Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

ΑΦΙΣΑ




Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, 17:30

Αίθουσα Εκδηλώσεων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

Νίκης 4, 1ος όροφος, στο Σύνταγμα


Στις 8-9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η πιο κρίσιμη από το «τέλος» του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα συζητηθούν καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ευρωατλαντικό σχεδιασμό.


Το «Νέο Δόγμα, από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο», σηματοδοτεί μια νέα περίοδο οξυμένης επιθετικότητας, με τη χώρα μας να βρίσκεται στη «πρώτη γραμμή πυρός».


Το προσφυγικό, η de facto διχοτόμηση του Αιγαίου, οι εξελίξεις στη Κύπρο, ο πόλεμος στη Συρία και οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα με την Ουκρανία να παραδίδει ολόκληρο το νότιο κομμάτι της στο ΝΑΤΟ , μαζί με τα λιμάνια της Οδησσού, 3 αεροδρόμια στη Χερσώνα, αλλά και τα νησιά Pervomayskiy συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και η συνεργασία ΝΑΤΟ – Frontex, ενώ θα αποφασιστεί και η ενοποίηση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Active Endeavor», (με στόχο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας»), με τη ναυτική επιχείρηση της Ε.Ε. «EUNAVFOR MED Sophia».

Τους στόχους αυτούς θα βοηθήσει σημαντικά η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο πόλεμος δεν είναι πια μια αόριστη απειλή και το ενδεχόμενο της άμεσης εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν, ορατό όσο ποτέ.
Και η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ελευθερίας-ανεξαρτησίας, με στόχο να αποτρέψει την οποιαδήποτε εμπλοκή την χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, πιο ώριμη από ποτέ.
Σας καλούμε την Τρίτη, 5 Ιουλίου, ώρα 17.30, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, στο Σύνταγμα, σε ένα συνέδριο αντιπληροφόρησης αλλά και μιας πρώτης προσπάθειας συμπόρευσης και κοινής δράσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου