Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΩΤΗ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΜΕ ΝΑΟ

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Αυτή είναι η Συρία του Βashar al Assad- εγκαίνια μεγαλοπρεπή ναού του Αγίου Γέροντα Παΐσίου στη Jaramana της Δαμασκού. 
Στην ιερή ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Έλληνα. 

Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ανηγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana.

 Παρόντες κατά τα εγκαίνια πλήθος κόσμου o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας, τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Ο σεβασμός που δείχνει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ στην Ελληνορθοδοξία οφείλεται στον δικό του θρησκευτικό προσανατολισμό καθώς ο Σύρος πρόεδρος εξωτερικά δηλώνει Αλαουϊτης. Ο Αλαουϊτισμός είναι μια σιιτική αίρεση με χριστιανικές δοξασίες. Ασπάζεται τον  Τριαδικό Θεό οπότε οι πιστοί του νιώθουν πολύ κοντά στην Ελληνορθοδοξία. Στην Τουρκία αναφέρονται ως Αλεβίτες αλλά πρόκειται περί κρυπτοχριστιανών όπως ο Άσσαντ. 

Πρόσωπο από την Συρία που έχει οικογενειακή φιλία με τον πρόεδρο Άσαντ μας πληροφόρησε ότι ό Βashar al Assad είναι Χριστιανός Ορθόδοξος!!!

 Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή, Συρία, Λίβανο, τιμάται επί προεδρίας Bashar al Assad μ΄έναν ναό αντάξιο του έργου του της φήμης του και της απήχησής του. 

Αυτή είναι η Συρία του Βashar al Assad- εγκαίνια μεγαλοπρεπή ναού του Αγίου Γέροντα Παΐσίου στη Jaramana. Εδώ, που ούτε το Τάμα του Έθνους δεν έχουμε εκπληρώσει ακόμη, ξέρουμε να χτίζουμε τζαμιά, αντί να τιμάμε τους Αγίους μας και να ζητάμε τη βοήθειά τους....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Photo: Antiochian Patriarchate - Facebook






































1 σχόλιο: