Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!


ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΗ* ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ




Πρόλογος του Οίμος-Αθήνα.

Λάβαμε χθες βράδυ το ακόλουθο γράμμα. Επειδή αναφέρεται στην περίοδο της χούντας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ακόμη κι αν εκείνη την περίοδο είχε το νόμισμα μας αξία, σε καμμία περίπτωση δεν αμνηστεύονται οι πραξικοπηματίες!


 Όμως πράγματι όταν είχαμε την δραχμή (την οποία δεν ελέγχαμε απόλυτα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε κάθε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος) επειδή την κόβαμε εμείς και την διοχετεύαμε στην Ελληνική επικράτεια δωρεάν (ενώ το ευρώ το πληρώνουμε) η οικονομία μας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. 

Αυτός είναι ο λόγος που ο μισθός τότε ήταν ισχυρότερος αγοραστικά και γιαυτό μιλάμε πάντα για νέα δραχμή ίση με το ευρώ που όμως θα εκδίδουμε και θα ελέγχουμε εμείς από μια κρατική (και όχι ιδιωτική όπως είναι σήμερα) Τράπεζα της Ελλάδος.

Μια απορία μέρα που είναι, απο ενα μπαγιατη Σαλονικιο

Κυριε

Υπαρχει καποιος αναμεσα σε αυτους που αρθρογραφουν και αυτους που διαβαζουν το  εξαιρετικο ιστολογιο σας ,του οποιου ειμαι τακτικος αναγνωστης, που μπορει εγκυρα να μου λυση μια απλη απορια;


Οι γραμματικες μου γνωσεις δεν περιεχουν κανενα ακαδημαίκο τιτλο  και αυτοι που απευθυνομαι,οπως εσεις πιθανον να διαθετετε.  

Αρχισα να εργαζομαι ως εμπορούπαλληλος στις 4-08-1970<αλλη σημαδιακη μερα>σε ηλικια 15 ετων,ημουν  δηλαδη ο μικρος του μαγαζιου ,σε ενα εμπορικο της τοτε ακμαζουσας οδου Βαλαωριτου στην Θεσ/νικη.

Κατι αναλογο με τις δικες σας οδους Αιολου,Ερμου,Καπνικαρεας κλπ.

Ο μισθος μου ηταν  1400 δραχμες της εποχης,  καθαρα πλεον των εισφορων και κρατησεων.

Την εποχη εκεινη ,με 200 δραχμες αγοραζες  μια χρυση λιρα στερλινα, αρα εγω  εισεπρατα 7 χρυσες λιρες τον μηνα ως πιτσιρικας του μαγαζιου για ολες τις δουλειες.

Αυτα αποδυκνειονται απο πολλες πηγες,μισθολογικες καταστασεις ΙΚΑ, βιβλιαρια ενσημων,τιμες της τραπεζης κλπ.

Ερωτω λοιπον με βαση την σημερινη αξια της χρυσης λιρας που ειναι γυρω στα 318 ευρω, ας το κανουμε στρογγυλα   300, επι 7 =2100 ευρω τον μηνα,ποιος απο σας με  επτα πτυχια και διπλωματα παιρνει αυτα τα λεπτα που επαιρνε  το πιτσιρικι του 1970,που τωρα στα 60 του συνταξιοδοτηθηκε και εισπρατει 306 ευρω δηλαδη  μια λιρα,εναντι συνταξης του ΤΕΒΕ,που θα χορηγηθη οριστικα μετα τουλαχιστον 12μηνες.

Ποιος απο σας παιρνει  αναλογο μισθο  ,συνταξη που λογικα  θα πρεπει να ειναι πολλαπλασιος λογω ηλικιας,τιτλων σπουδων,επαγγελματικων δεξιοτητων κλπ.

Μη βρεθει καποιος και μου πει λαθος  η συγκριση διοτι προσφατα διαβασα  την υπολογισθησα αξια κατασκευης του τυμβου ΚΑΣΤΑ σε σημερινες τιμες με βαση την τοτε αξια ταλαντων ,μνων κλπ.σε  χρυσο.

Για να μην παρεξηγηθω τοτε ειχαμε την καταραμενη ΧΟΥΝΤΑ ,και μας μαθανε ολα αυτα τα χρονια να την βριζουμε και να διεκδικουμε το δικιο μας δημοκρατικα  για να εισπρατουμε ως δικαιωση δημοκρατικη 2-3 λιρες τον μηνα συνταξη ή μισθο ας λεμε και δοξα τω Θεο για την δημοκρατια που απολαμβανουμε,
για να μην επεκταθω.

Ομως ετσι για την τιμη των οπλων,ερωτω τους ειδικους οικονομολογους,νομικους δικαστικους ,καθηγητες 

και αλλους αρμοδιους  μια απλη λογικη αριθμητικη απαντηση στο ερωτημα μου,χωρις μπερδεμενες αναλυσεις ,ποιος μας πηρε την διαφορα και γιατι κανενας δεν το θετει οπως εγω,κανω λαθος;

Νομιζω αφορα πολλους αναγνωστες ,αν οχι ολους

Με εκτίμηση 

Ο Πιτσιρικάς.


*Μπαγιάτης: Ο παλιός, ο βέρος Σαλονικιός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου