Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ" ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ "ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ"ΑΠΟ ΤΟ 1982
 ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ!!!




Την βαλκανιοποίηση της Συρία περιλαμβάνει το σχέδιο Kerry για την λύση του συριακού, μία λύση που βασίζεται σε πρόταση των Ισραηλινών ήδη από το 1982.Κοίτα να δεις που ο «εμφύλιος» στη Συρία και η «αυθόρμητη» Αραβική Άνοιξη ήταν στα σχέδια από το 1982!





Την βαλκανιοποίηση της Συρία περιλαμβάνει το σχέδιο Kerry για την λύση του συριακού, μία λύση που βασίζεται σε πρόταση των Ισραηλινών από το 1982 σύμφωνα με άρθρο της Σύριας δημοσιογράφου Maram Susli στο New Eastern Outlook.

Το 1982 ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Oded Yinon δημοσιοποίησε άρθρο του με τίτλο "Μία στρατηγική για το Ισραήλ το 1980" όπου διαφωνούσε με την εμπλοκή του Ισραήλ στην προσπάθεια διάσπασης των αραβικών εθνών.

"Η Συρία θα διαχωριστεί, εξαιτίας της εθνικής και θρησκευτικής της αρχιτεκτονικής, σε πολλές χώρες όπως είναι σήμερα ο Λίβανος. Έτσι η χώρα θα χωριστεί σε ένα κράτος σιιτών Αλαουιτών στις ακτές της, σε σουνιτικό κράτος στο Αλέππο και σε άλλο σουνιτικό κράτος στη Δαμασκό και τα βόρεια. Και οι Δρούζοι θα κάνουν νέο κράτος, ακόμα ίσως και στα δικά μας υψίπεδα του Γκολάν αλλά σίγουρα στην βόρεια Ιορδανία. Αυτή η νέα κατάσταση θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μακροπρόθεσμα", έγραφε τότε ο Yinon.

Εύκολα μπορεί να δει κανείς τις ομοιότητες στο plan B των Αμερικανών και του John Kerry για την Συριά, με το σχέδιο των Ισραηλινών, σημειώνει η Maram Susli.

Σύμφωνα με την Susli, το 2006 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Συρία, William Roebuck έστειλε τηλεγράφημα στον Λευκό Οίκο περιγράφοντας τις αδυναμίες της Συρίας και πως αυτές θα οδηγούσαν σε ένταση στις σχέσεις σιιτών - σουνιτών, με αποτέλεσμα όπως υποστήριζε την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Όπως σημειώνει η Susli το σχέδιο Kerry παρουσιάστηκε μόλις πριν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Staffan de Mistura παρουσιάσει την δική του πρόταση στις συνομιλίες της Γενεύης.

"Η Συρία είναι μία μικρή χώρα με περιορισμένες πηγές νερού οι οποίες πρέπει να μοιραστούν στα 23 εκατ. κατοίκων της", σημειώνει η Susli, που τονίζει ότι "με την ομοσπονδοποίηση της Συρίας κάποιες εθνικές ομάδες θα μείνουν χωρίς νερό και πετρέλαιο", αφού στην περιοχή της χώρας που είναι πλούσια σε νερό και πετρέλαιο κατοικούν μόλις 1,5 εκατ. άνθρωποι από τους 23 εκατ. συνολικά ανθρώπους που κατοικούν (κατοικούσαν) στην Συρία.

Όπως σημειώνει η Σύρια δημοσιογράφος, η Συρία με βάση το σχέδιο των Ισραηλινών δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στην ειρήνη αφού στην περίπτωση του Ιράκ, που ακολουθήθηκε την ίδια τακτική βαλκανοποίησης δεν προέκυψε ειρηνική διαβίωση.


Έτσι λοιπόν εξηγείται και η αγωνία των Ισραηλινών για την υγεία των αποκεφαλιστών...


Καταλάβατε τώρα γιατί οι «Ισλαμιστές» σφάζουν συνεχώς Μουσουλμάνους και Χριστιανούς αλλά δεν έχουν ακουμπήσει ούτε τρίχα Ισραηλινού;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου