Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ....


222 ΝΕΝΕΚΟΙ ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Με 222 "Ναι", 64 "Οχι" και 11 "Παρών" ολοκληρώθηκε πρίν από λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή και πέρασε το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο-ταφόπλακα,  που έφερε η δωσίλογη κυβέρνηση του Τσίπρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 43 απώλειες είναι πλέον δύο κομμάτια και όλα δείχνουν πώς οδηγείται σε διάσπαση. 

Η δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση επί της ουσίας έχει χάσει τη δεδηλωμένη και υπό το βάρος αυτό ο Τσίπρας  αμέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας και από τους τοκογλύφους, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Κάτι που επρόκειτο να γίνει στις 20 Αυγούστου. Όλα δείχνουν πώς πάμε σε εκλογές και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. 

Το κυβερνών κόμμα μετρά συνολικά 43 απώλειες καθώς 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», ενώ ένας βουλευτής ήταν απών. Επίσης τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα.

Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που το απόγευμα της Πέμπτης έκανε λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41.

«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας. 

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης. 

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.


Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Όλα δείχνουν λοιπόν πώς σύντομα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου