Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!




ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΥΠΟΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... 

Με τη συντριπτική πλειοψηφία 136 υπέρ έναντι 6 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση που αναγνωρίζει «το δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να σχεδιάζει την μακροοικονομική πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χρέους, χωρίς να αποθαρρύνεται ή να παρεμποδίζεται από καταχρηστικές παρεμβάσεις». 

Μια απόφαση που προσφέρει ένα ισχυρό, διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο στη χώρα μας να αμφισβητήσει, ακόμη και με μονομερείς ενέργειες, το παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος. Ακριβώς γιαυτό, η απόφαση καταψηφίστηκε από τις χώρες που κατ’ εξοχήν εκφράζουν το παγκόσμιο τοκογλυφικό κεφάλαιο, όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ακολουθώντας πειθήνια, ως πρόβατο επί σφαγήν, τις εντολές των Βρυξελλών, η ελληνική αντιπροσωπεία απείχε από αυτή την ιστορική ψηφοφορία. Η ευθύνη γι αυτή την επαίσχυντη στάση βαρύνει το σύνολο των μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, την οποία από κοινού ανέδειξαν και στηρίζουν. Αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όποια μνημονιακή κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές, θα συμπεριφέρεται σαν αγκιστρωμένο ψάρι των δανειστών- εκβιαστών, παραιτούμενη εκ των προτέρων από όλα τα όπλα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα για να βγάλει από το λαιμό της το θανάσιμο βρόχο του χρέους. 


Όμως σαν να μην έφτανε η ταπείνωση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με την άρνησή της να ψηφίσει την ιστορική απόφαση για την αναδιάρθρωση του απεχθούς χρέους, ήρθε και μια δεύτερη εθνική ντροπή με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του κράτους της Παλαιστίνης.

Με συντριπτική πλειοψηφία 119 υπέρ έναντι οκτώ κατά και 45 αποχών, η Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού αποφάσισε να αναρτηθεί η σημαία του κράτους της Παλαιστίνης, κράτους- παρατηρητή του ΟΗΕ, μαζί με τις σημαίες των 193 κρατών- μελών. Ήταν άλλο ένα θετικό βήμα υπέρ της δίκαιης υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, για ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Υπέρ της απόφασης ψήφισε σειρά χωρών- μελών της Ε.Ε.- Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Πολωνία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση, κατ' εντολήν των Α. Τσίπρα και Β. Μεϊμαράκη, δεν βρήκε το θάρρος να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη πολιτική και ηθική υποχρέωσή της και επέλεξε την απαράδεκτη στάση της αποχής, για να μη δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που καταψήφισαν την απόφαση μαζί με Αυστραλία, Καναδά, νησιά Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου και... Τουβαλού.

Η επιλογή αυτή έρχεται ως συνέχεια της άρνησης της κυβέρνησης Τσίπρα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που ήδη έχουν πράξει κυβερνήσεις και εθνικές αντιπροσωπείες άλλων χωρών- μελών της Ε.Ε. Καταδικάζει την Ελλάδα να χάσει πολύτιμους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή, συμπεριφερόμενη ως θλιβερό ατλαντικό προτεκτοράτο. 

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ


ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ) ΩΣ ΤΟΥΣ  ΠΡΩΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ;

ΜΑΥΡΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου