Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ


ΟΙ ΗΠΑ «ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ» 20 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ B61-12 ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ...



 

Πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ που αφορούν την μεταφορά και την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στην πόλη Büchel, τα οποία ήδη υλοποιούνται , αναφέρουν έγγραφα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ανέφερε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.


Στην αεροπορική βάση της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Bundeswehr) στην πόλη της Büchel στο έδαφος του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας στην Γερμανία, θα «φιλοξενηθούν» 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61-12, αναφέρει ο γερμανικό κανάλι ZDF, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας σχετικά με την είδηση δήλωσε ότι, «μας ανησυχεί ότι οι χώρες που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αποθηκεύουν στο έδαφος τους τέτοιας ισχύος οπλικά συστήματα. Αυτό αποτελεί παραβίαση των άρθρων 1 και 2 της Συνθήκης για την μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων» .

Τα αμερικανικά σχέδια αφορούν την αντικατάσταση παρωχημένων πυρηνικών βομβών οι οποίες θα αντικατασταθούν από άλλες πιο σύγχρονες. Η προετοιμασία για την έναρξη της αποστολής του αμερικανικού στρατού πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην αεροπορική βάση στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτο.

«25 χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας, στην περιοχή της Ρηνανίας θα τοποθετηθούν και πάλι ατομικές βόμβες, θυμίζοντας περίοδο του Ψυχρού Πολέμου», ανακοίνωσε το γερμανικό κανάλι.

Σε ενδελεχή έρευνα η οποία σχετίζεται με την τοποθέτηση των αμερικανικών βομβών, είναι αφιερωμένη τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Μέτωπο -21» στο κανάλι ZDF, ενώ το νέο επεισόδιο που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ στις 22 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστούν και νέες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό. Το κανάλι έχει στην διάθεση του έγγραφα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, τα οποία αναφέρουν τα σχέδια αυτά, τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη!!.

Στην ανακοίνωση του προγράμματος του ZDF, σημειώνεται ότι το 2010, η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία για την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων από την Γερμανία.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους και ειδικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες οι νέες βόμβες B61-12, διαθέτουν μεγαλύτερη ακρίβεια και καταστροφική ισχύ από αυτές που ευρίσκονταν στην χώρα . Μία τέτοιου τύπου βόμβα ισοδυναμεί με 80 βόμβες σαν και αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς το 1945.

Η Γερμανία σχεδιάζει να επενδύσει στην ανάπτυξη των αμερικανικών πυρηνικών βομβών , κάτι που επιβεβαιώνεται από τον βουλευτή του SPD T. Hichler , ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, σύμφωνα με το ZDF.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τα επόμενα χρόνια η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει 112 εκατομμύρια ευρώ στην βάση αυτή.

Ο πρώην Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός, της Γερμανίας Willy Wimmer προειδοποίησε την Bundestag για «νέες προκλήσεις προς την Ρωσική Ομοσπονδία» και περιέγραψε την πρόθεση να τοποθετηθούν πυρηνικές βόμβες στο κρατίδιο της Ρηνανίας ως «σκόπιμη πρόκληση του Ρώσου γείτονά μας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Γερμανία έχει στοχοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό με την τοποθέτηση πυραυλικών συστημάτων ISKANDER-M στο Καλίνινγκραντ , για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη καθιστά την ήπειρο μας και την Γερμανία συγκεκριμένα νούμερα ένα στόχο των ρωσικών πυραύλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου