Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ...



Ζούμε μεγάλες στιγμές!



Εντάξει, από την ημέρα που η Μέρκελ πήρε αγκαζέ τον Τσίπρα και τον ξενάγησε στο κτίριο της Καγκελαρίας κατάλαβα ότι μπορώ να περιμένω κάθε φορά τα χειρότερα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Παρά ταύτα, καταφέρνει ακόμη να με εκπλήσσει. Είναι ένα χάρισμα κι αυτό.

Έκανε υπουργό Παιδείας τον Νίκο Φίλη! Τον Φίλη ρε μάγκα, που τον βλέπει η φαντασία και παθαίνει κατάθλιψη. Τον Φίλη, που τον συνάντησε μια μέρα η πρωτοτυπία κι έπαθε τρεις κρίσεις πανικού απανωτές. Τον Φίλη που τον χαρακτηρίζει η νοηματική ασυνέχεια. Πάω στοίχημα ότι ο Φίλης δεν ήταν προϊόν καραμπόλας «να τους βολέψουμε όλους». Ο Φίλης ήταν προαποφασισμένη επιλογή του Τσίπρα για το υπουργείο Παιδείας. Γι’ αυτό κι έστειλε τον Ερνέστο σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.

Πάντως αν εγώ είχα τις άκρες και την άνεση του Τσίπρα, με Φίλη στο Παιδείας ούτε σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο θα τον έστελνα τον Ερνέστο. Θα τον κρατούσα σπίτι και θα φώναζα νηπιαγωγό για ιδιαίτερα με την πλαστελίνη. Αλήθεια το λέω, δεν είναι να το ρισκάρεις. Τα παιδιά είναι σοβαρό πράγμα, δεν μπορείς να τα τρομάζεις με τόση ανευθυνότητα.

Με αυτότηντο κατίσταση έκομε σκέδιο πουι λέει ότι με τον Φίλη στο Παιδείας και τον Τσακαλώτο στην τηλεόραση να μιλάει για οικονομία τα ξεχνάμε και τα λίγα ελληνικά που ξέρουμε. 
Τέλος! Και τώρα πλέον μπορούμε να αναγνωρίσουμε το έργο που προσέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος πρώτος μας έκανε πρόβες στην κατανόηση του ασυνάρτητου.

Όχι, το παραδέχομαι, έχει μία δημιουργικότητα ο λόγος του Τσακαλώτου. Αφού δεν μαθαίνει αυτός ελληνικά θα μάθουμε εμείς τσακαλώτικα για να πιάνουμε το μέγεθος της καταστροφής. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση πλέον. Μιλάνε έτσι περίεργα για να μην αντιλαμβανόμαστε πόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Κομπιάζει ασταμάτητα ο Φίλης, μασάει λέξεις, αφήνει κενά στις προτάσεις για να μπορούν αύριο να μας κατηγορούν ότι αυτοί τα έλεγαν αλλά εμείς δεν τους καταλαβαίναμε. Είναι παγίδα όλο αυτό.

Όλα είναι οργανωμένο σχέδιο. Ακόμη κι ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως after. Δημοψήφισμα ανακοινώνει στις 2 τη νύχτα, ψηφοφορίες στη Βουλή κάνει τα χαράματα, κυβέρνηση ανακοινώνει μαύρα μεσάνυχτα, πατσατζίδικο κανονικό. Τα νεύρα μας ψιλοκομμένα με μπούκοβο στα μυαλά. Να κοιμόμαστε ήσυχοι και να ξυπνάμε με Φίλη υπουργό Παιδείας.

Είναι ένα εξαίσιο σχέδιο Τσίπρα, σύντροφοι. Το παλιό το χτυπάς με το παλιό. Τι πιο παλιό από τον Φίλη; Άρα το παλιό τον αναγνωρίζει ως δικό του άνθρωπο και τον αποδέχεται εντός του. Και τότε ο Φίλης ανατινάζει τα εκρηκτικά που έχει γύρω από την κοιλιά του και τόσο καιρό τα θεωρούσαμε παϊδάκια και κρουασάν.

Το παλιό το βραχυκυκλώνεις με τον Κουρουμπλή ο οποίος λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν θα δεχτεί να πάει σε άλλο υπουργείο παρά μόνο στο Υγείας που γνωρίζει άψογα το αντικείμενο και δικαιολογούσε αυτή του την επιμονή λέγοντας «Είμαι ένας άνθρωπος που στο χαρακτήρα μου δεν μου πάει δηλαδή να γίνω υπουργός απλώς για να είμαι υπουργός ή να κάνω τον υπουργό». Τελικά δέχτηκε το υπουργείο Εσωτερικών κι έγινε ο Κουρουμπλής άλλος άνθρωπος ή δύο άνθρωποι, δεν έχει σημασία κι ο Τσίπρας το ίδιο έκανε. Μάλλον του υποσχέθηκαν ότι αφού δε μπόρεσε να διορίσει νέους διοικητές στα νοσοκομεία, θα διορίσει τώρα νέους δημάρχους και περιφερειάρχες. Τα βλέπει αυτά το παλιό και τρελαίνεται. Σου λέει «εγώ δηλαδή τι διαφορετικό έκανα;» κι από τα νεύρα του τρώει τις σάρκες του. Αυτοκαταστρέφεται. Είναι μία νίκη του νέου απέναντι στο παλιό δίχως μάχη.

Είναι η Τζάκρη το νέο που πηγαίνει όπου μυρίζεται μνημόνιο, είναι ο Μπουόλαρης το νέο, ο υμνητής και ποιητής της κεντροαριστεράς της Δημοκρατικής Παράταξης. Εγώ τους είχα προειδοποιήσει τους πασόκους. Πάτε με το ΠΑΣΟΚ του Αλέξη που θα κερδίσει, μη μένετε στο ΠΑΣΟΚ της Φώφεως που θα χάσει. Κάποιοι δεν με άκουσαν. Κακό των αποδοχών τους και των ρουσφετιών τους. Ας πρόσεχαν. Ευτυχώς η πλειοψηφία πρόλαβε και χώθηκε.

Hilton Terpsichore1


Με αυτούς και με άλλους που θεωρούν τον εθνικισμό τιμή τους και καμάρι τους, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι το νέο που θα χτυπήσει το παλιό. Από μόδα δεν ξέρω αλλά όπως διαβάζω σε έγκριτα περιοδικά «Όλες οι τάσεις της μόδας του Χειμώνα 2015 – 2016 είναι εμπνευσμένες από τα 60s και τα 70s. Το Retro και το Bohemian στυλ θα είναι αυτά που θα επικρατήσουν φέτος. Επανέρχεται και το hippie style!». Εντάξει, χίπηδες δεν θα έχουμε, θα τους συλλάβει η αστυνομία PORTAPORTA, όμως όλα τα υπόλοιπα από τα 60s και τα 70s θα τα απολαύσουμε. Η Δημοκρατία στα καλύτερά της! Δεν ζει κι ο Ντέμης Ρούσσος να γιορτάζαμε το νέο με μια συναυλία των APHRODITE’S CHILD. Δεν πειράζει, θα βολευτούμε με αδελφούς Κατσάμπα να σιγοτραγουδήσει κι ο Φλαμπουράρης.


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου