Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...


«ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ DEUTSCHE BANK 




ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Εάν απορείτε που δημοσιεόυμε ένα ψυχρό συστημικό οικονομικό άρθρο, η εξήγηση είναι απλή. Για να διαπιστώσει ο απλά σκεπτόμενος άνθρωπος ότι, όταν έχει αποφασιστεί από την Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ) να επανακάμψουν όλοι στα εθνικά τους νομίσματα (ελεγχόμενα όμως από τους ίδιους και άρα κουρελόχαρτα) τότε ακόμη και η DEUTSCHE BANK το καμάρι και αιχμή του δόρατος της ΠΤΕ μπορεί να έχει προβλήματα, τα οποία με οικονομικούς όρους δεν εξηγούνται.
"Δεν έπεισε", λέει το άρθρο, "ο νέος πρόεδρος 
τους επενδυτές"!!!
Η εξήγηση είναι ότι θέλουν επιστροφή στα τοπικά νομίσματα και αυτό θα γίνει με Brexit (το υποστηρίζει και η Βασίλισσα), με Grexit αλλά και Gerexit! Για να περοκύψει μεγαλύτερη κρίση, Παγκόσμιος πόλεμος και παγκόσμια κυβέρνηση



Έλλειμμα ρεκόρ, πτώση της μετοχής, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη

Εδώ και χρόνια η Deutsche Bank αγωνίζεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών και επενδυτών. Παρά τις υποσχέσεις της νέας διοίκησης για τομές και αλλαγές η τιμή της μετοχής μειώθηκε σε ένα μόνο χρόνο στο 50%.


Έλλειμμα ρεκόρ, πτώση της μετοχής, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη. Η Deutsche Bank βιώνει την βαθύτερη κρίση στα σχεδόν 150 χρόνια της ιστορίας της. Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2007-2008 η γερμανική τράπεζα αγωνίζεται να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης των μετόχων.

 Τώρα όμως, διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο υποσχέθηκαν στην γενική συνέλευση μετόχων ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα γυρνά πλέον σελίδα. «Είμαστε πολύ καλύτεροι από όσο είναι η φήμη μας», διαβεβαίωνε τους μετόχους ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Πολλοί όμως μέτοχοι είναι απογοητευμένοι. «Μετά από δέκα χρόνια κακής διαχείρισης η Deutsche Bank χρειάζεται οπωσδήποτε εξυγίανση», λέει ο Ινγκο Σπάιχ μάνατζερ αμοιβαίων κεφαλαίων της Union Investment, ενώ ο Χανς Κρίστοφ Χιρτ συμπρόεδρος της εταιρίας Hermes, που εκπροσωπεί μετόχους, συμπληρώνει: «Η Deutsche Bank θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα».

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Μέχρι σήμερα πάντως ο νέος πρόεδρος Τζον Κράιν δεν έχει πείσει τους επενδυτές ότι είναι σε θέση να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην τράπεζα. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 50%. Με όπλα του την σκληρή λιτότητα και την επικέντρωση σε επικερδείς τομείς, ο πρόεδρος προσπαθεί να γυρίσει το καράβι. Όμως οι επενδυτές διερωτώνται, πώς ο Τζον Κράιν θα επιστρέψει την τράπεζα στα κέρδη δισεκατομμυρίων που καταγράφονταν πριν από περίπου μια δεκαετία. «Που είναι τα οράματά σας; Ποίοι είναι οι τομείς, που θα διασφαλίσουν μεγάλα κέρδη στην Deutsche Bank;» ρωτούσε στην γενική συνέλευση μετόχων ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Αξιογράφων Κλάους Νίντιγκ.

Η απάντηση του Τζον Κράιν σχετικά με τους στόχους είναι να γίνει η Deutsche Bank ο κορυφαίος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Γερμανία, η πρώτη τράπεζα στην Ευρώπη και η καλύτερη τράπεζα του εξωτερικού σε ΗΠΑ και Ασία. Ωστόσο ακόμα και σήμερα τα χρέη του παρελθόντος και τα σκάνδαλα αποτελούν εμπόδια σε μια νέα πορεία της γερμανικής τράπεζας. Ίσως ο απερχόμενος συμπρόεδρος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν να εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τί πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής η τράπεζα: «Όλοι οι εργαζόμενοι στην Deutsche Bank θα πρέπει να γνωρίζουν ποιές δουλειές κάνουμε και ποιές δουλειές ή πελάτες θα πρέπει να αποφεύγουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου