχίας δεν βρίσκεται στην υποτιθέμενη ΄΄γερμανική ευφυΐα και εργατικότητα΄΄ αλλά στην πολιτική απόφαση των γερμανών πολιτικών για να μετακυλήσουν το κόστος της επανένωσης ύψους περίπου 2 τρις ευρώ , στην υπόλοιπη Ευρώπη, πρώτα με την επιβολή του Ευρώ και κατόπιν με την τεχνητή κρίση. 

Η άλλη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί ήταν η άνοδος της Κίνας.Οι Γερμανοί αντιλήφθηκαν έγκαιρα και μετά την επανένωση δυτικής ανατολικής Γερμανίας, ότι η Κίνα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο οικονομικό κίνδυνο για την Δύση και κλήθηκαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης.

Οι επιλογές που είχαν οι Γερμανοί ως χώρα που άτυπα αλλά απτά διοικούσε την Ευρώπη , ήταν δυο, η μια να δοθεί έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και έρευνα στην Ευρώπη και την μετατροπή της σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομιών και η δεύτερη ήταν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε «Κίνα»

Η «Κίνεζοποίηση» της Ευρώπης σήμαινε ότι οι γερμανοί αποφάσισαν την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, την κατάργηση όλων των μεταπολεμικών κατακτήσεων σε επίπεδο εργασίας, ασφάλισης, ευημερίας ακόμα και δημοκρατικών, πνευματικών και θρησκευτικών αξιών. 

Στόχος ήταν η μετατροπή της Ευρώπης σε τριτοκοσμικό χάος με φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς διακαιώματα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς μόνο έτσι θα επιβίωνε η Ευρώπη απέναντι στον κινεζικό κίνδυνο,με την μετατροπή της σε μια τριτοκοσμική ομοσπονδία η οποία θα ανταγωνίζονταν την Κίνα και την Ινδία σε βιομηχανική παραγωγή με τα ίδια όπλα, δηλαδή με χαμηλό κόστος εργασίας και της ανθρώπινης ζωής γενικότερα. 

Στην προσπάθεια αυτή των γερμανών είναι απαραίτητοι και οι τριτοκοσμικοί μετανάστες οι οποίοι όταν κάποτε ενσωματωθούν θα αποτελέσουν το μέσο συμπίεσης των μισθών και γενικά της κατάργησης του δυτικού μεταπολεμικού τρόπου ζωής, κάτι απαραίτητο σύμφωνα με τους Γερμανούς για να είναι ανταγωνιστική η βιομηχανική παραγωγή η οποία θα συναγωνίζεται την κινέζικη και ινδική.

Ωστόσο μέχρι το 2006 οι Γερμανοί ήταν σχετικά διστακτικοί ως προς το σχέδιο τους για την ΄΄κινεζοποίηση΄΄ της Ευρώπης. 
Το 2006 όμως τα πράγματα επιταχύνθηκαν όταν ο Πούτιν διέκοψε για λίγες ημέρες την παροχή αερίου στην Γερμανία επειδή η Ουκρανία χρώσταγε κάτι δις στην gazprom για το αέριο που προμηθεύονταν.

Επειδή οι αγωγοί που τροφοδοτούσαν την Γερμανία και την Ουκρανία ήταν οι ίδιοι, όταν η Ρωσία έκοψε το αέριο στην Ουκρανία το έκοψε αναγκαστικά και στην Γερμανία.Το ίδιο συνέβη και το 2009. για μερικές ημέρες, χειμώνα και τις δύο φορές.

Οι Γερμανοί πανικοβλήθηκαν και κατάλαβαν ότι παρ΄όλες τις καλές σχέσεις με την Ρωσία και την gazprom ( της οποία αντιπρόεδρος είναι ο Γ. Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας) πρέπει να βρούνε τόσο εναλλακτική πηγή ενέργειας αλλά και ζωτικό έδαφος για την ανάπτυξη βιομηχανικών ζωνών ΄΄κινεζικού΄΄ τύπου στις οποίες θα απασχολούνταν φθηνό εργατικό δυναμικό και οι οποίες θα ασκούσαν πίεση προς την υπόλοιπη Ευρώπη για συμπίεση του εργατικού κόστους.

 Η Ουκρανία επιλέχθηκε ως η χώρα η οποία θα μετατρέπονταν σε ΄΄ευρωπαική Κίνα» και αυτό διότι είχε ήδη βαριά βιομηχανική υποδομή αλλα΄και επειδή απο το 1989 οι ΗΠΑ και ο Σόρος ετοίμαζαν το ξεπούλημα της στο ΔΝΤ και στις ΗΠΑ 

Η Γερμανία το 2009 απευθύνθηκε στο Κατάρ και πρότεινε την δημιουργία ενός αγωγού Καταρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Β.Ηπείρου-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.
Οι Καταριανοί δέχθηκαν μετά χαράς αλλά οι Σύριοι όχι .

Η Γερμανία δημιούργησε ένα κρυφό συμμαχικό άξονα Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας και ανέμενε για την κατάλληλη στιγμή.
Σε ότι αφορά την Ουκρανία η Γερμανία σύναψε συμμαχία με την Πολωνία η οποία θεωρεί ότι η δυτική Ουκρανία είναι πολωνικό έδαφος το οποίο της αφαιρέθηκε μετά τον Β ΠΠ .

Πολωνία και Γερμανία πήραν την εργολαβία από τις ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας κι ανέμεναν για την κατάλληλη στιγμή. 

Το 2011 ξέσπασαν ταραχές στην Συρία απο δυσαρεστημένους πολίτες, ταραχές οι οποίες γρήγορα ανέδειξαν τις αδυναμίες της συριακής κοινωνίας η οποία ανέκαθεν πάλευε μεταξύ κοσμικού χαρακτήρα και ισλαμισμού. 

Ο Άσαντ απάντησε με σκληρότητα κατεβάζοντας τανκς εναντίον των πολιτών, τακτική που στο παρελθόν είχε αποδώσει ,ειδικά απέναντι σε ταραχές υποκινούμενες απο ισλαμιστικά στοιχεία. 

Ωστόσο το 2011 η τακτική αυτή δεν πέτυχε και υποδαύλισε ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια την οποία εκμεταλλεύθηκαν οι Τουρκία-Κατάρ-Γερμανία .Σύντομα το Καταρ απέστειλε μισθοφόρους τζιχαντιστές οι οποίοι με την βοήθεια της Τουρκίας αιματοκύλισαν την χώρα. 

Η Γερμανία παράλληλα στήριζε πολιτικά και διπλωματικά την Τουρκία και προετοίμαζε το έδαφος για την εισροή εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη.Τα κόλπα πολλά, από συνθήκες Σενγκεν και Δουβλίνα μέχρι και προσπάθειες για τη ελεύθερη μετακίνηση των Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε., χωρίς βίζα. 

Στην δε Ουκρανία το 2013-14 η Γερμανία και οι ΗΠΑ αισθάνθηκαν έτοιμες για το μεγάλο κόλπο αλλά τελικά όλοι γνωρίζουμε ότι έχασαν την Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία λόγω Πούτιν. 

Η Γερμανία έχει συμφωνήσει με το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία την μετατροπή τουλάχιστον της νότιας Ευρώπης σε ισλαμικό κράτος, στα χνάρια της πάλι ποτέ αραβικής αυτοκρατορίας των προ μεσαιωνικών χρόνων. 

Η Γερμανία και ο άξονας Κατάρ-Γερμανία-Τουρκία έχουν πλέον αποτύχει σε όλα τα σχέδια τους.Πρώτα απο την επέμβαση της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία και δεύτερον από την έλευση Τραμπ στην εξουσία.

Ο Τραμπ δεν δίνει δεκάρα για το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία εφόσον οι ΗΠΑ πλέον είναι αυτάρκεις σε πετρέλαιο και αέριο και μάλιστα σχεδιάζουν να εξάγουν και στην Ευρώπη.Οι ΗΠΑ και ο Τραμπ δεν χρειάζονται πλέον τους Άραβες. 

Δεν χρειάζονται ούτε και τους Τούρκους διότι πρώτα απ όλα το υπό ίδρυση Κουρδικό Κράτος στην βόρεια Συρία το οποίο θα ενωθεί με το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν θα αποτελέσει το νέο ισχυρό και πετρελαιοπαραγωγό προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην περιοχή και δεύτερον διότι ο Τραμ έχει γραμμένο το ψοφοΝΑΤΟ στα παλιά παπούτσια και έτσι δεν χρειάζεται τον τουρκικό στρατό των 700,00 ανδρών ο οποίος αποτελούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο του ΝΑΤΟ. 

Ο Τραμπ έχει δίκιο, όταν το 2014 ο Πούτιν πήρε την Κριμάια ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κάποιος Στότελμπεργκ, έκανε περιοδεία σε Ρουμανία-Βουλγαρια και παρακάλαγε να τηρήσουν την υποχρέωση τους για διάθεση του 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες ,υποχρέωση που έχουν τα μέλη του ΝΑΤΟ. Αν φτάνεις το σημείο να παρακαλάς την Βουλγαρία να στηρίξει το ΝΑΤΟ τότε ναι, καλύτερα να το αφήσεις να ψοφήσει το ρημάδι. 

Ο Τραμπ έχει δίκιο παραδέχεται ότι το ΝΑΤΟ είναι ξοφλημένο. Το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ πήγε το 1990 στις χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ και επέβαλε ΄΄μνημόνια΄΄ με τα οποία καταργουνταν οι αμυντικες δαπάνες και οι στρατοί. 

Απο την άλλη οι χώρες αυτές εισήλθαν στο επίσης αμερικανοκίνητο ΝΑΤΟ για να εξασφαλισθει ότι θα ξεφύγουν απο την ρωσική επιρροή και υπέγραψαν για διάθεση του 2% του ΑΕΠ ετησίως για αμυντικές δαπάνες την στιγμή που αυτό απαγορέυονταν απο το ΔΝΤ.

Αυτά είναι μα$@κίες νεοεποχίτικες, ανοησίες των γραφειοκρατών της ΝΤΠ , ο Τραμπ τα έχε καταλάβει αυτά, μαγαζί χωρίς προοπτική είναι το ΝΑΤΟ,όπως και όλη η Δύση. 
Η Γερμανία είναι πολύ στριμωγμένη διότι τελευταία χάνει και την οικονομική επιρροή της στην Κίνα.Η Γερμανία έχει επενδύσει στην Κίνα , έχει ιδρύσει βιομηχανίες εκεί αλλά και εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των βιομηχανικών προϊόντων της στην Κίνα.

Ωστόσο οι Κινέζοι τα τελευταία δυο χρόνια δείχνουν πλέον απρόθυμοι να συνεργασθούν με τους Γερμανούς και το κλίμα που επικρατεί στην Κίνα είναι εξόχως αντιγερμανικό. Οι Γερμανοί χάνουν την Κίνα και βλέπουν ότι οι εκεί επενδύσεις τους κινδυνεύουν ή ότι τέλος πάντων οι Κινέζοι πλέον θα θέσουν τρομερά εμπόδια στους γερμανούς, ανάλογα με αυτά που έτσι κι αλλιώς θέτουν σε όλους τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα αυτή.

Οι Κινέζοι είναι οι εφευρέτες του οικονομικού προστατευτισμού και όχι ο Τραμπ ο οποίος τελευταίος και καταϊδρωμένος κάνει κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.Απλά οι Κινέζοι ευνόησαν τους γερμανούς μέχρι να αρπάξουν την τεχνογνωσία και τώρα τους πετάνε έξω 

Η Γερμανία έχει χάσει και την Ουκρανία όπου σχεδίαζε την υλοποίηση ενός απέραντου βιομηχανικού πάρκου με χαμηλό κόστος.Έχει χάσει και τον αγωγό Κατάρ -Γερμανίας. 

Η Τουρκία έχει χάσει την επιρροή της στην ΜΑνατολή εφόσον το Κατάρ κι η Σαουδική Αραβία που στηρίζουν τον Ερντογάν αρχίζουν να βλέπουν ότι το Ισλαμικό Κράτος χάνει την μάχη και συνεπώς η Τουρκία χάνει την αξία της ως προστάτης των τζιχαντιστών , άρα είναι ώρα για να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα χρηματοδότηση της από τους πλούσιους Άραβες. 
Τουρκία και Γερμανία βλέπουν ότι όλα είναι εναντίον τους και ότι έχουν στριμωχθεί άσχημα. 

Ο οικονομικός πόλεμος του Τραμπ εναντίον της Γερμανίας κλιμακώνεται με πλήγματα σε γερμανικές πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες. Από την άλλη η γερμανική εξάρτηση από το ρωσικό αέριο παραμένει. Η Γερμανία προσβλέπει στον ΤΑΡ, τον αγωγό Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας για αέριο αλλά γνωρίζει ότι εάν ο κ.Πούτιν εισβάλει στην Γεωργία και πάλι ο αγωγός πάει περίπατο.. 

Απο την άλλη οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να εξάγουν αέριο στην Ευρώπη και ότι δεν θέλουν την Ευρώπη να εξαρτάται απο την Ρωσία, με άλλα λόγια η Γερμανία από την ρωσική εξάρτηση καλείται να υποπέσει στην Αμερικανική, μεταξύ σφύρας και άκμονος οι επιλογές της.

Η Γερμανία έχει ηττηθεί γεωπολιτικά και οικονομικά και πα΄ρολα τα πλεονάσματα της ξέρει ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και Αμερικάνοι σε λίγο θα επανακαταλάβουν το Βερολίνο.
Ποια θα είναι η τελευταία της επιλογή;Μα η διάλυση της Ελλάδας και της Κύπρου

Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν τα μόνα ικανά και διαθέσιμα εναλλακτικά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου.Η Τουρκία τουλάχιστον στα χαρτιά έχει αξιόμαχο στρατό. 

Η Γερμανία έχει ξεγράψει την Ευρώπη και την Ε.Ε. , δεν ενδιαφέρεται πλέον.Γνωρίζει ότι μόνο αυτή (και ίσως η Γαλλία) διαθέτει πλέον αξιόλογη βιομηχανική υποδομή, πληθυσμό και πλεονάσματα και ότι το μόνο που της λείπει είναι η ενεργειακή αυτονομία.η οποία θα της επιτρέψει να ελιχθεί με αξιώσεις στον αμερικανογερμανικό οικονομικό πόλεμο. 

Το σχέδιο της Γερμανίας είναι να κωλυσιεργήσει μέχρι τον Μάρτιο σχετικά με την περίφημη αξιολόγηση και την έγκριση της χρηματοδότησης της Ελλάδας με στόχο η Ελλάδα να »στραγγίξει» από χρήμα και ο τραπεζικός τομέας να αναγκασθεί σε κούρεμα καταθέσεων. Το κούρεμα θα διαλύσει τις επιχειρήσεις εφόσον τη επόμενη ημέρα θα είναι αδύνατον να γίνουν παραγγελίες απο το εξωτερικό, να πληρωθούν προμηθευτές-μισθοί κτλ εφόσον οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων θα είναι κουρεμένοι.

Η αγορά θα καταρρεύσει, ακόμα θα είμαστε εντός ευρώ, και σε βάθος μερικών εβδομάδων ακόμα και τα καύσιμα θα δίνονται με δελτίο. Σε αυτό το ζοφερό σκηνικό η Τουρκία, σύμμαχος της Γερμανίας , θα δημιουργήσει ένα ΄΄βαρύ΄ θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο θα μας σύρει σε διαπραγματεύσεις και χάσιμο της κυριαρχίας μας σε Αιγαίο και Κύπρο με συνεκμετάλλευση και όλα τα σχετικά. 

Μην ακούτε ότι δήθεν η Μέρκελ στην συνάντηση της με τον Ερντογαν δέχθηκε παρατήρηση σχετικά με το φονταμελιστικό Ισλάμ και άλλα τέτοια φληναφήματα, αυτά είναι παράσταση για τα θύματα….

Δήθεν
γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη επιχειρούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
απο την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ με γερμανούς αξιωματικούς να δίνουν
κατευθύνσεις απο κέντρα επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Κατάρ, τον
ιδρυτή του Ισλαμικού Κρατους !!!!!!! μιλάμε για το απόλυτο δούλεμα προς
τα απόλυτα θύματα…. 

Η Γερμανία θα παλέψει να επιβιώσει στην Ευρώπη έστω και ως χώρα απομονωμένη και εκτός επιρροής Αμερικής και Ρωσίας, έτσι θέλει να νομίζει.Το μόνο που της λείπει και πάλι είναι η ενέργεια και οι μόνες χώρες που μπορούν πλέον να την διαθέσουν είναι οι Ελλάδα-Κύπρος.

Στην προσπάθεια αυτή το Κατάρ θα είναι διστακτικό να συνδράμει αυτή την φορά διότι δεν γνωρίζει πόσο χρήσιμο θα του είναι η τροφοδοσία της Γερμανίας από ελληνοκυπριακά κοιτάσματα με ενδιάμεσο την Τουρκία. Εξάλλου του όραμα για την αναβίωση της Αραβικής αυτοκρατορίας σε βόρεια Αφρική και νότια Ευρώπη-Μεσόγειο μάλλον θα ανατραπεί από την δημιουργία της Μεσογειακής Ένωσης που έχει εξαγγείλει ο Τραμπ προεκλογικά.

Το Κατάρ επίσης βλέπει με καλό μάτι το αγωγό east med, που θα ενώσει με υποθαλάσσια διαδρομή τα κοιτάσματα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Κρήτης και θα καταλήγει σε Ιταλία-Αυστρία. Το Κατάρ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό τον αγωγό αντι του αγωγού που ήθελε να περάσει απο την Συρία. 

Η Σαουδικη Αραβία ωστόσο καλοβλέπει το σχέδιο Γερμανίας -Τουρκίας εφόσον η ίδια σε λίγα χρόνια θα στεγνώσει απο πετρέλαιο, είναι κοινό μυστικό πλέον, διάγει σε δεινή οικονομική κρίση και χάνει στον πόλεμο με την Υεμένη.Η Σαουδική Αραβία αποτελεί φάντασμα του παλιού της εαυτού και φοβάται ακόμα και τον διαμελισμό της.

Η Σαουδική Αραβία αποτελεί κι αυτή χρηματοδότη της Τουρκίας για την υποστηριξη του Ισλαμικού Κρατους αλλά και την δημιουργία ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια. Τα κοιτάσματα Κύπρου και Ελλάδας είναι τεράστια και ίσως αυτή να είναι η λύση για τους Σαουδάραβες, η παροχή τεχνογνωσίας και κεφαλαίων για την εξόρυξη τους στο περιβάλλον συνεκμετάλλευση τους από Ελλάδα-Τουρκία-Γερμανία. 

Η Σαουδική Αραβία μπορεί ακόμα να βρει χρήμα για να στηρίξει τους τυχοδιωκτισμούς του Ερτογάν εναντίον μας. 
Η Γερμανία δεν έχει άλλες επιλογές. Ακόμα και εάν πάρουν την εξουσία έντιμοι γερμανοί πολιτικοί είναι πολύ αργά για την Γερμανία να κάνει βήματα προς την εξιλέωση χωρίς να υποστεί τεράστιες ήττες και ζημίες.Γιαυτό θα τα παίξει όλα για όλα μαζί με τον άλλο παρανοϊκό, τον Ερντογάν. 

Η Αλβανία θα αποτελέσει το νέο μέλος της συμμαχίας εναντίον μας. Η Αλβανία αποτελεί προτεκοτράτο της Τουρκίας και της Γερμανίας και χρηματοδοτείται απο την Σαουδική Αραβία. 
Το ΝΑΤΟ είνα ανύπαρκτο και κανείς δεν δέιχνει ότι έχει διάθεση να το αναστήσει.Σε ενδεχόμενη κρίση θα είμαστε μόνοι μας, ακόμα και σε διπλωματικό επίπεδο. 

Η Γερμανία του Σόιμπλε πιστευει ότι όλες οι ευρωπαικές χώρες εκτος της Γερμανίας ,Γαλλίας και Βρετανίας, δεν μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει κίνδυνο για την Γερμανία ακόμα και εάν διαλυθεί η Ε.Ε. 

Καμία ευρωπαική χώρα δεν θα μπορεσει να επιβιώσει μόνη της σε ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε. χωρίς να ενταχθεί σε κάποια σφαίρα επιρροής, είτε των ΗΠΑ έιτε της Ρωσίας. Ωστόσο ακόμα και έτσι ο Σόιμπλε γνωρίζει ότι η μόνη χώρα που παράγει είναι η Γερμανία, ακόμα και η Ρωσία την έχει ανάγκη σε βιομηχανικα προιόντα. 

Ο Σόιμπλε γνωρίζει ή θέλει να νομίζει ότι τα χτυπήματα του Δ΄ Ράιχ στην Ευρωπη είναι τόσο δυνατά που θα περάσουν χρόνια για να σηκώσει καποια χώρα κεφάλι ακόμα και με την βοήθεια των ΗΠΑ και Ρωσίας. Γνωρίζει ότι τα εκατομμύρια μεταναστών, ο κατεστραμένος τραπεζικός τομέας,ο κατεστραμένος αγροτικός τομέας, οι άχρωμες και άοσμες πολιτικές ελίτ, η έλλειψη αξιόμαχων στρατών, η αποβιομηχανοποίηση, τα τεράστια ελλείματα και γενικά όλη η κληρονομιά του Δ Ράιχ θα κρατήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη ακόμα και εαν διαλυθεί η Ε.Ε Εάν πάλι δεν διαλυθεί, ε τότε, ακόμα καλύτερα για την Γερμανία, απομύζηση και εθνοκτονία μεχρι τέλους. 

Ο Σόιμπλε θέλει να νομίζει ότι σε ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης το γερμανικό μάρκο θα στηριχθεί στα αποθέματα χρυσού που έχει συγκεντρώσει σε μια επανάληψη της κλοπής των χρυσαφικών των κατακτημένων του Β ‘ ΠΠ
Θέλει να νομίζει ότι η Γερμανία θα αποτελέσει μια μητροπολιτική υπερδύναμη στην Ευρωπη που θα δεσπόζει σε απέραντο ερημωμένο τοπίο.
Ετσι θέλει να πιστεύει, δεν σημαίνει όμως ότι έχει δίκιο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου