Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΩ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙ ΕΥΡΩΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

ΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ  « ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ»





Φρικαλέο άρθρο κάποιου κ. Γ Στείρη με στείρα επιχειρήματα Σόιμπλε, Μπάμπη, Πορτοσάλτε, και Κώνστα,  επιτίθεται κατά του εθνικού νομίσματος αποκαλώντας το "πατσαβούρα" και κατά  όσων πιστεύουμε ότι χωρίς να ελέγχεις το νόμισμα της χώρας σου ανεξαρτησία δεν πρόκειται να δεις, αποκαλώντας μας έμμεσα (με τον τίτλο του άρθρου του) μαλ...ες!



με τίτλο "Δραχμοφιλία και δραχμολαγνεία δια πάσαν νόσον" και πάσαν μαλ... (αφήνει να εννοηθεί) λέει τόσα ψέματα που είναι να απορεί κανείς πως τέτοιοι άνθρωποι γίνονται ακαδημαϊκοί.
Αφού παραθέσουμε πρώτα το σχόλιο του Λεωνίδα Αποσκίτη για το άρθρο θα παραθέσουμε αποδείξεις για τα ψεύδη κατά της δραχμής.


ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΛΑΓΝΩΝ



Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης


 ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΜΕΛ...Αυτό ήταν το σύνθημα των αντίστοιχων γερμανόφιλων της Κατοχής όταν έβλεπαν ότι χάνουν το παιχνίδι. Είναι φανερό από το παρακάτω άρθρο ότι ίδιος πανικός έχει καταλάβει τους σημερινούς ευρωλάγνους για να λένε τέτοια ψέμματα. Τι να πρωτοαπαντήσει κανείς;

 Ότι υπήρχαν ένα σωρό ελληνικές βιομηχανίες που παρήγαγαν πλυντήρια και κουζίνες και άλλες προσιτές ΗΛΕΚΤΡΙΚΈΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ σε κάθε σπίτι...ΠΙΤΣΟΣ...ΙΖΟΛΑ....ότι όλες έκλεισαν με την ΕΟΚ; Ότι όχι μόνο υπήρχε ευημερία αλλά η Ελλάδα της δραχμής ήταν για 4 δεκαετίες από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως;...να ξεχάσουμε την τρομακτική οικοδόμηση των δεκαετιών 70 και 80;;;

 Όλες οι ελληνικές περιουσίες που σήμερα ξεπουλιούνται μπίρ παρά ή κατάσχονται από τα ευρω-μνημόνια χτίστηκαν με την "πατσαβούρα" τη δραχμή!!!...ντροπή σου κύριε "καθηγητά", ευτυχώς δεν γίνεσαι πιστευτός από κανένα, ούτε καν από τους μαθητές σου στα σεμινάρια της ΝουΔούλας...όσο για την τηλεόραση πήγαινε μέχρι τα παλιατζίδικα της Ερμού να βρεις ένα παλιό πρόγραμμα της δεκαετίας του 80 να δεις πότε άρχιζε και τι ποιότητα είχε η τότε τηλεόραση σε σχέση με τα σημερινά πορνοκάναλα...



Διαβάστε να δείτε τι μπούρδες λέει, προφανώς η νεολαία έχει αρχίσει και ξυπνάει και προσπαθούν να την θολώσουν...
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Είναι κουραστικό να απαντάς σε ανίδεους που επειδή δεν έχουν επιχειρήματα επιστρατεύουν τόσο προφανή ψέματα αλλά δεν μπορεί ένα άρθρο που αποκαλεί το εθνικό νόμισμα "πατσαβούρα",    να μένει αναπάντητο...

Δεν θα αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας υπέρ της Δραχμής ούτε το ποια Δραχμή εννοούμε. Φτάνει να βάλει κανείς στο ευρετήριο του ιστολογίου μας (επάνω αριστερά) την λέξη ΔΡΑΧΜΗ και θα δει πληθώρα άρθρων για το θέμα.
Θα απαντήσουμε μονάχα στο πιο εξοργιστικό κομμάτι του άρθρου όπου η σωρεία των ψεμάτων φτάνει τα όρια της αθλιότητας. Γράφει:


«Όσοι ζήσαμε τη δεκαετία του 1980 και τη δραχμή, οφείλουμε να μοιραστούμε με ειλικρίνεια τις εμπειρίες μας...Τηλεόραση είχε ένα σπίτι στα δέκα .... Αυτοκίνητο κατείχαν ελάχιστοι άνθρωποι και ήταν οικεία η εικόνα ημιφορτηγών με ανθρώπους στην καρότσα, οι οποίοι ανέβαιναν για να πάνε στο γήπεδο ή στην παραλία για μπάνιο. Πλυντήριο δεν υπήρχε στα περισσότερα σπίτια και οι νοικοκυρές έπλεναν στο χέρι. Και τα αγαθά αυτά δεν τα απολαμβάναμε όχι γιατί δεν είχαμε χρήματα. Είχαμε πάμπολλα, αλλά δραχμές, που δεν είχαν καμιά αξία εκτός Ελλάδας. ... Ο Ελληνοαμερικάνος που επέστρεφε στο χωριό κερνούσε το καφενείο με 2-3 δολάρια και όλοι τον προσκυνούσαν σαν Θεό επί Γης. Ήταν λεφτάς, παραλής. Ασχέτως αν στις ΗΠΑ δούλευε μεροκάματο. Η δραχμή ήταν πατσαβούρα σε σχέση με το δολάριο. Αν μάλιστα ανήκε στη μέση τάξη των ΗΠΑ, με λίγες οικονομίες έχτιζε παλάτι στην Ελλάδα ή αγόραζε για μια χούφτα δολάρια περιουσίες, αφού τα δολάρια μεταφράζονταν σε τσουβάλια δραχμές.

Ο Στείρης κάνει μια στείρα περιγραφή της δεκαετίας του πενήντα και εξήντα όσον αφορά τα μέσα (αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, πλυντήρια) αλλά το 80 είναι αστείο να λέει κανείς ότι έπλεναν οι γυναίκες στη σκάφη...Εκτός αν μιλάμε για απομακρυσμένα χωριουδάκια και πάλι είναι ζήτημα.

Και ας  έρθουμε στο σημαντικότερο ψέμα που ανερυθρίαστα προσκομίζει ο Στείρης για να αποκαλέσει την Δραχμή  
"πατσαβούρα"! Λέει ότι: "τα δολάρια μεταφράζονταν σε τσουβάλια δραχμές".

Διαλέξαμε ένα άρθρο που γράφτηκε πριν ακριβώς 5 χρόνια από έναν ομοϊδεάτη του Στείρη του Δημητρη Μαρδα που ενώ θέλει να αποδείξει τα ίδια με τον Στείρη όμως είναι  αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και δεν μπορεί να γράφει ψέματα. Το άρθρο τιτλοφορείται "Οι «δραχμιστές» και οι άλλοι" Και ενώ και αυτός εντέχνως δεν αναφέρει ότι το κατρακύλισμα της Δραχμής συντελέστηκε επί κυβερνήσεων Σημίτη (αυτού δηλαδή που μας έβαλε στο ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει), εν τούτοις τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθινά. Γράφει λοιπόν σαφέστατα: "Η ισοτιμία δραχμής - δολαρίου το 1980 ήταν 1 δολ. προς 42,64 δραχμές," 


Μόνο ένας κώνωψ και μάλιστα ανωφελής, θα ήθελε τσουβάλι για να βάλει μέσα 42,64 δραχμές!!!

Άρα πατσαβούρα αποδεινύεται το άρθρο σας κύριε Στείρη! Κ
αι όπως γράφει σωστότατα ο Λ. Αποσκίτης  "η Ελλάδα της Δραχμής ήταν για 4 δεκαετίες από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως"

Για όσους έχουν γερά στομάχια και θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο μπορούν να το βρουν εδώ




Υ.Γ. Στην έκθεση για την δεκαετία του '80 στην Τεχνόπολη που αναφέρεται απαξιωτικά το άρθρο, γίνεται χαμός... Πηγαίνετε να την δείτε, θα κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου