Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ"



Γιατί και πώς το Grexit ζει ανάμεσά μας





Υπάρχουν πολλοί φίλοι που πιστεύουν ότι πραγματικά το νέο μνημόνιο θα δουλέψει, μπορεί να μας βγάλει και από την κρίση δηλαδή. Όταν κάποιος τους πει ότι το καινούργιο μνημόνιο μας στέλνει στην δραχμή, σταυροκοπιούνται λες και θα φύγει ο δαίμονας της δραχμής μακριά.

Καταρχήν, ούτε καν ξέρουμε αν θα κλείσει η συμφωνία, αφού το ΔΝΤ δεν συμμετέχει αν δεν κουρέψουν το χρέος, και οι Ευρωπαίοι δεν το κάνουν αν είμαστε μέλος της ΟΝΕ.

Στο πρόγραμμα θα μας μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν το ΦΠΑ κάνοντας ακριβότερα τα προϊόντα.

Άρα, όλοι θα αγοράζουμε λιγότερα -αν μας μείνει και κάνα ευρώ-, τα μαγαζιά θα έχουν λιγότερη δουλειά, οπότε θα απολύουν και θα κλείνουν τα μαγαζιά τους.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, σαν να μην φτάνανε τα υπόλοιπα, θα φέρουνε και άλλη ανεργία γιατί, όταν ιδιωτικοποιείται κάτι, συνήθως κάποιοι εργαζόμενοι απολύονται για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος οι καινούργιοι αγοραστές. Ακόμα χειρότερα, αν είναι η ΔΕΗ που αλλάζει χέρια, θα αυξηθούν και οι τιμές.

Όταν δεν θα βγαίνουν και τα νούμερα -που ποτέ δεν έχουν βγει-, θα πέφτει και ο κόφτης στους μισθούς, στις συντάξεις, μπορεί και σε κανένα νοσοκομείο.

Πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε και για πόσο θα μας δίνουν και οι άλλοι δανεικά;

Επίσης, στο κραχ του χρηματιστηρίου σήμερα έπεσαν οι τράπεζες στο ναδίρ, όλοι περιμένουν να πτωχεύσουν καναδυό.

Ακόμα και να επιβιώσουμε μέσα στην ΟΝΕ, σε λίγο δεν θα υπάρχει ΟΝΕ.

Όλα τα κοράκια στις αγορές στοιχηματίζουν στην διάλυση της, άρα κανένας δεν θα είναι στο ευρώ.

Η Moody’s άρχισε ήδη να την υποβαθμίζει που σημαίνει ότι ούτε 3 χρόνια δεν αντέχει έτσι όπως είναι τώρα.

Εμείς εδώ ονειρευόμαστε ευρωμνημόνια και ακούμε τα κανάλια να μας λένε ότι όλα θα πάνε καλά.

Όταν θα βγούμε, ακούω αυτόν τον Τσίπρα να λέει ότι θα μας ξαναβάλει στο ΔΝΤ, δηλαδή έχουμε στην εξουσία έναν παρανοϊκό. Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο, και όχι το αποτυχημένο ευρώ.

Υ.Γ.1 Ελπίζω μετά την διάλυση της ευρωζώνης να μην δούμε πολιτικά τέρατα να γεννιούνται ξανά στην Ευρώπη, και να μην βυθιστούμε στον πόλεμο ξανά

Υ.Γ.2 Με την διάλυση της Ευρωζώνης -αν γίνει- μπορεί να τελειώσει και ο νεοφιλελευθερισμός;

Νο.2

(Αγαπητέ φίλε, μην τα παίρνεις πάνω σου όλα αυτά. Δηλαδή, εγώ κλαίω από τα γέλια που είναι θέμα ταμπού το νόμισμα στην χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη χώρα. Δες τα όλα αυτά σαν μια ευκαιρία για μαζική αντίδραση των πολιτών. Αν δεν αντιδράσουν και τώρα, τι να πω; Πάντως, συστήνω αποχή για μερικές μέρες από ΜΜΕ και ενημέρωση. Έχουμε κι έναν χειμώνα να βγάλουμε. Μην το κάψουμε από το καλοκαίρι. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου