Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ «ΜΠΛΟΚΑ» ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 



«Μπλόκα» και σε τράπεζες, εφορίες και αεροδρόμια από τους αγρότες Share Like us Tweet Follow us Plus One Εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων πραγματοποιούν εσχάτως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, που για περισσότερες από 20 ημέρες παραμένουν καθηλωμένοι στα μπλόκα, που έχουν στήσει ανά την Ελλάδα. 

Όπως επισημαίνουν, πρόθεσή τους είναι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ συζητούν και το ενδεχόμενο να μεταβούν στην Αθήνα, την ημέρα που θα οριστεί η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. Σε πολύωρο αποκλεισμό του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα αεροδρομίου και αερογέφυρας Θέρμης.

 Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσαρτσαφλής, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του αεροδρομίου, σημείωσε χθες: «Στις 2 το μεσημέρι περιμένουμε περισσότερα από 25 τρακτέρ από την αερογέφυρα Θέρμης και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, θα αποκλείσουμε το "Μακεδονία", στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι όχι μόνο δεν κουραστήκαμε, αλλά προτιθέμεθα να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις μας». 

Ωστόσο, ο ίδιος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, αφού οι παρακαμπτήριοι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Εξάλλου, την αποχώρηση από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, μεγάλης δύναμης τρακτέρ, γνωστοποίησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, καταγγέλλοντας «συμφέροντα και ένταξη του μπλόκου σε δυνάμεις που δεν συνάδουν με την απόφαση της πλειοψηφίας». 

«Η πλειοψηφία αυτών που απαρτίζουν το μπλόκο, πέραν του πού μας έχουν κατατάξει διάφορες δυνάμεις, συντασσόμαστε με τη Νίκαια, και αυτό είναι οριστικό» επισήμανε. Ο ίδιος δήλωσε: «Εδώ που φτάσαμε, εμείς από το μπλόκο Δερβενίου στέλνουμε μήνυμα ενότητας. Ας γίνει επιτέλους ο διάλογος και να δούμε από εκεί και πέρα τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχει διάσπαση μεταξύ μας, αντίθετα όλοι μας επιθυμούμε μια γόνιμη κουβέντα με τον πρωθυπουργό και καλό θα ήταν να την κάνουν όλες οι δυνάμεις μαζί».

Επίσης στον αποκλεισμό του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες της ΔΟΥ, προχώρησαν, σήμερα 17/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και του Νέστου. Με τρακτέρ, αλλά και δεμάτια από άχυρα απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Γιάννης Πασαλίδης σημείωσε ότι ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μπλόκων όλης της περιφέρειας ΑΜΘ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους. «Το μήνυμα», πρόσθεσε, «είναι ξεκάθαρο και πρέπει να πάει στην κυβέρνηση. Δεν θα προσέλθουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού πάνω στα αιτήματά μας που είναι απόσυρση φορολογικού - ασφαλιστικού ή δημόσια δέσμευση στα αιτήματα που έχουμε στείλει. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη μετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν διασφαλιστούν τα παραπάνω. Ξεκάθαρες κουβέντες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μετά από τριάντα ημέρες συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η εφορία θα παραμείνουν αποκλεισμένα, όπως και τα τελωνεία της περιφέρειας μας, ενώ οι αποκλεισμοί των παραδρόμων θα γίνονται από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις δώδεκα το βράδυ. Το πόσο θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας στο διοικητήριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου