Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ...ΟΡΓΑΝΑ! ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ...


ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ



Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν από την ερχόμενη Τρίτη 11 Αυγούστου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα «σκληρά», όπως τονίζουν, φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 Αυγούστου η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προγραμματίζει παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης.

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο και κάθε νομός στη Β. Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό του πλάνο κινητοποιήσεων.


Στο μεταξύ, σε πολύωρη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διατυπώθηκαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσουκάκη, οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες αγρότες/κτηνοτρόφοι επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα για δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που κρατούν μεν χαμηλούς τόνους, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα σε περίπτωση που δεν γίνουν οι μικρές, όπως τονίζουν, αλλαγές που ζητούν στο φορολογικό.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, η πλειοψηφία των αγροτών/κτηνοτρόφων δεν αντιτίθενται στη φορολόγησή τους, αλλά ζητούν «αλλαγές στα πλαίσια της λογικής» ώστε απλά να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι αλλαγές αυτές είναι: κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 7000-8000 ευρώ και διατήρηση του ΟΓΑ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή να μην αυξηθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι παραγωγοί.

Οι αγρότες εάν ξεσηκωθούν, μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή της δημιουργίας ενός Εθνικού λαϊκού μετώπου που θα σαρώσει την δωσίλογη μνημονιακή δουλοπρέπεια και εθελοδουλία των τελευταίων 5 χρόνων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου