Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...


ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ



ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...

Δημοσκόπηση της ALCO για το ''Πρώτο θέμα'' καταγράφει την κατρακύλα της δωσίλογης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία φτάνει σε πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής, της τάξης του 17,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει προφανώς απογοητεύσει τις προσδοκίες των πολιτών και βρίσκεται πλέον σχεδόν 4 μονάδες πίσω από την ΝΔ.

Ο Καμμένος και μαζί του ο Λεβέντης εξαερώνονται και το Ποτάμι του Θεοδωράκη αποστραγγίζεται

 Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% τρίτη η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%. 

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8% 

Μέχρι σήμερα κανένα κυβερνητικό σχήμα επί μνημονιακής εποχής δεν κατέγραψε τόσο χαμηλό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Προκύπτουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. 

Στο ερώτημα εάν οι πολίτες θα επιθυμούσαν τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή καταγράφεται μια καταφατική απάντηση από το 38% των πολιτών ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπώς η δωσίλογη κυβέρνηση δεν απολαμβάνει σε καμμία περίπτωση πλέον την αποδοχή που είχε στο παρελθόν και σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο η ανησυχία των πολιτών για το προσφυγικό και τα νέα βαρύτατα μνημονιακά μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο δηλαδή θεωρούν το αυτονόητο αφού οι τοκογλύφοι "δανειστές" ζητούν πάλι νέους φόρους και παράλληλα έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα 45.000 πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες, από τους οποίους ελάχιστοι έχουν προέλευση από την Συρία, ενώ οι περισσότεροι είναι από το Ιράκ, Πακιστάν Αφγανιστάν  και εν γένει χώρες της Β.Αφρικής.


 Το σημαντικότερο είναι η αναγωγή των ποσοστών επί των προτιθεμένων να ψηφίσουν, ένα ποσοστό 38%, δηλαδή περίπου όσοι είναι αυτοί που επιθυμούν να αλλάξει η κυβέρνηση.
Άλλωστε είναι σίγουρο ότι το 62% του λαού που ψήφισε ΟΧΙ είναι αηδιασμένο από όλους και δεν θα πάει καν να ψηφίσει...
Αλλά και αν δεν είναι αποχή όλο το 62%, μπορεί ένα μέρος του να είναι λευκό ή άλλα εξωκοινοβουλευτικά (σήμερα κόμματα).

 Έτσι έχουμε επί του Ελληνικού λαού:

ΝΔ 8,18% 

ΣΥΡΙΖΑ 6,57%

Χ,Α. 2,31%

ΚΚΕ 1,9% 

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 1,36%

Ε.Κ. 0,98%

ΑΝΕΛ 0,83%

ΛΑΕ 0,83%

ΠΟΤΑΜΙ 0,68%

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου