Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ


Ο «κακός χαμός» στο ΑΙΓΑΙΟ το δεκαπενθήμερο που έρχεται και μετά…




Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το ΑΙΓΑΙΟ πρόκειται να τα δει όλα.

Προς το παρόν βλέπει Θαλασσοπούλια και Πρόσφυγες.
Η Τουρκία δεν ήταν παρούσα στην Σύνοδο που έγινε για το προσφυγικό λόγω της βομβιστικής ενέργειας που έγινε στην Άγκυρα.
Περίμενε όμως να δει ποια θα ήταν η απόφαση που θα έπαιρνε η ΕΕ εν τη απουσία της.


ΚΑΙ η απόφαση βγήκε.
¨τα σύνορα θα μείνουν ανοιχτά ακόμα μέχρι 15 μέρες και μετά βλέπουμε…¨
¨Η Ε.Ε. κλώτσησε την «μπάλα» του προσφυγικού για λίγο παρακάτω και τούτο ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις και εντατικές μαλάξεις, της Γερμανίας κυριότατα, στην Αυστρία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την πρόβα κλεισίματος των συνόρων της, ανακοινώνοντας ότι θα δέχεται πλέον μόνο 80 πρόσφυγες ημερησίως.

Η μεγάλη μάχη του παρασκηνίου που δόθηκε από την αρχή έως και την τελευταία ώρα των εργασιών της Συνόδου, ήταν να κερδηθεί το στοίχημα της διατήρησης των ανοιχτών συνόρων, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη έκτακτη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.¨

Ακόμα δεν πρόλαβε να βγει η απόφαση και το ΑΙΓΑΙΟ έπηξε από κίνηση δουλεμπόρων.

¨Γερμανικός Τύπος: Ξαφνικά οι πρόσφυγες στο Αιγαίο αυξάνονται

Η εισροή των προσφύγων από τις τουρκικές ακτές προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή πάνω από 11.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).
Πρόσφυγες έφτασαν με βάρκες ακόμη και στο μικρό Καστελλόριζο. Εκεί οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν του 250, ενώ οι πρόσφυγες είναι περίπου 1000» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα/ανταπόκριση από την Αθήνα και τη Βιέννη το γερμανικό πρακτορείο dpa, το οποίο αναδημοσιεύουν σήμερα σε περίοπτη θέση πολλές εφημερίδες, όπως η Süddeutsche Zeitung, η Frankfurter Rundschau αλλά και η ηλεκτρονική σελίδα του Focus.¨

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τώρα τι πρόκειται να γίνει το επόμενο δεκαπενθήμερο στο Αιγαίο και στην Ελλάδα που θα δέχεται ολοένα και αυξανόμενες προσφυγικές ροές , μάλιστα σε μία περίοδο που απ ότι φαίνεται ο καιρός χαλάει.
Οι τούρκοι δουλέμποροι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα απαιτήσουν μεγαλύτερα κέρδη από τους πρόσφυγες με το πρόσχημα ότι τα σύνορα είναι σίγουρα ανοικτά.

Ο γνωστός Σουλτάνος και ο Βεζίρης στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουν την χρονική άνεση να διαπραγματευθούν την συμμετοχή της Τουρκίας στην Σύνοδο που θα γίνει για το προσφυγικό τον Μάρτιο υπ όρους.

Ουσιαστικά στο άμεσο χρονικό διάστημα το πάνω χέρι θα το έχουν οι Τούρκοι για να απαιτήσουν την μη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε δήθεν αποστρατικοποιημένες περιοχές του Αιγαίου και σε άλλα πολλά που μας τα κρατούν για έκπληξη.
Μέχρι την επόμενη Σύνοδο για το προσφυγικό η ΣΥΡΙΑ θα συνδεθεί άμεσα με το ΑΙΓΑΙΟ.




Ουσιαστικά ο Σουλτάνος και ο Βεζίρης του θα εκβιάσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν τα στραβά μάτια σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα κάνουν εναντίον της Συρίας διαφορετικά …
Έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και η χθεσινή αρνητική θέση της Γαλλίας για το ψήφισμα της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Όλοι και όλα κινούνται πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί και κάποιοι θα θελήσουν να τεντωθεί και άλλο για να σπάσει.
Το επόμενο διάστημα των 15 ημερών ο μεν Ρώσος θα πιέζει τον Τούρκο στην Συρία και γενικότερα… ο Τούρκος θα πιέζει τον Ευρωπαίο και στο ΑΙΓΑΙΟ θα γίνεται ο ¨κακός χαμός¨ …

Το προσφυγικό είναι ο τελευταίος εκβιασμός του Σουλτάνου και ο τελευταίος πειρασμός μέχρι να γίνουν οι ίδιοι Τούρκοι πρόσφυγες από την Τουρκία εξ αιτίας του βέβαιου και βίαιου κατεβάσματος των Ρώσων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου