Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΜΕΣ΄ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ... Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΦΤΕΡΑΚΙΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟ...


Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ


ΒΙΝΤΕΟ:ΜΕΣ΄ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ





Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως κάνω λάθος ;

Την μια ημέρα μας ανακοινώνει… «Η πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Iερώνυμος 

Και την άλλη ημέρα μας ανακοινώνει ότι ξημέρωσε η επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα και μάλιστα στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου στην ΑΓΙΟΤΟΚΟ ,Αγιομάνα , Προσφυγομάνα από τα παλιά , το νησί του ΤΑΞΙΑΡΧΗ και των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

¨Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:

Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριότατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.

Στον Μακαριότατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας.
Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο. ΠΗΓΗ http://www.romfea.gr/

Σε παραδέχομαι Ιερώνυμε , δουλεύεις με μεθοδολογία, ενθυμούμενος μάλιστα και την παρουσία σου στο υπουργικό συμβούλιο της πρώτης τότε εν δυνάμει κυβέρνησης που μας οδήγησε στην δαιμονική μπόρα των καταστροφικών μνημονίων για την πατρίδα μας.

Για τον λόγο αυτό σας αφιερώνω Μακαριότατε και το παρακάτω άσμα να το ψέλνετε όταν θα συναντηθείτε σε λίγες μέρες με την ¨αγιότητα¨ του Πάπα.

Μες στου Αιγαίου τα Νησιά






Προβληματίζομαι όμως αν κατά την κοινή αυτή επίσκεψη σας με τις άλλες βαριές πνευματικές κεφαλές στους λαθρο μετανάστες και πρόσφυγες φέρεται τα διακριτικά της εξουσίας σας , ήτοι το εγκόλπιο και τον ΣΤΑΥΡΟ;

Να σας υπενθυμίσω κάτι που φυσικά το γνωρίζεται από το βιβλίο του κυρ Φώτη Κόντογλου ¨Σημείον Μέγα¨

"Όταν στην Λέσβο την Μεγάλη Παρασκευή του 1463 πήγαν να συλλάβουν οι Αγαρηνοί τον Οσιομάρτυρα Άγιο Ραφαήλ, αυτός τους έδειξε τον ΣΤΑΥΡΌ του και τους είπε …εμείς για αυτόν αγωνιζόμαστε και ομολογούμε…. και μετά σε άλλη καταγεγραμμένη μαρτυρία η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ υπέδειξε ότι οι Άγιοι του Λόφου των Καρυών μαρτύρησαν για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ."

panagia-sto-xeri


Εύχομαι Μακαριότατε να σας υποδεχτεί πνευματικώ τω τρόπω στην Λέσβο εσάς και τους υπολοίπους συνδαιτυμόνας σας ο Άγιος Ραφαήλ που ήταν και αυτός πρόσφυγας σε αυτά τα μέρη μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους αιμοβόρους Τούρκους.

Φυσικά ο Άγιος Ραφαήλ δεν προτίμησε να δραπετεύσει στην αιρετίζουσα Δύση του Πάπα , αλλά ομολόγησε ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ σαν γνήσιο τέκνο του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.


Τελικά τώρα που κάλεσαν τον Πάπα λέτε να μάθουμε τι θα μας ξημερώσει;

Όλοι σχεδιάζουν αλλά μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ γνωρίζει τι ξημερώνει για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ μας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΠΑΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΣΕΙ ΤΟΥΣ< ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ> ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΝΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΠΑΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΣΕΙ ΤΟΥΣ< ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ> ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΝΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή