Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ







Μετά τον κατεξευτελισμό του λαϊκού ΟΧΙ από την κυβέρνηση των απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ που μέσα σε 24ωρες με μια πρωτόγνωρη, ακόμη και για τα Ελληνικά χρονικά, κωλοτούμπα που φανέρωσε το απύθμενο θράσος και τη βαθιά περιφρόνηση του λαού και της νοημοσύνης του από την ηγετική κλίκα των επαγγελματιών πολιτικάντηδων της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», ακολούθησε τώρα και η πραξικοπηματική ψήφιση του από τη Βουλή. Το δίλημμα βέβαια δεν ήταν όπως ισχυρίστηκε ο αρχι-απατεώνας που ηγείται της κλίκας αυτής: «Μνημόνιο με Ευρώ» ή «Μνημόνιο με δραχμή». Το πραγματικό δίλημμα που είχαν οι ίδιοι αλλά και οι ελίτ από πίσω τους, ξένες και ντόπιες, ήταν: «Μνημόνιο με ΣΥΡΙΖΑ στις καρέκλες» ή «Μνημόνιο με τους άλλους» (δηλαδή τα φθαρμένα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, μαζί με το πιο Ευρώδουλο κόμμα στη Βουλή, το Ποτάμι, των αρχολίπαρων που μόνη «ιδεολογία» έχουν την πιστή εκτέλεση των εντολών των Ευρω-αφεντικών τους).

Και ήταν εντελώς πραξικοπηματική η ψήφιση του Μνημονίου γιατί δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Πρώτον, κανένας ουσιαστικά από αυτούς που παριστάνουν τους βουλευτές και το ψήφισαν ενθουσιωδώς δεν το διάβασε, ούτε μπορούσε να διαβάσει, ένα πολύπλοκο νομικό κείμενο σχεδόν 500 σελίδων μέσα σε μερικές ώρες. Δεύτερον, ουσιαστικά δεν επιτράπηκε σε κανένα βουλευτή να εκφράσει τη γνώμη του, εκτός από αυτούς που είχαν εγκρίνει οι ηγετικές κλίκες τους (δηλαδή οι αρχηγοί και οι εισηγητές). Τρίτον, εσκεμμένα επιλέχτηκε για το πραξικόπημα αυτό ο 15αύγουστος, όταν έστω και για ένα τριήμερο πολύς κόσμος προσπαθεί να ξεχάσει την αθλιότητα του στην πιο γειτονική παραλία.

Έτσι, φτάσαμε στο 3ο μνημόνιο που αγνόησε επιδεικτικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, το οποίο απέρριψε τόσο της πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια αλλά έμμεσα αμφισβήτησε και την ιδία την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Θα ακολουθήσουν τώρα τα συγκεκριμένα μέτρα σφαγής του ελληνικού λαού από την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κτηνώδη μέτρα που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας ψηφίστηκαν με τις καθόλα «δημοκρατικές» διαδικασίες του κατεπείγοντος. Το θράσος της ‘πρώτη φορά αριστερά’ κυβέρνησης δεν έχει όρια, καθώς δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα και πλέον εύκολα κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία των δωσιλογικών κυβερνήσεων των προηγούμενων 5 χρόνων. Και φυσικά δεν είναι μόνο η ηγετική κλίκα αλλά και το 80% σχεδόν των βουλευτών του που εκλέχτηκαν για να «σκίσουν τα μνημόνια» και τώρα ψήφισαν το χειρότερο μνημόνιο όλων, απλά για να μην χάσουν την «καρέκλα» για την οποία τόσο μόχθησαν. Δεν πέρασε φυσικά από το μυαλό κανενός ότι ακόμη και αν ήταν αλήθεια το χονδροειδές ψέμα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ένας έντιμος πολιτικός προτιμά την παραίτηση παρά τον εξευτελισμό του. Μόνο που αυτή η πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ με την επίφαση ότι είναι «κινηματίες αριστεροί», έχοντας σπείρει τεράστιες αυταπάτες στον ελληνικό λαό, περνούν τώρα τα σκληρότερα μέτρα χωρίς να γίνει έστω για την τιμή των όπλων μια μαζική διαδήλωση. Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο εύκολο μνημόνιο της 5ετίας. Αυτή είναι η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο λαό.

Δεν εξαιρείται από την παραπάνω κριτική το Αριστερό Ρεύμα. Οι πολιτικάντηδες αυτοί, δεν τόλμησαν ούτε καν να ανεξαρτητοποιηθούν και ν’ αποκτήσουν πολιτική οντότητα και έτσι εύκολα η αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ τούς απέκλεισε από το να αρθρώσουν λέξη στη Βουλή . Όμως στην πραγματικότητα αποτελούν και αυτοί τμήμα της ίδιας πολιτικής αγυρτείας, εφόσον όχι μόνο επί έξι μήνες (για να μην αναφερθούμε στην προεκλογική περίοδο) δε διανοήθηκαν να προβάλλουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας έξω από την ΕΕ και το Ευρώ και να το παρουσιάσουν στα εσωτερικά όργανα του κόμματος, ώστε ακόμη και αν η πλειοψηφία το απέρριπτε να υπήρχε συγκεκριμένη εναλλακτική λύση και να μην μπορεί τώρα το κάθε μέλος της ηγετικής κλίκας των απατεώνων να ισχυρίζεται «δεν υπήρχε άλλη λύση» ή «δεν είχαμε εντολή», λες και οι εντολές φυτρώνουν στους αγρούς και δεν ξεκινούν μέσα από τον προβληματισμό αυτών που υποτίθεται παίζουν τον ρόλο της πολιτικής πρωτοπορίας! Ούτε ακόμη από τη μέρα που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα μέχρι τη διεξαγωγή του, όπου είχαμε κάθε μεγαλοαξιωματούχο της ευρωπαϊκής ελίτ να τονίζει το δίλημμα «ευρώ-δραχμή», δε διανοήθηκαν να βγουν να ενημερώσουν το λαό για τη δική τους θέση (λανθασμένη και εγκληματική κατά την ανάλυσή μας) για έξοδο από το Ευρώ, αλλά αντίθετα έκαναν μόκο! Για να μη χαλάσουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ποζάρουν ως επαναστάτες, οι μέχρι πρωτινός υπουργοί της κυβέρνησης αυτής.

Φυσικά, το λιθαράκι της για την πλήρη αδρανοποίηση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης έχει βάλει και σύσσωμη η υπόλοιπη αριστερά. Ακόμη και το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που έχει τηρήσει ιστορικά συνεπή αντί-ΕΕ στάση, περιμένει την σοσιαλιστική επανάσταση για να επιβάλλει την έξοδο του λαού από την καταστροφή του, αναγκαστικά απο-μαζικοποιώντας τον αντί-ΕΕ αγώνα. Έτσι, ενώ καλεί για μαζικό ξεσηκωμό και να βγει ο λαός στους δρόμους, επιμένει σε πορείες-λιτανείες με καμία προοπτική σύγκρουσης. Και όταν μάλιστα το ΚΚΕ είχε τη δυνατότητα να μπλοκάρει την ψήφιση του Μνημονίου (αφού αν δεν ψηφιζόταν πριν το Eurogroup θα έπρεπε ν’ αναβληθεί για μήνες —αν όχι και οριστικά— η ψήφιση του), δεν το έκανε με το δήθεν μαξιμαλιστικό «επιχείρημα» ότι αυτό ενδιαφερόταν να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο καθόλου. Προφανώς το μπλοκάρισμά του που θα δημιουργούσε τη δυνατότητα για ένταση της ταξικής πάλης εναντίον του πριν το ξαναφέρουν στη Βουλή (αφού στο μεταξύ θα είχαν ληφθεί και άλλα σκληρά μέτρα) δεν το απασχολούσε! Η νοοτροπία «όλα ή τίποτα» που για χρόνια έχει καθηλώσει το ΚΚΕ και τη λαϊκή του βάση στο «τίποτα», στο μεγαλείο της. Φυσικά δεν υποστηρίζουμε όπως οι σοσιαλδημοκράτες κλπ ότι με ημίμετρα θα οδηγηθούμε στην κοινωνική αλλαγή. Όμως το να φύγουμε από την ΕΕ και ν’ ακολουθήσουμε πολιτική αυτοδυναμίας έξω από τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης μόνο για κρετίνους είναι ημίμετρο, όταν η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την ΝΔΤ σήμερα ματοκυλά λαούς, ακριβώς για να μην φύγουν από τα νύχια της και ν’ ανοίξουν το δρόμο για ριζική κοινωνική αλλαγή.

Βέβαια για να καλλιεργηθούν οι αναφερόμενες αυταπάτες έκανε καλά τη δουλειά του ο μηχανισμός πληροφόρησης/διαστρέβλωσης που έχει στήσει η κυβέρνηση. Η «απελευθερωμένη» πια ΕΡΤ, που ενημερώνει με όρους γραφείου προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνει ένα προφίλ πολιτικού ηγέτη που «πάλεψε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο» και η Αυγή με την Εφημερίδα των Συντακτών μάς προβάλλουν τη δήθεν περικοπή των βουλευτικών αποζημιώσεων ως προοδευτικό βήμα!

Η πραγματικότητα είναι, εντούτοις, αρκετά ξεκάθαρη.
•Με τους νέους φόρους ο αγροτικός πληθυσμός εξοντώνεται ολοκληρωτικά καθώς έχουμε αύξηση του ειδικού φόρου πετρελαίου ώστε να ισχύσει στο μέλλον ο συντελεστής που ισχύει και στο πετρέλαιο κίνησης. Ακόμα, νομοθετείται ο διπλασιασμός του φόρου αγροτικού εισοδήματος με στόχο να προσδιοριστεί το επάγγελμα «αυστηρότερα». Στόχος των μέτρων αυτών είναι η «μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης» στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας. Είναι δεδομένο ότι οι φόροι αυτοί θα στραγγαλίσουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, με συνέπεια να επιβιώσουν οι οικονομικά ισχυροί, αν όχι οι πολυεθνικές (Μονσάντο κλπ) και τα αγροτικά προϊόντα που μας εξαναγκάζουν να αγοράζουμε από την Ολλανδία, τη Γαλλία κλπ.
•Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, μείωση συντάξεων και σταδιακή κατάργηση κοινωνικών παροχών όπως το ΕΚΑΣ, τα προνοιακά επιδόματα σε ΑμεΑ, οικογένειες κλπ. Όπως γίνεται αντιληπτό η κοινωνική πρόνοια καταρρέει και δημιουργείται, όπως λέγεται ρητά μέσα στο μνημόνιο, ένα «δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας το οποίο θα διοχετεύει τους πενιχρούς του πόρους σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». Δηλαδή για να μην πεθάνεις, πάρε ένα κομμάτι ψωμί!
•Στην αγορά εργασίας μπαίνουν οι βάσεις για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μπαίνουν εμπόδια στη συλλογική δράση μέσα στους χώρους εργασίας που πρέπει «να ευθυγραμμιστεί με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ».
•Τέλος, έχουμε το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τα είχαν πάει τόσο καλά. Τώρα ήρθε ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει και να καλύψει το χαμένο έδαφος για χάρη των πολυεθνικών. Περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης για τα οποία πρέπει να οριστούν δεσμευτικές ημερομηνίες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Εγνατία οδός. Όλα στο σφυρί για να έρθουν οι επενδύσεις, να έρθει η ανάπτυξη! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΝΔΥΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ—κάτι που δεν μπορούσαν να τολμήσουν τα φθαρμένα κόμματα εξουσίας. Οι Δραγασάκηδες, Σταθάκηδες, Τσακαλώτοι και Τσίπρες δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ—ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ!

Καιρός ΟΜΩΣ είναι να σπάσουν όποιες ψευδαισθήσεις υπάρχουν στα λαϊκά στρώματα για το ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού της ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ οι πολιτικές λιτότητας, φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού είναι μονόδρομος. Οι συνθήκες διαβίωσης θα θυμίζουν σε λίγα χρόνια λατινική Αμερική με τις πολυεθνικές να επελαύνουν στο ελληνικό οικονομικό τοπίο. Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΞΟΔΟΣ από την ΕΕ και η ρήξη με τη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση είναι το πρώτο βήμα απελευθέρωσης από τα δεσμά αυτά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να οικοδομηθεί μία οικονομία αυτοδύναμη που θα βασίζεται στους δικούς της πόρους. Μόνο έτσι θα καταφέρει να ορθοποδήσει ο λαός, βάζοντας δηλαδή ελέγχους πάνω στις αγορές σε αντίθεση με το πλήρες άνοιγμα που επιβάλλει η ΕΕ μέσω της Συνθήκης του Μάαστριχτ, Λισσαβώνας, Δουβλίνου κλπ. Το ΜΕΚΕΑ και η ΠΔ θα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης στην οικονομική κατοχή που μας επιβάλλεται.


ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ:


– ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΥΡΩ, ΝΑΤΟ, ΠΟΕ ΚΛΠ

– ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 

– ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

– ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΡΙΖΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

—ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου