Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο ΑΥΘΑΔΗΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟΣ...


ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ;




Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης 

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο  ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη τύπου στον συντονιστή της κυβερνητικής  προπαγάνδας της ΕΡΤ Πάνο Χαρίτο. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ούτε μόνο ευρωπαϊκό αλλά και καθολικό , θέλοντας μας να το εννοήσουμε παγκόσμιο. Όμως αμέσως μετά πέταξε και την μπαρούφα ότι η παρουσία του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας έρχεται να βοηθήσει στην επίλυση ενός καθολικού γεγονότος.

Δεν κατάλαβε ό Έλληνας Πρωθυπουργός ότι δεν εκπροσωπεί μία ομάδα φιλαράκια  καταληψίες, αλλά τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό. Ανέδειξε  τον Πάπα  σε παγκόσμιο, όπως το εννόησε, αρχηγό της χριστιανοσύνης που επικουρούμενος  από τους άλλους δύο αρχηγούς χριστιανικού επίσης  δόγματος, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών,  τον βοηθάει να λύση το πρόβλημα της καυτής πατάτας του προσφυγικού που ο ίδιος ανήγαγε σε ελληνικό με την βοήθεια της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και της ιδεοληψίας του Σύριζα.

Βεβαίως ως προπέτασμα του Ισλάμ έβαλαν να υποδεχθούν τον Πάπα μερικά απελπισμένα  Χριστιανόπουλα από τη Συρία που ευχαρίστως θα εδέχοντο ελπίδα σωτηρίας από οποιονδήποτε. Δεν είπαν τίποτε για  τους εμπόλεμους άνδρες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στα δολοφονικά χέρια των ISIS και αναζητούν μία καλύτερη ζωή λιποτακτώντας σε ξένα μέρη. Πολύ δε περισσότερο δεν έβγαλαν άχνα για αυτούς που χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Συρία, όπως έκαναν και στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και όπου γης, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταναστεύουν.

Οι μόνοι κακοί είναι αυτοί που κλείνουν τα σύνορά τους στον ανθρώπινο πόνο, όχι ότι δεν είναι,  δημιουργώντας  άλλοθι σε αυτούς που μετά την προτροπή του Πάπα θα δεχθούν αρκετούς πρόσφυγες, επιλέγοντας τους  με τα δικά τους κριτήρια, εξασφαλίζοντας φθηνά, χρήσιμα εργατικά χέρια, έχοντας αποσιωπήσει την τοπική αντίδραση των ντόπιων εξτρεμιστών με το θρησκευτικό συναίσθημα του «αρχηγού» της εκκλησίας.

Τώρα το ποίος είναι ο αρχηγός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας  είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ο καθένας μπορεί να είναι άπιστος και αυτοπροσδιοριζόμενος, προς ιδίαν αυτού απώλεια, αλλά δεν έχει δικαίωμα να χώνει τη μύτη του εκεί που δηλώνει ότι δεν ανήκει, αγνοώντας μάλλον παρά παραβλέποντας το Σχίσμα των Εκκλησιών από το οποίο γεννήθηκε η σημερινή Ευρώπη αποκοπτομένη από την Ορθοδοξία. Όπως φαίνεται ο Σύριζα είναι ξένος ως προς τη διδασκαλία και  τους αγώνες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και τόσων άλλων αγωνιστών της Ορθοδοξίας.

Ας ελπίσουμε ότι η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  αποτελεί τον σταυρό που ανέλαβε να κουβαλήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανακούφιση των χιλιάδων θυμάτων του πολέμου και των καπηλευτών του ανθρώπινου πόνου δείχνοντας την ταπείνωση σαν μέσο προσέγγισης του Θείου.


Ηλίας Σταμπολιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου