Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΝΔ Ο ΚΆΚΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ...ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ!!!



ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα στην Συγγρού ο Κάκος (σύντμηση του Κυριάκος) Μνημονιάκης αμέσως μετά την εκλογή στην προεδρία της ΝΔ και για πρώτη φορά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια με την βοήθεια των ψευτοσκοπήσεων παίρνει δημοσκοπική πρωτιά...Προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με  3,7% και 3,3,% αντίστοιχα στις δύο πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το "φως" της δημοσιότητας.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά που κυκλοφόρησαν χθες, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι

Νέα Δημοκρατία: 23,6% 
 ΣΥΡΙΖΑ: 19,9% 
 Χρυσή Αυγή: 4,6% 
 Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1% 
 ΚΚΕ: 4,6% 
 Ποτάμι: 2,2% 
 Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1% 
 Ένωση Κεντρώων: 2,7% 
 Λαϊκή Ενότητα: 2,3% 
 Άλλο: 2,4% 
 Άκυρο/Λευκό: 7,6% 
 Δεν θα ψηφίσουν: 14,4% 
 Αναποφάσιστοι: 7,1%
 ΔΑ: 2,4%   



Η δική μας ανάλυση όμως λέει ότι οι μισοί δεν ψηφίζουν (για πρώτη φορά (καταγράφεται επίσημα ένα σχεδόν 15% να λέει ότι δεν θα ψηφίσει) άρα τα ποσοστά τους στην ελληνική επικράτεια   είναι τα μισά από τα εμφανιζόμενα...
Άλλωστε φαίνεται κι αλλιώς, αν δηλαδή αθροίσουμε τα ποσοστά  όσων δεν θα ψηφίσουν, ή θα ψηφίσουν  Άκυρο/Λευκό και όσους δεν απαντούν, έχουμε ποσοστό 24,4% δηλαδή πρώτο κόμμα...

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που επίσης είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δύο χρόνια. 

 Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», στον  Αλ. Είπα-ξείπα δίνουν 22% και προηγείται του Κ. Μνημονιάκη που παίρνει 20%. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας». 

Στη δημοτικότητα πάντως των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την ψευτοσκόπηση ο Κάκος Μνημονιάκης έρχεται πρώτος, αφήνοντας πίσω του τον πρωθυπουργό, Αλέξη Είπα-ξείπα. 

 Όσον αφορά στο έργο της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία το 75% των ερωτηθέντων (48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική άποψη και μόλις το 16% έχει θετική. Το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη.

 Όλα αυτά γίνονται ώστε να φαίνεται ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων  υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας (το 64% εμφανίζεται υπέρ και το 34% κατά). 


Στην έρευνα της Alco για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 3,3% συγκεντρώνοντας 21,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου).


Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Συμπέρασμα: Η μνημονιακή οικουμενική κυβέρνησή τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) έχει την αποδοχή του 19,5 έως 21,5% του λαού και είναι οικτρή μειοψηφία, ο "Κανένας" είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ η Αποχή-Λευκά-Άκυρα είναι πρώτο κόμμα...

Κοινώς: 

Οι Έλληνες σας φτύνουν κι εσείς λέτε ότι δροσίζεστε απ την απαλή βροχούλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου