Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ...


ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ



Γράφει ο Στάθης 

Το έτριψε πολύ το λυχνάρι με τον Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας και τώρα το τζίνι βγήκε με φούρια στον αέρα, πετάχθηκε ψηλά, πήρε μπόι κι απειλεί, απειλεί συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ (κι άμα λάχει με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι).

 Κι όμως ο κ. Τσίπρας ομιλεί σαν να απευθύνεται σε χαζούς και ολολύζει για τον κίνδυνο «παλινόρθωσης του παλιού» (ούτε καν δεξιά τη λέει πια). Όπως, κατ’ αναλογίαν, απέφυγε να ονομάσει και τον κ. Βενιζέλο στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος μόνον στην «κυβέρνηση Σαμαρά και των συνεργατών του». 

Όχι μόνον εαυτόν μεταμόρφωσε ο Αλέξης, αλλά μεταμορφώνει και το παρελθόν, ώστε το «παλιό» να γίνει πιο βολικό στο «νέο» που προσπαθεί να δημιουργήσει. Τόσο «νέο» όσον ο πιο παλαιοκομματικός δικομματισμός.

Κι έτσι, όταν πια ανοίγει το στόμα του ο κ. Τσίπρας κάνουν παρέλαση τα ψέματα: Ψέματα για τη δυνατότητα ισοδύναμων μέτρων, διότι το μνημόνιο προβλέπει ρητά την «προέγκριση» οποιουδήποτε μέτρου από τους γκαουλάιτερ σε κάθε υπουργείο. Ψέματα ότι το μνημόνιο δεν υπαγάγει τη δανειακή σύμβαση στο αγγλικό δίκαιο - την υπαγάγει στο ευρωπαϊκό (ενωσιακό), που είναι εξίσου το «δίκαιο του δανειστή».

Ψέματα για το ίδιο το μνημόνιο! Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι το μνημόνιο που δεν έσχισε αλλά υπέγραψε, είναι καλύτερο απ’ τα προηγούμενα. Ακούστε πόσο καλύτερο: Εχεις 100 ευρώ και ο κ. Σαμαράς σού παίρνει τα 50 ευρώ. Εχεις μείωση εισοδήματος 50%! Κατόπιν, απ’ τα 50 ευρώ που σου έχουν απομείνει, έρχεται ο κ. Τσίπρας και σου παίρνει τα 30 ευρώ! Σου παίρνει λιγότερα ευρώ από όσα σου πήρε ο κ. Σαμαράς, αλλά σου παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό από το εισόδημα που σου είχε απομείνει. Σχεδόν όλο. Αριστα.

Αλλά το μεγαλύτερο ψέμα που λέει ο κ. Τσίπρας είναι η αλήθεια που δεν λέει.

Η εξής: είτε γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μεϊμαράκης, είτε γίνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, είτε γίνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με ή χωρίς τη συμμετοχή μικρότερων κομμάτων), είτε γίνει τρικομματική ή τετρακομματική κυβέρνηση,
η κυρία Μέρκελ έχει φροντίσει πάνω απ’ τον Έλληνα να υπάρχει δυτικός υπερπρωθυπουργός. Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα που η κυρία Μέρκελ διέπραξε και ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε.

Για αυτό και ο κ. Τσίπρας δεν είναι πια ούτε ως πρόσωπο αυτό που ήταν. Παραληρεί με τρόπο αγωνιώδη και τρομώδη. Τη μια λέει ότι υπέκυψε διότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, την άλλη ότι αγωνίσθηκε και δεν υπέκυψε. 

Τη μια περιφέρει, πρωτοφανές για ηγέτη της Αριστεράς, την ηττοπάθεια ως σημαία και την άλλη κοκορεύεται λέγοντας βρείτε έναν καλύτερο από μένα. Θα είμαι πρωθυπουργός οκταετίας, έλεγε ωσάν τον τελευταίο αλαζόνα προχθές στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπολείπεται πλέον σε παλαιοκομματική ρητορική - τη ρητορική του «άδικου λόγου».

Και είναι άδικος ο λόγος που τη μια φορά λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργασθεί με όσα κόμματα θεωρούν τα μνημόνια καταστροφή» και την άλλη στιγμή ξελέει. Απ’ τα πολλά ψέματα μπερδεύουν πλέον τις γλώσσες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα διεκδικώντας αυτοδυναμία. Την Τρίτη αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Την Τετάρτη υπαινίχθηκε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη (όταν ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε την Αριστερά ότι «δαιμονοποίησε τα μνημόνια») ετέθη θέμα κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Την Παρασκευή προσευχηθήκαμε στον Αλλάχ, το Σάββατο στον Γιαχβέ και την Κυριακή στον Κύριο, μπας και καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.

Δυστυχώς, ένα και μόνον ένα μας συμβαίνει και Προφήτης αυτού η Μέρκελ. Η οποία πάει τον κ. Τσίπρα για Κουβέλη. Και θα το απολαύσει. Διότι δεν είναι από εκείνους που συγχωρούν τους εξεγερθέντες, ακόμα κι αν οι ίδιοι γονατίσουν. Ο κ. Τσίπρας έφερε τον λαό ante portas. Τέτοια αμαρτήματα δεν συγχωρούνται.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός ή... συμπρωθυπουργός με τον κ. Μεϊμαράκη, ή μπορεί ακόμα και να πρωθυπουργεύσει τρίτο, κοινής αποδοχής πρόσωπο, όμως κουμάντο στη χώρα θα κάνει ο υπερπρωθυπουργός της Μέρκελ.

Αν πιστέψουμε τον κ. Τσίπρα λέγοντα ότι «τα ελληνικά λένε την αλήθεια πιο καθαρά απ’ τα αγγλικά» (σ.σ.: άλλο και τούτο!), τότε ζιγκ και γιούρια ο Μάαρτεν Φερβέι.

Διότι όπως έγραφε η «Αγορά» του Σαββάτου (5.9.2015): «Αυτός θα ελέγχει τη νέα κυβέρνηση». Και εξηγεί η εφημερίδα (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Υπό την αυστηρή επιτροπεία των Βρυξελλών θα τεθεί η νέα κυβέρνηση σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Ο Ολλανδός γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάαρτεν Φερβέι, ως ο επικεφαλής της νέας 20μελούς Task Force, θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Η “ομάδα Φερβέι" θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα και θα ετοιμάζει ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης της οικονομίας. Παράλληλα, θα μπορεί να αναθέτει μελέτες και στο ΔΝΤ, ικανοποιώντας τη θέληση της γερμανικής πλευράς για την εμπλοκή του Ταμείου στο τρίτο μνημόνιο. Χαρακτηριστικό της δύναμης που θα έχει η νέα Task Force είναι ότι θα συνομιλεί απευθείας με το Μέγαρο Mαξίμου, σύμφωνα με την επιθυμία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ».

Κι όταν λέμε «συνομιλεί», εννοούμε «υπαγορεύει». Μια εξωχώρια δικτατορία, μια «οφσόρ» τυραννία εγκαθίσταται στη χώρα και ο κ. Τσίπρας απλώς αναχαράζει τα περί «παλιού» και «νέου» - τι θλιβερό! τι ά-λογο! τι απολίτικο! Για τ’ όνομα του Θεού! «δεν βρίσκεται ένας χριστιανός να μας πάρει το κεφάλι;»...



1 σχόλιο:

  1. Ο Τσιπρας και καθε πολιτικος που αναλαμβανει τα ηνια της χωρας, γνωριζει οτι απευθύνεται σε χαζούς και προτιστως φροντιζει για τα συμφεροντα της φυλης του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή