Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΗΡΕΤΗΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΑΝ ΠΑΠΑΤΖΗΣ!


ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021»!!!



Τροποποιήσεις για γέλια στο "πλάνο εξαέρωσης" των αγροτών πρόσφερε ο Τσίπρας για να αποσυρθούν από τα μπλόκα οι αγρότες...
Τους πρόσφερε μια σταδιακή "εξαέρωση" από τώρα μέχρι το 2021 οπότε και θα ολοκληρωθεί ο αφανισμός τους...

Συγκεκριμένα τους "προσέφερε" πενταετή μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021 και κλιμάκωση     των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021...

Επίσης "προσέφερε" τη δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δηλαδή ποσοστό 16% αντί για 20%!!!.

Καθώς έβγαιναν από το Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των μπλόκων δεν αποκάλυψαν την κοροϊδία μπροστά στις κάμερες αλλά μίλησαν για «μία θετική συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσαν ότι «θα μεταβούν στα μπλόκα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους».  

 Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Παπαγιανέλλης, που εκπροσωπούσε 39 μπλόκα είπε: «Έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Τσίπρα. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας το ίδιο έκανε και εκείνος. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα, θα κάνουμε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα». 

 Μια από τα ίδια και ο Αθανάσιος Τσιοτίνας, που εκπροσωπούσε    τους ανεξάρτητους αγρότες της Πελοποννήσου. Είπε ότι «έγινε διάλογος με τον πρωθυπουργό, συζητήσαμε όλα τα θέματα που είχαμε, πηγαίνουμε στα μπλόκα για τις γενικές συνελεύσεις. Όλες   οι αποφάσεις θα ληφθούν εκεί» 

Ωστόσο σε κατ ιδίαν συζητήσεις έλεγαν ότι ο Τσίπρας τους έδωσε ψίχουλα..

«Ο Τσίπρας δεν μας έδωσε τίποτα, πέρα από τη μεταβατικότητα για τις ασφαλιστικές εισφορές (η σταδιακή "εξαέρωση" που λέγαμε) και μια μείωση για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, να πληρώνουμε 16% αντί για 20% ασφαλιστικές εισφορές,  (τρομακτική έκπτωση όταν οι ευρωπαίοι αγρότες πληρώνουν 8%) αλλά δεν μας έδωσε τίποτα για πετρέλαιο και ΔΕΗ». 

|Τσίπρας: Εδώ η προσφορά, εκεί η προσφορά, πού είναι η προσφορά;

Παπατζής γεννημένος με χάρισμα!


1 σχόλιο:

  1. Και τελικά ρε λεβέντες, δεν κατάλαβα. Γιατί οι αγρότες πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια, όπως π.χ. να μην φορολογούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή