Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ " ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"




Είχαμε προ τεσσάρων ετών δημοσιεύσει την πρόρρηση του Αγίου Παϊσίου στον μακαριστό αγ. γέροντα μητροπολίτη Σιατίστης Αντώνιο για την Συρία με τίτλο 



Να διευκρινίσουμε εδώ και πάλι ότι στο εν λόγω άρθρο ενεπλάκη από παραδρομή το όνομα του π. Ευθυμίου από την Καψάλα, ο οποίος φέρεται να διέψευσε ότι αυτός ανέφερε το γεγονός σε προσκυνητή. Η πληροφορία πάντως είναι έγκυρη και προέρχεται από το Άγιον Όρος ακόμη και αν ο γέρων που το μετέφερε στον φίλο μας προσκυνητή ίσως να είναι άλλος.

 Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια της προρρήσεως είναι πλέον οφθαλμοφανής...καθώς η παράταξη των δυνάμεων που  σχηματίζεται στην Συρία και ευρύτερα στην Μέση Ανατολή, θυμίζει σκηνικό Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου... 

Ήδη η ρωσικές δυνάμεις, αν και δεν ξεπερνούν σε ότι αφορά το μάχιμο προσωπικό τα 1500 άτομα, κατάφεραν να εκκαθαρίσουν μεγάλο τμήμα της απειλούμενης από τους ισλαμιστές Λαττάκειας.

Στην Συρία, υπάρχουν φυσικά ήδη τουλάχιστον δύο Μοίρες ρωσικών μαχητικών και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο ρωσικός στόλος έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα προστασίας της Συρίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.

Οι δυτικοί, προκειμένου να απαντήσουν στην Ρωσική επέμβαση στη Συρία, σχεδιάζουν την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων από Βρετανία και Γαλλία, ίσως και από Αυστραλία, προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ με πρόσχημα "να σταματήσουν το προσφυγικό κύμα"...

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε πως "το πρόβλημα θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του". Και το "κακό" είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, "H κακή ηγεσία στη Συρία υπό τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος".
(Δηλαδή η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και οι δολοφόνοι αμάχων και καταστροφείς του πολιτισμού είναι εξ ίσου "προβλημα" κατά τον νεοταξίτη  Όσμπορν! 

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του θα κάνει αύριο Δευτέρα δηλώσεις, απαντώντας στα δημοσιεύματα που φέρουν την Γαλλία να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Η Συρία απέδωσε στις δυο χώρες "αποικιοκρατικό τρόπο σκέψης".

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει στις αρχές Οκτωβριου από το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Είναι η δεύτερη φορά που το ζητάει. Πριν από δυο χρόνια Βρετανοί βουλευτές του είχαν αρνηθεί.

Οι δυτικοί λοιπόν θα βρεθούν στη Συρία αντιμέτωποι με τις ρωσικές δυνάμεις, σε μία αναμέτρηση που πολύ εύκολα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Π.χ. αν κτυπηθούν Ρώσοι στρατιώτες από δυτικά μαχητικά, θα ήταν ανόητο να πιστεύουν οι δυτικοί ότι δεν θα προκληθεί "θερμή" ένταση σε άλλες περιοχές που έχουν όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους, όπως τα βαλτικά κρατίδια με την μεγάλη ρωσική μειονότητα...

Oι Ρώσοι δεν υπάρχει περίπτωση να ηττηθούν στην Συρία καθώς εκτός του αξιόμαχου και των ισχυρών δυνάμεών τους εκεί, η Χεζμπολάχ και το Ιράν αν και δεν είναι σύμμαχοι της Μόσχας, είναι σαφώς εχθροί της Δύσης. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρώσει στην Συρία ξεπερνούν τους 60.000 άνδρες.

Σε όλες αυτές τις δυνάμεις προσθέστε τον συριακό Στρατό (κάπου 50.000 μάχιμοι) και βέβαια την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας. Για να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι δυνάμεις θα απαιτούσαν την ανάπτυξη άνω των 100.000 προσωπικού από τους δυτικούς καθώς οι Άραβες σύμμαχοί τους, Σαουδική Αραβία, Αραβικά Εμιράτα, και Κατάρ είναι ασήμαντοι στις χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι Δυτικοί ΔΕΝ μπορούν να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν τέτοιο αριθμό προσωπικού, ούτε καν τους μισούς. Άρα είναι  καταδικασμένοι να ηττηθούν...

 Ο πρωθυπουργός της 
 Αυστραλίας Τόνι Άμποτ πάλι θέλοντας να συμμετάσχει στο "παιχνίδι", δήλωσε ότι η κρίση δεν απαιτεί μόνο μεγαλύτερη στράτευση για τους πρόσφυγες αλλά θα πρέπει να δοθεί και ένα μήνυμα ασφαλείας στην περιοχή,που σημαίνει ότι πρέπει να σταλεί στρατός.

Η κυβέρνησή του θα αποφασίσει μέσα σε μια εβδομάδα εάν θα συμμετάσχει και στρατιωτικά στις επιχειρήσεις στη Συρία. Και στη Γαλλία διαφαίνεται μια αλλαγή στάσης, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, o Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ θα έχει σύσκεψη με το στρατιωτικό επιτελείο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε "την ανησυχία του για την ρωσική παρουσία στα πεδία μαχών της Συρίας", κάνοντας σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρει να ηττηθεί το ISIL...(μάλλον το αντίθετο τους ενδιαφέρει αφού αυτοί τους βοηθούν)

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν "να εμβαθύνουν τις συζητήσεις τους" στο τέλος του μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, παρατηρείται κινητικότητα από ρωσικής πλευράς με την αποστολή ομάδας προπομπών από στρατιωτικούς στη Συρία καθώς και με την εγκατάσταση σταθμού ελέγχου πτήσεων σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, ενώ φέρεται να έχει ζητηθεί από τη Μόσχα άδεια για πτήσεις πάνω από τη Συρία στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το "Σημείον Παγκοσμίου Πολέμου" αναφλέγεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου