Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ Η ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ;



 Αναμένεται σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των αποφασισμένων για αγώνα αγροτών και της ψευτοαριστερής κυβέρνησης. Ασφαλείς πληροφορίες από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς αναφέρουν πως η "αριστερή" κατασταλτική νομοθεσία που ψηφίστηκε δεν πρόκειται να αποτρέψει το κλείσιμο εθνικών οδών σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα και θα παραταχθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, ), ενώ βάζουν στο πλάνο τους και το Κάστρο Βοιωτίας, τη Νίκαια και τα Τέμπη.

Στη χθεσινή τους σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στη συνέχεια σχεδιάζουν να κατέβουν και στην Αθήνα.

Την Παρασκευή περισσότερα από 700 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, εκεί όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο, όπου και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Παύλο Αραμπατζή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ σήμερα Σάββατο αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον.

Τόνισε δε ότι η ουρά από νταλίκες που έχει σχηματιστεί κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων στην είσοδο της Ελλάδας, δεν οφείλεται στους αγρότες, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ στον Προμαχώνα και σημείωσε ότι οι αγρότες δεν έχουν πρόθεση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα έχουν αποτέλεσμα και ότι δεν θα είναι μία ακόμη εκτόνωση της λαΐκής οργής των αγροτών για το φονικό (και για την αγροτιά) ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου