Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ

H ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΞΕΨΥΧΑΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΝΩ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ!



50 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ "ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!!!


Η Αργεντινή τόλμησε να τα βάλει με τους δανειστές και η επιλογή της αυτή δικαιώνεται σε αντίθεση με την Ελλάδα που υπέκυψε στους δανειστές και εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται με σκυμμένο το κεφάλι, έχει χάσει ένα τεράστιο ποσοστό από το ΑΕΠ της, το χρέος της μετά και τρίτο μνημόνια της κυβέρνησης της… "Αριστεράς" θα ξεπεράσει το 200% και οι πολίτες κατά χιλιάδες οδεύουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Κοινώς, τα μεγάλα συμφέροντα επιχείρησαν να βάλουν χέρι στα περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής μέσω της κεντρικής τράπεζας και έφαγαν… πόρτα, διότι η κυβέρνηση της χώρας έθεσε και θέτει, από το 2001 που υπήρξε η χρεοκοπία για ποσό 95 δισ. δολαρίων τα συμφέροντα του λαού της πάνω από αυτά των δανειστών. 

Οι επενδύσεις στη χώρα από την στιγμή που η κυβέρνηση της Αργεντινής δέχτηκε τη βοήθεια του ΔΝΤ έπεσαν από το 21% στο 10% επί του ΑΕΠ, ενώ από την στιγμή που οι εκπρόσωποί της έφυγαν από την Αργεντινή οι επενδύσεις ανέκαμψαν και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο μέχρι και στο 27% επί του ΑΕΠ (το οποίο είχε σχεδόν διπλασιαστεί) το 2010.

Το δημόσιο χρέος της μειώθηκε από το 169% στο 49% και συνεχίζει μειούμενο εξαιτίας του πρωτογενούς και εμπορικού της πλεονάσματος. Ακόμα πιο εντυπωσιακό (και σημαντικό για τους πολίτες) είναι η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος που διπλασιάστηκε σε λιγότερο από 8 χρόνια μετά τη χρεοκοπία.

Η ανεργία έπεσε από το 25% το 2001 στο 7,2% ήδη από το 2013 ενώ το ποσοστό των πολιτών της χώρας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έπεσε από το 36% στο 22% (αφού πρώτα όμως έφτασε στο 48% τα δύο πρώτα χρόνια μετά την χρεοκοπία), ενώ το 2010 είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 12%.


Από τη σκληρή στάση αυτή που κρατάει η Αργεντινή απέναντι στους πιστωτές μετά τη χρεοκοπία του 2001, σήμερα η χώρα είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική, το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν της αυξήθηκε κατά 60% μέσα σε μια δεκαετία και ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι χειρότερος μόνο από αυτόν της Κίνας. Έχει ωστόσο ηγέτιδα την Κριστίνα Φερνάντες  που αγαπάει την χώρα της και δεν την προδίδει.

Η πολιτική της κόντρα στους τοκογλύφους δικαίωσε την πατρίδα της! 
Το ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάνθηκε χθες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, τα οποία διατηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί. 

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική νίκη της Αργεν νής.

Το εφετείο έκρινε ότι ο δικαστής του αμερικανικού δικαστηρίου, Τόμας Γκρίεζα, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ομολογιούχοι, έσφαλε το 2013, όταν δεν δέχθηκε το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να απορρίψει την αγωγή τους λόγω κρατικής ασυλίας. Διέταξε τον κ. Γκρίεζα μάλιστα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών.

Αυτό λέει η απόφαση του εφετείου, απορρίπτοντας επί της ουσίας την αγωγή που υπέβαλαν οι επενδυτές της NML Capital Ltd. and EM Ltd., επεδιώκοντας να υπάρξει απόφαση ότι η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής είναι το «alter ego» της χώρας και είναι υποχρεωμένη να τους πληρώσει το ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων.

Το παράδειγμα της Αργεντινής, οι δωσίλογοι πολιτικοί το χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν ως παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά τώρα μάλλον πρέπει οι Έλληνες πολίτες πρέπει το επιβάλλουν ως παράδειγμα προς μίμηση αν θέλουν να ζήσουν τα επόμενα χρόνια οι ίδιοι και τα παιδιά τους με ψηλά το κεφάλι κι όχι υπόδουλοι των δανειστών με κατασχέσεις της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας τους,    


ΤΟ "SUCCESS STORY"  THΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Αντίθετα η Ιρλανδία που οι δωσίλογοι πολιτικοί μας  (κατά την φωνή των κυρίτην περιγράφουν ων τους, Μέρκελ και Σόιμπλε) ως "χώρα πρότυπο που βγήκε από το μνημόνιο" και παρά την φαινομενική οικονομική ανάκαμψη που σημειώθηκε και απέφερε στην Ιρλανδία προσωνύμια όπως «Κελτικός Τίγρης» και «Κελτικός Φοίνικας» που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, η χρηματοοικονομική κρίση εξακολουθεί να είναι εκεί. 

Πολλοί Ιρλανδοί καλούνται να εξοφλήσουν υπερτιμημένα ακίνητα που αγόρασαν με πολύ υψηλές υποθήκες, εξαιτίας της γενικευμένης υπερτίμησης στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Κόνσταντιν Γκάρτζιεφ, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ιρλανδικής Ένωσης Ενυπόθηκων Δανειστών, «τα οικονομικά στοιχεία της Ιρλανδίας παρουσιάζονται εξαιρετικά αυτό το διάστημα. Όμως, τα τρία τέταρτα της ανάπτυξης προέρχονται αποκλειστικά από κέρδη που έχουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και από την αύξηση της φορολογιας »

Ο αριθμός των εξώσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σημείωσε αύξηση, παρατήρησε ο Κόνσταντιν Γκάρτζιεφ, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το προσεχές διάστημα για πολλούς Ιρλανδούς.


Αυτά να έχουν υπ όψιν τους οι Έλληνες πριν ψηφίσουν για να μην δώσουν πλέον σε κανένα δωσίλογο την συγκατάθεσή τους για να προδώσει και να ξεπουλήσει την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου